سیلاب وخرابی‌هایش به کرمانشاه رسید

وقوع بارش سنگین و سیلاب‌آور که حرکت خود را از استان‌های آذربایجان غربی و شرقی آغاز کرده و پس از آن به زنجان و مازندران رسیده بود و در تمام این استان‌ها خسارات سنگینی برجا گذاشته، طی روز گذشته کرمانشاه را درنوردید و خرابی‌های بسیاری در این استان به بار آورد.
کد خبر: ۱۰۲۰۵۶۳

به گزارش خبرگزاری‌ها، نماینده استان کرمانشاه در شورای‌عالی استان‌ها گفت: بر اثر حادثه سیل، بسیاری از زیرساخت‌های شهر کرمانشاه تخریب شده است.

جبار گوهری با بیان این‌که سیل کل شهر را درگیر کرد، افزود: حتی در بعضی مناطقی که هیچ‌گاه مشکل آب‌های سطحی نداشته‌ایم، بر اثر سیل ارتفاع آب در سطح برخی خیابان‌ها حتی به نیم متر رسید و در برخی مناطق دیگر ارتفاع آب بیشتر هم بود.

وی از بحرانی بودن شرایط شهر کرمانشاه خبر داد و گفت: اگرچه این سیل تلفات جانی نداشته، اما بسیاری از زیرساخت‌ها از جمله کانال‌ها و آسفالت خیابان‌ها دچار آسیب و تخریب شده و دیوار خانه‌های قدیمی ترک برداشته است.

امدادرسانی به 7400 حادثه‌دیده سیل در 8 استان

طی روزهای شنبه و یکشنبه هشت استان کشور شامل آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی، کردستان، کرمانشاه، قزوین، زنجان، لرستان و مازندران تحت‌تاثیر سیل قرار گرفت. مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات تعداد مناطق امدادرسانی‌شده در این استان‌ها را 91 شهر و روستا عنوان کرد و گفت: 284 واحد مسکونی تاکنون از آب تخلیه و 44 خودرو از مسیل سیلاب رهاسازی شده است.

وی با اشاره به اسکان اضطراری 1046 حادثه‌دیده، افزود: 7400 نفر در این مدت امدادرسانی شده‌اند؛ 40 نفر جان خود را از دست داده و شش نفر مفقود شده‌اند. این درحالی است که امدادرسانی در سه استان آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی و مازندران همچنان ادامه دارد.

علت جالب افزایش قربانیان سیل

سیلاب در کشور ما همواره با آسیب‌های مالی و زیرساختی زیاد همراه بوده، اما این‌که تخریب‌ها با کشته شدن ده‌ها نفر همراه باشد، دور از ذهن است. از همین رو اولین واکنش به این سیلاب مرگ‌آور و ویرانگر، بهت و حیرت و طرح این پرسش بود که چرا؟!

محمدصادق پورمهدی، معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی در جواب این چرایی و دلیل وارد شدن این حجم از خسارت جانی و مالی به ایسنا گفته است: تردد نکردن از دوربرگردان جایگزین پل غله‌زار آذرشهر زمینه‌ساز افزایش قربانیان سیل در این منطقه بود.

وی افزود: 300 متر جلوتر از دوربرگردان قبلی، دوربرگردان جایگزین ‌قرار داده شده و با این حال ساکنان آن منطقه اصرار به تردد از مسیر قبلی دارند و همین موضوع سبب افزایش شمار قربانیان سیل شده است.

سخنان این مسئول، بی‌احتیاطی مردم را نشانه گرفته و تلاش کرده مسئولان محلی را تبرئه کند. پاسخ قاضی‌پور، نماینده مردم ارومیه به این چرایی نیز جالب توجه است. قاضی‌پور وزارت راه را مقصر دانست و به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: وزارت راه جاده اصلی را بسته بود و مردم را از زیر پل عبور می‌داد، و مردم به اجبار در جاده‌ای که وزارت راه خرابکاری کرده بود، تردد کردند.

دستگاه قضایی برخورد می‌کند

اظهارنظرهای بالا شاید حدس و گمان باشد، در حالی که دستگاه قضایی آذربایجان‌شرقی در حال بررسی کارشناسی ابعاد و زوایای پنهان این حادثه بوده و هرگونه اظهارنظر غیرحقوقی در این زمینه توسط سایر اشخاص را رد کرده است.

دادستان آذرشهر به‌عنوان مدعی‌العموم وارد ماجرا شده و گفته است با مسببان احتمالی حادثه سیل اخیر این شهر که منجر به جان باختن جمعی از شهروندان شد، برخورد می‌کند.

اکبر امراهی به مردم و خانواده قربانیان اطمینان خاطر داد، دادستانی در راستای کشف و شناسایی تمام جانباختگان و همچنین شناسایی مقصر یا مقصرین حادثه سیل اخیر اهتمام جدی داشته و بر اساس مستندات و ادله به دست آمده توسط کارشناسان خبره و بی‌طرف استانی با مسببان حادثه به‌صورت جدی برخورد و مقصران مجازات خواهند شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها