نشست 3 ساعته سینماگران با رهبر انقلاب

دهها نفر از کارگردانان سینما ، عصر دیروز در نشستی صمیمانه با حضرت آیت الله خامنه ای ، رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره مسائل مختلف سینمایی ، هنری ، فرهنگی و اجتماعی با ایشان گفتگو کردند.
کد خبر: ۹۹۳۹۶

در ابتدای این دیدار که 3 ساعت به طول انجامید 16 نفر از کارگردانان سینما آقایان و خانمها: مسعود جعفری جوزانی ، تهمینه میلانی ، شهریار بحرانی ، محمدرضا اصلانی ، جواد اردکانی ، فریدون جیرانی ، محمد درمنش ، رسول صدرعاملی ، جواد شمقدری ، مجید مجیدی ، حسین فرخی ، ابراهیم حاتمی کیا ، محمدعلی نجفی ، کیانوش عیاری ، محمد نوری زاد و علیرضا رئیسیان به تشریح دیدگاه ها و مسائل مورد نظر خود پرداختند.مهمترین مسائلی که کارگردانان سینما در این نشست مطرح کردند عبارتند از:
- ضرورت عزم ملی برای شکل گیری سینمای ملی و دستیابی به ساختار بومی در صنعت فیلم سازی
- لزوم تمرکز تصمیم گیری در روند ساخت محصولات هنری از جمله فیلمهای سینمایی
- افزایش ارتباط ، تبادل نظر و گفتگوی مسوولان با کارگردانان و هنرمندان سینما
- توجه بیشتر به ارزشهای معنوی و فرهنگی در عرصه سینما
- توجه ویژه به موضوع «خانواده» در فیلمها
- محصور نکردن سینمای معناگرا در مفاهیم محدود و خاص
- پرهیز از تقلید از فیلمهای غربی و هندی
- لزوم شناخته شدن سینما به عنوان یک صنعت و اختصاص تسهیلات لازم به صنعت سینما
- انتقاد از برخی دیدگاه ها که نوعی احساس کمبود امنیت کامل را در پرداختن به برخی سوژه ها در اصحاب سینما به وجود می آورد
- پیشنهاد تشکیل یک مجمع فکری برای تولید فکر و ایده های کارگشا و ساختاری در عرصه هنر سینما
- استفاده از ساز و کارهای کارآمد و نو در ساختار مدیریت فرهنگی جامعه
- فراهم کردن زمینه لازم برای پرداخت آسیب شناسانه ، منتقدانه و کارگشای اصحاب سینما به معضلات جدی جامعه
- انتقاد از ارتباط ضعیف عرصه ادبیات داستانی با سینما
- لزوم توجه اهالی سینما به مسائل اساسی و دستاوردهای انقلاب
- انتقاد از تاثیرپذیری برخی از اهالی سینما از خواسته های مسوولان جشنواره های غربی
- دفاع از حضور در جشنواره های خارجی
- لزوم سیاستگذاری صحیح درباره حضور سینمای ایران در جشنواره های جهانی
- افزایش سالنهای سینما
- میدان دادن به کارگردانان و هنرمندان جوان
- مقابله با برخی باندهای پنهان در صنعت سینما
- ضرورت شکل گیری صنوف سینمایی
- انتقاد از ضعفهای مدیریتی در هدایت محتوایی «سینما» در پرداختن به مسائل و مشکلات اساسی جامعه
- انتقاد از نوعی بی برنامگی دستگاه های هنری - فرهنگی و لزوم نگاه دراز مدت در برنامه ریزی برای ارتقای کیفی سینما
در این دیدار پس از سخنان کارگردانان مختلف سینما ، حضرت آیت الله خامنه ای با ابراز خرسندی از دیدار با جمعی از اصحاب سینما ، هدف ازاین نشست را آشنایی بیشتر با دیدگاه های کارگردانان و تکریم «هنر سینما و هنرمندان سینما» برشمردند و افزودند: اعتلای سینمای کشور ، نیازی محسوس است و همه باید این حقیقت را دریابند که هنر مهم و بسیار برجسته سینما برای کشور یک نیاز و ضرورت محسوب می شود.رهبر معظم انقلاب اسلامی ، سینما را هنری برتر ، پیچیده ، پیشرفته و متعالی خواندند و خاطرنشان کردند: اهمیت فراوان این هنر و کارآمدی و تاثیرگذاری عمیق آن مسوولیت سینماگران و تمامی دستگاه ها و رده های مدیریتی موثر در این هنر را کاملا سنگین می کند.
ایشان در تشریح مسوولیت سنگین اصحاب سینما خاطرنشان کردند: کلید پیشرفت کشور به میزان زیادی دست سینماگران است ، چرا که دست اندرکاران هنر فاخر سینما با توجه به تاثیرگذاری و جهت دهی این هنر می توانند با تولیدات خود روح امید ، شوق پیشرفت ، انگیزه کار و تلاش ، اعتماد به نفس و اعتماد به ارزش های اسلامی و ملی را در جامعه ترویج کنند و سهم بزرگ خود را در پیشرفت و تعالی کشور ایفا نمایند و یا این که با فیلمهای خود ، نسلی ناامید ، پشیمان ، متکی به بیگانه و تحقیر شده را پرورش دهند. حضرت آیت الله خامنه ای انتقاد مسوولانه و نشان دادن دلسوزانه نقاط ضعف و منفی را در فیلمهای سینمایی ، کاملا پذیرفتنی خواندند و افزودند: این گونه انتقادهای مسوولانه ، تلخی گوارایی دارد ، به شرط این که این جهت گیری دلسوزانه در کیفیت فیلم نیز محسوس باشد.
حضرت آیت الله خامنه ای با تاکید بر لزوم تقویت ارزشهای دینی و ملی در آثار سینمایی و توجه اصحاب سینما به برجستگی ها و زیبایی های تلاش ملت ایران در 27 سال گذشته به ویژه دوران دفاع مقدس افزودند: در زمینه دفاع مقدس حرف برای گفتن و سوژه برای به تصویر کشیدن بسیار زیاد است که باید این نکات برجسته استخراج و با زبان هنر و سینما برای نسل امروز روایت شود.
ایشان احساس مسوولیت دینی و انسانی را دو عامل مهم برای ارائه تصویری واقعی از جامعه و کشور برشمردند و خاطرنشان کردند: اگر یک کارگردان با نیت خدایی فیلمی را ارائه دهد که موجب تقویت ایمان ، افزایش انضباط اجتماعی و احساس مسوولیت شود اجر الهی را نیز کسب خواهد کرد.
ایشان اختلاف نظر در میان کارگردانان را که در نشست دیروز نیز کاملا مشخص بود ، نشانه ای از فضای باز موجود در عرصه سینما دانستند و خاطرنشان کردند: بروز خطا در جهت گیری یک فیلم ، متاثر از علل و عوامل مختلفی است و نباید همه را به پای کارگردان سینما نوشت .حضرت آیت الله خامنه ای ، فیلم را تجلی معرفت درونی کارگردان و عوامل دست اندرکار ساخت فیلم دانستند و افزودند: باید دید آیا دستگاه های ذیربط زمینه انتقال مفاهیم خوب ، صحیح و متعالی را به کارگردان سینما فراهم کرده اند که از فیلم آنان انتظار انعکاس این مفاهیم را داشته باشند که متاسفانه باید گفت در این زمینه کم کاری شده است .حضرت آیت الله خامنه ای همچنین درخصوص جشنواره های بین المللی و حضور در آنها خاطرنشان کردند: مصالح فرهنگی کشور ملاک حضور در جشنواره هاست و برای حضور یا عدم حضور در این جشنواره ها باید مصالح فرهنگی را در نظرگرفت .در این دیدار همچنین آقای صفار هرندی ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی وفاداری به ایران را ویژگی بارز کارگردانان سینمایی کشور دانست و با اشاره به تلاشهای دولت برای حمایت از سینما و تقویت زیرساخت های آن گفت : از جمله برنامه های وزارت ارشاد توجه به اقتصاد سینما در کنار سایر ابعاد و تقویت ادبیات داستانی به عنوان پایه و اساس فیلمنامه هاست به گونه ای که سینمای ایران در پایان چشم انداز بیست ساله ، جایگاه ویژه خود را به دست آورد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها