استعدادهای دانش‌آموزی کشف می‌شود

مهرکه بیاید سومین سالی خواهد بود که طرح شناسایی استعدادهای دانش‌آموزی موسوم به «طرح شهاب» در مدارس منتخب اجرا می‌شود؛ طرحی که امسال به گفته رضا گلشن، مدیرطرح و پژوهش مرکزملی استعدادهای درخشان، در سال تحصیلی جدید 970 هزار دانش‌آموز (در192 منطقه آموزشی) را زیرچترخود می‌گیرد که 128 هزارنفرشان کلاس ششمی، 252 هزارنفر از آنها دانش‌آموزان کلاس پنجم و بقیه محصلان پایه چهارم هستند .
کد خبر: ۹۴۲۰۱۹

به گزارش جام‌جم، در سال تحصیلی گذشته 386 هزاردانش‌آموز درقالب 64 منطقه آموزشی در سراسر کشور تحت پوشش طرح شهاب قرارگرفتند؛ طرحی که می‌کوشد بی‌آن‌که دانش‌آموزان را با مرزبندی‌های فیزیکی از هم جدا کند، همه استعدادهای آنها را در محیط مدرسه شناسایی کرده و در مسیر پرورش و شکوفایی قرار دهد.

این طرح البته در دو سال اخیر چراغ خاموش حرکت کرده و بجز گلایه‌های جسته گریخته که از زبان برخی معلمان مجری طرح شنیده شده و اعتراض‌های آنان که به‌خاطر وقتگیر بودن تکمیل فرم‌های مخصوص به گوش ما رسیده، خبر دیگری منتشر نشده که گلشن در گفت‌وگو با جام‌جم، دلیل این موضوع را بلندمدت بودن این طرح می‌داند که خروجی‌اش ابتدا در دوره متوسطه نمایان می‌شود و خروجی اصلی‌اش وقتی دانش‌آموزان به رده سنی بیش از 40 سال رسیدند .

اما ظاهرا از مهر 96 قرار است طرح شهاب از مرحله شناسایی استعدادها به مرحله هدایت و پرورش استعدادها حرکت کند به نحوی که گلشن می‌گوید از مهر سال بعد، استعدادهای شناسایی شده در دانش‌آموزان با آنها و خانواده‌هایشان در میان گذاشته می‌شود تا آنها نسبت به توانمندی‌های خود باور پیدا کنند. همچنین برنامه‌های توانمندسازی، ارائه آموزش‌های مکمل و ارجاع به مراکز تخصصی متناسب با استعدادها برایشان تدارک دیده می‌شود تا استعدادها پرورش یافته و مسیری که متناسب با توانایی‌های آنهاست برایشان روشن شود.

اگر این اتفاق عملی شود یکی از تاثیرات ملموس آن را می‌توان در بحث هدایت تحصیلی دانش‌آموزان و انتخاب رشته‌های دبیرستان مشاهده کرد و در گام بعدی هنگام انتخاب رشته‌های دانشگاهی که نه از سر اجبار و جانماندن از تحصیلات عالی که به خاطر متناسب بودن با توانمندی‌ها و استعدادهای ذاتی انتخاب می‌شوند .

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها