
به گزارش جامجم، سردار محمدرضا مقیمی دیروز با حضور در جمع خبرنگاران در تحلیل آمار جرایم جنایی در کشور گفت: طی پنج سال گذشته آمار وقوع قتل در کشور روندی نزولی داشته است. نزاع، اختلافات مالی و اختلافات خانوادگی به ترتیب مهمترین انگیزههای قتل در کشور هستند. سال گذشته 31 درصد قتلها توسط بستگان مقتول انجام شد و البته این آمار نسبت به سال 93 کاهشی 6 درصدی داشته است.37درصد قتلها با سلاح سرد و 35 درصد با سلاح گرم انجام شده است.
وی به آمار سرقت خودرو پرداخت و تصریح کرد: متاسفانه در این زمینه نتوانستیم موفق عمل کنیم و نزدیک به 90درصد سرقت خودروها مربوط به دو تا سه مدل خودروی تولید داخل است. خودروی پراید 70 درصد سرقتها را به خود اختصاص داده است که باید در این زمینه تمهیداتی اندیشید.
این مقام ارشد آگاهی کشور به راهکاری در این زمینه اشاره و اظهار کرد: بیمه کردن اقلام داخل خودرو به صورت کالایی، میتواند نتیجه بخش باشد.یعنی به جای پرداخت پول به مالباخته بهتر است شرکتهای بیمه کالا را به مالباخته تحویل دهند که با این کار عملا اجناس دست دوم راکد شده و میتوان دزدی اقلام داخل خودرو را کاهش داد.
مقیمی با اشاره به آمارهای حوزه جعل و کلاهبرداری افزود: در سال 94 نسبت به سال 93 وقوع کلاهبرداری 14 درصد افزایش یافته که البته میزان کشفیات پلیس نیز 9.7 درصد افزایش داشته است.
وی از رسانهها خواست که در مورد کلاهبرداریهای پیامکی تحت عنوان برنده شدن در مسابقه ،آموزشهای لازم را به شهروندان ارائه و آنان را حساس کنند؛ چراکه همچنان این شیوه از کلاهبرداری قربانی میگیرد. رئیس پلیس آگاهی ناجا در پاسخ به پرسش جام جم درباره برنامه پلیس برای مقابله با جرایم علیه اطفال گفت: یکی از جرایمی که بیم افزایش وقوع آن میرود، جرایم علیه کودکان همزمان با تعطیلی مدارس و آغاز فصل تابستان است. در این ایام کودکان با زیورآلات در کوچه و خیابان حضور پیدا میکنند که همین موضوع ممکن است باعث سوءاستفاده سارقان شود. از این رو مهمترین عامل پیشگیری از این جرایم، آگاهسازی خانوادهها و نظارت آنان بر کودکان خود است. ضمن این که نوع دیگری از جرایم که ممکن است علیه کودکان و بویژه نوجوانان رخ دهد ،آشنایی آنان با غریبهها در فضای مجازی است که منجر به قرار ملاقات و دیدار این افراد با سودجویان میشود که در این خصوص نیز باید خانوادهها هوشیار باشند.
وی ادامه داد: تجربه نشان میدهد که در سالهای گذشته همزمان با تعطیلی مدارس، این جرایم برای کودکان وقوع بیشتری داشته و باید توصیههای لازم ارائه شود. امسال هم دو مورد جرایم علیه اطفال در فصل خرداد به پلیس گزارش شده است. وی درباره ماجرای شلیک گلوله به مدیر کل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: با توجه به حساسیتی که وجود داشت از همان دقایق اولیه اعلام خبر، موضوع را بررسی کرده و تحقیقات آگاهی در این زمینه آغاز شد.آنچه که می توانم بگویم ،این است که در این ماجرا سوء قصدی در کارنبوده است.
هشدار: رئیس پلیس آگاهی ناجا به والدین هشدار داد: همزمان با تعطیلی مدارس احتمال افزایش جرایم علیه کودکان در کشور وجود دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: