این بیماری با درد و تورم ناگهانی مفاصل خود را نشان میدهد و اگرچه درمانهای دارویی میتواند آن را درمان کند اما از قدیم روشهای سنتی هم برای بهبود و درمان به طریق خانگی رایج بوده است.
متخصصان طب سنتی راهکارها و پیشنهادهایی برای بهبود این بیماری دارند که در ادامه به آنها اشاره میشود.
برحسب تحقیقات مشخص شده یکی از عوامل بروز نقرس در افراد مبتلا به این بیماری، عدم عادت به نوشیدن آب یا به بیان بهتر، مصرف کم مایعات در طول روز است.
به کلیه برای کارکرد بهتر باید آب به مقدار کافی برسد و وقتی که این میزان کم باشد علاوه بر بروز اختلالات متعدد کلیوی، زمینه ابتلا به نقرس هم تشدید میشود.
استفاده از گیلاس به دلیل خواص و اثراتی که در کاهش میزان اسید اوریک دارد یکی از توصیههای پرکاربرد به منظور پیشگیری و همچنین بهبود نقرس است.
قهوه نیز از جمله مواد غذایی دارای خاصیت کاهنده اسید اوریک به شمار میرود که میتواند در درمان و بهویژه پیشگیری از ابتلا به نقرس سودمند باشد.
مصرف منظم روزانه ولی با مقدار کم آب سبزیجات و صیفیهایی همچون چغندر، هویج و خیار هم تا حدی برای افراد مبتلا به نقرس مفید است و به پیشگیری از ورود آن به فاز حاد کمک میکند
اما حتما باید توجه داشت تمام آن مواد غذایی که گفته میشود برای بیماران دچار نقرس مفید محسوب میشود در واقع وقتی مفید است که در حد بسیار کم و متعادل استفاده شود.
بیماران مبتلا به نقرس علاوه بر اینها باید از خوردن برخی مواد غذایی که در آنها پورین وجود دارد، بپرهیزند.
به عنوان مثال، انواع ماهی (بویژه شاهماهی، ساردین، سالمون و قزلآلا)، نانهای شیرین، قند و آبنبات، دل و جگر، نخود، لوبیا، انواع گوشت، گلکلم، اسفناج و قارچهای خوراکی از جمله این مواد به شمار میرود.
ضمیمه چاردیواری
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد