ایجاد پایانه صادراتی انار ساوه

دست‌اندرکاران کشاورزی، تجارت و باغداران ساوه‌ای معتقدند ایجاد پایانه صادراتی، کلید گشودن دروازه بازارهای جهانی به روی انار ساوه است.
کد خبر: ۸۶۴۸۴۹

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه در این باره به ایرنا گفت: سالانه به‌طور میانگین حدود 150 هزار تن انوع ارقام انار در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

حسن شریفی با بیان این که 33 رقم از انواع انار دنیا در باغ‌های شهرستان ساوه کشت و تولید می‌شود، گفت: بیش از 40 درصد از مجموع انار تولیدی ساوه با توجه به نوع ارقام و کیفیت کشت، قابلیت صادراتی دارد که بر اساس برآوردهای موجود، ظرفیت صادراتی انار در این شهرستان سالانه به‌طور میانگین حدود 60 هزار تن است.

وی ادامه داد: در سال‌هایی نه‌چندان دور، شهرستان ساوه ثبت گواهی صادرات 27 هزار تنی انار را تجربه کرد و محصول انار این شهرستان در کنار تولیدات رقبای خارجی در سبد بازارهای بین‌المللی خود نمایی می‌کرد.

شریفی توضیح داد: امسال به دلایل مختلفی از جمله خشکسالی و فراهم نشدن زیر ساخت‌های لازم برای راه‌اندازی پایانه صادراتی و از سویی دیگر ارسال محموله‌های صادراتی باغداران ساوجی از دیگر مبادی گمرک، ثبت قابل توجهی از میزان صادرات انارِ ساوه محقق نشد.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان ساوه بیان کرد: امسال از ابتدای فصل برداشت انار تا‌کنون حدود یک هزار و 800 تن از ساوه صادرشده و پیش‌بینی می‌شود این رقم به مرز پنج هزار تن برسد.

وی ادامه داد: بازار مقصد محموله صادراتی انار ساوه، کشورهای حوزه خلیج فارس، روسیه، ژاپن و کره جنوبی است.

شریفی اظهار کرد: بهره‌برداری از پایانه صادراتی انار ساوه از آرزوهای دیرینه باغداران است که با توجه به تصویب هیات دولت قبل در سفرهای استانی، پنج میلیارد ریال اعتبار آن هنوز تخصیص نیافته است.

وی اضافه کرد: تعاونی باغداران ساوه، زمین مورد نیاز برای استقرار پایانه صادراتی انار را در فضایی به مساحت 20 هکتار مهیا کردند؛ اما نبود اعتبار سبب شده این پایانه که نبض شریانی و اقتصادی ساوه محسوب می‌شود، همچنان محقق نشود.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ساوه نیز معتقد است: انار ساوه به‌عنوان یکی از محصولات باغی شناسنامه‌دار در زنجیره بازارهای جهانی مطرح است که با وجود کیفیت ممتاز و بهره‌گیری از ویژگی‌های منحصر به‌فرد، با ارزش صادراتی بالایی همراه نیست.

وی ادامه داد: با توجه به نبود پایانه صادراتی انار ساوه و رغبت باغداران به صادرات از دیگر پایانه‌های آبی و هوایی، بخش قابل توجهی از صادرات این محصول در عملکرد صادراتی این شهرستان قرار نمی‌گیرد.

خلیلی بیان کرد: یکی دیگر از چالش‌های پیش روی صادرات انار ساوه، نبود برند ثبت شده جغرافیایی است که با پیگیری‌های انجام شده، این مهم به‌زودی انجام و محصول این خطه با عنوان انار ساوه در سبد مصرفی مشتریان خارجی و بین‌المللی قرار می‌گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها