اسد: غربی‌ها حالا خطر داعش را درک می‌کنند

بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه در مصاحبه با نشریه انگلیسی ساندی‌تایمز از اقدام نظامی لندن در سوریه به شدت انتقاد و آن را «غیرقانونی» توصیف کرد و گفت: پاریس و لندن خودشان نوک پیکان حمایت از تروریسم هستند. وی با اعلام این مطلب افزود: حملات پاریس باعث شد کشورهای اروپایی خطر گروه داعش را درک کنند.
کد خبر: ۸۶۲۲۲۳

به گزارش فارس، اسد در این گفت‌وگو با بیان این‌که انگلیس و فرانسه از ابتدای بحران، نوک پیکان حمایت از تروریست‌ها در سوریه بوده‌اند، گفت: حملات هوایی انگلیس و فرانسه به داعش نه‌تنها هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت بلکه زیانبار هم خواهد بود. رئیس‌جمهور سوریه یادآور شد: گروه‌های تروریستی مانند غده سرطانی می‌مانند. غده سرطانی با مجروح کردن آن، درمان نمی‌شود بلکه باید آن را ریشه‌کن کرد و درآورد. انگلیس و فرانسه امروز هیچ اراده‌ای برای مبارزه با تروریسم ندارند و حتی هیچ درک و ایده‌ای برای چگونه شکست دادن آن ندارند.

وهم ائتلاف آمریکایی

بشار اسد به ائتلاف آمریکایی موسوم به ائتلاف بین‌المللی ضدداعش، اشاره کرد و ادامه داد: این ائتلاف فرضی و وهمی است و هیچ دستاوردی کسب نکرده و سوریه وقت خود را با بحث درباره این‌که این ائتلاف چه کرده، تلف نخواهد کرد. علت اصلی طولانی شدن بحران و پیچیده شدن آن این است که گروه‌های تروریستی در سوریه از جمله داعش و جبهه النصره یکی هستند و همه آنها براساس ایدئولوژی تاریک و منحرف وهابیت فعالیت می‌کنند.

وی درباره کردهای سوریه نیز گفت: ارتش سوریه کاملا از آنها حمایت می‌کند. ما اسنادی داریم که این مساله را ثابت می‌کند. ما برای آنها سلاح فرستادیم؛ زیرا شهروندان سوری هستند و قصد دارند با تروریسم مبارزه کنند. ما این کار را برای دیگر گروه‌ها نیز انجام می‌دهیم. وی در عین حال شاه‌کلید حل بحران سوریه را توقف حمایت از تروریست‌ها توسط رژیم‌های غربی و منطقه‌ای دانست.

رئیس‌جمهور سوریه در پاسخ به این پرسش که آیا قصد دارد دوره ریاست جمهوری خود تا 2021 را کامل کند یا این‌که پیش از این تاریخ انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام برگزار می‌کند، اظهار کرد: «میان انتخابات زودهنگام و پایان درگیری ارتباطی وجود ندارد. حل و فصل درگیری در سوریه فقط از رهگذر مبارزه با تروریسم و توقف حمایت از تروریست‌ها توسط رژیم‌های غربی و منطقه‌ای صورت می‌گیرد. انتخابات زودهنگام فقط به‌عنوان بخشی از گفت‌وگوی فراگیر بر سر آینده میان طیف‌های مختلف سیاسی و گروه‌های جامعه مدنی در سوریه است.[درباره مشارکت مجدد در انتخابات نیز باید گفت] این مساله مربوط به ملت سوریه است نه اراده رئیس‌جمهور. اگر روند سیاسی معینی در پیش گرفته شود، هر شهروند سوری می‌تواند نامزد شود، اما هنوز زود است که در این باره سخنی گفته شود».

نقش ایران و روسیه در مبارزه با تروریسم

بشار اسد درباره حمایت روسیه و ایران گفت: نقش روسیه بسیار مهم است. این کشور در عرصه نظامی و سیاسی در سوریه نقش بسزایی داشته است. حمایت روسیه در کنار حمایت قوی و محکم ایران از ملت و دولت سوریه نقش مهمی در تداوم مبارزه با تروریسم توسط کشور سوریه دارد. وی در پاسخ به این‌که آیا دمشق تاکنون با معارضان نشستی داشته و با آنها به توافق رسیده است، بیان کرد: «ما کانال‌های تماسی با معارضان داریم. درباره نشستی که احتمالا در عربستان برگزار خواهد شد باید گفت سعودی‌ها مستقیما و به صورت صریح و علنی از تروریسم حمایت می‌کنند. این نشست چیزی را روی زمین تغییر نخواهد داد و رخداد مهمی نیست که بتوان آن را بررسی کرد. چون عملا هیچ چیزی را تغییر نخواهد داد».

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها