رودخانه‌های دائمی لرستان فصلی شدند

خشکسالی‌های پی در پی سال‌های اخیر که موجب خشک‌شدن چشمه‌ها شده رودخانه‌های دائمی استان لرستان را به رودخانه‌های فصلی تبدیل کرده است.
کد خبر: ۸۳۳۰۴۳

رضا میرزایی، کارشناس ارشد آب زیرزمینی و دانشجوی دکتری تخصصی زمین‌شناسی در گفت‌وگو با مهر با اشاره به وضعیت منابع آبی استان لرستان اظهار کرد: اگر چه به لحاظ قرارگیری لرستان در زاگرس میانی در سال‌های گذشته ما یکی از استان‌های پرآب کشور بودیم؛ ولی واقعیت این است که در حال حاضر شرایط تغییر کرده و ما طی دو دهه گذشته تا‌کنون بخش عمده‌ای از ذخایر آبی استان‌مان را از دست داده‌ایم.

وی با بیان این که ذخایر آبخوان‌های استان لرستان بشدت کاهش یافته است، عنوان کرد: هم‌اکنون تعداد زیادی از چاه‌ها، چشمه‌ها، سراب‌ها و قنوات خشک شده است. این کارشناس ارشد آب زیرزمینی با بیان این‌که بیلان همه دشت‌های لرستان منفی و تعدادی از رودخانه‌های دائمی تبدیل به فصلی شده است، ادامه داد: آبدهی رودخانه بزرگی مانند کشکان که دبی سیلابی آن به 3090 متر مکعب در ثانیه می‌رسد و شاهرگ حیاتی حدود نیمی از جمعیت استان است در خرداد ماه امسال در پایین دست به صفر رسید و خشک شد.

وی با بیان این که تعداد ۱۵۳ رشته قنات و ۶۸۸ دهنه چشمه استان لرستان به‌طور کامل خشک شده است، عنوان کرد: آبدهی رودخانه‌های دائمی استان نسبت به میانگین آمار بلندمدت از ۷۰ تا ۹۸ درصد کاهش یافته است.

وی اظهار کرد: برای حل مشکلات زیست‌محیطی رودخانه‌ها و جلوگیری از وارد شدن خسارت به حقابه برای پایین‌دست باید از کاشت محصولات تابستانه خودداری شود و از ابتدای تیر تا پایان آبان از آبگیری در بالادست رودخانه‌ها جلوگیری به عمل آید.

میرزایی یکی از راهکارهای مقابله با بحران آبی استان لرستان را مهندسی ارزش پروژه‌های آبی در دست اجرا دانست و اظهار کرد: با استفاده از مهندسی ارزش طرح‌های در دست ساخت توسعه منابع آبی استان لرستان باید از نو ارزیابی و متناسب با ظرفیت فعلی منابع آبی و شرایط جدید بازنگری شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها