به گزارش مهر، رضا ملکزاده افزود: ۵۰ درصد روستاییان بالای ۵۵ سال کشور دچار فشار خون هستند. همچنین با توجه به مطالعاتی در خصوص سرطان مری در کشور، مشخص شد یکی از عوامل خطر در ابتلا به سرطان مری، بیسوادی و فقر است.
ملکزاده، مصرف تریاک و چای داغ را از عوامل ابتلا به سرطان معده عنوان کرد و یادآور شد: برخلاف تصوری که در جامعه و حتی تجویز برخی پزشکان وجود دارد، مصرف تریاک نهتنها برای پیشگیری و درمان برخی بیماریها مفید نیست، بلکه بسیار مضر است و مصرف آن از عوامل مهم خطر سرطانهای دهان، مری، معده، حنجره، ریه، لوزالمعده و مثانه است.
وی با بیان این مطلب که برای پیشگیری از سرطان ده سال زمان لازم است، عنوان کرد: علاوه بر لزوم پیشگیری از بروز این بیماری، باید آن را بموقع شناسایی و درمان کرد.
این مقام مسئول با تاکید بر این که نباید از امکانات و تجهیزات پزشکی استفاده نابجا و غیر ضرور شود، اظهار کرد: ۵۰ درصد آندوسکوپیها در کشور بیمورد انجام میشود.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم