ایران زمین

پروژه بین‌المللی احیای جنگل‌های ایلام کلید خورد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام، از آغاز اجرای پروژه بین‌المللی احیا و بهبود جنگل‌ها، مراتع و اقلیم کشاورزی در این استان خبر داد.
کد خبر: ۸۰۰۰۹۴

خیراله آذرکردار گفت: احیا، گسترش و مدیریت پایدار اقلیم‌های خشک و نیمه‌خشک از جمله طرح‌های بین‌المللی است که با همکاری جف (صندوق تسهیلات زیست‌محیطی)، سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در منطقه حوزه آبخیز دویرج شهرستان دهلران استان ایلام اجرا می‌شود.

وی افزود: بهبود وضع جنگل‌ها، مراتع و اقلیم‌های کشاورزی و مدیریت پایدار منابع طبیعی از راه ایجاد چارچوب‌های برنامه‌ریزی شده و اجرای مشارکتی در سطح حوزه آبخیز دویرج از اهداف این پروژه بین‌المللی است.

وی گفت: در این طرح افزایش تاب‌آوری اکوسیستم‌ها و معیشت‌های محلی در چشم‌اندازهای خشک و نیمه‌خشک جنگلی در این حوزه آبخیز استان ایلام مد نظر است.

وی با بیان این که برنامه‌های پروژه تاکنون بخوبی پیش رفته، افزود: طرح مدیریت پایدار سرزمین و جنگل در یک بازه زمانی مشخص انجام خواهد شد و اعتبار آن را سازمان‌های جف و جنگل‌ها و مراتع کشور تامین خواهد کرد./ ایرنا

تالاب چغاخور، میزبان پرندگان مهاجر

وجود برف، سبزه، کوه‌های رنگی، مراتع پرگل، چشمه‌های جوشان، پرنده‌های مهاجر و زندگی روستایی در کنار تالاب چغاخور، این تالاب را به یکی از زیباترین تالاب‌های کشور تبدیل کرده است.

تالاب چغاخور با گونه‌های بی‌شمار گیاهی و آبزیان، موجب تنوع زیست‌محیطی، کوچ هزاران پرنده، توسعه اکوتوریسم منطقه و افزایش ورود گردشگران شده است.

مدیرکل محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری در این باره گفت: تالاب چغاخور به دلیل قرار گرفتن مسیر عبوری پرندگان مهاجر یکی از زیباترین تالاب‌های کشور است.

شهرام احمدی افزود: ۱۲۰ هزار پرنده مهاجر وارد این تالاب ‌های استان بویژه گندمان و چغاخور شدند. پرنده‌های مهاجر تا فصل سرما در استان می‌مانند و از گیاهان کوچک آبزی سطح تالاب‌ها تغذیه می‌کنند.وی گفت: برای حفاظت از تالاب‌های استان، اقدامات مهمی مانند راه‌اندازی پاسگاه، انتقال هرزآب‌ها به سطح تالاب‌ها و مدیریت پسماند زباله در حاشیه تالاب‌ها انجام شده است.

وی ادامه داد: پرندگان مهاجر تالاب‌های استان ۴۰ گونه هستند که مهم‌ترین گونه‌‌های آن کشیم، اردک سرسبز، اردک سر حنایی و خروس کولی است. اکنون این پرندگان در سطح تالاب‌های استان بویژه چغاخور و گندمان در حال لانه گزینی و تخمگذاری هستند.

احمدی افزود: مسافران و گردشگران تالاب‌های استان باید برای حفاظت از تالاب‌ها بکوشند و از ریختن زباله در حاشیه تالاب‌ها بپرهیزند چرا که زباله‌ها بسیاری از موجودات تالاب، از پرندگان تا جانوران آبزی را با خطر مواجه می‌کند.‌/‌مهر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها