هفته‌ای برای بهبود حال تهرانی‌ها

موسیقی می‌تواند حال همه ما را خوب کند. این جمله را بارها و بارها شنیده‌ایم، اما شاید کمتر کسی به این فکر کرده باشد که موسیقی قرار است چگونه حال ما را خوب کند. به همین دلیل هم اغلب افراد جامعه سراغ موسیقی‌های تفننی رفته‌اند و قشر عظیمی از جامعه فراموش کرده‌اند موسیقی جدی بیش از هر چیزی می‌تواند حال جامعه‌مان را خوب کند و احساسی ورای تاثیرات زودگذر بر ذهن و فکر ما داشته باشد.
کد خبر: ۷۵۴۶۳۵

دومین هفته موسیقی تلفیقی تهران در همین راستا برگزار می‌شود که به ما یادآوری کند موسیقی جدی را جدی بگیریم و بشنویم تا حال ما و جامعه‌مان بهتر شود. این برنامه از هفدهم تا بیست و سوم دی در فرهنگسرای نیاوران اجرا می‌شود و گروه‌های مختلف موسیقی تلفیقی روی صحنه می‌روند و سازهایشان را برای مخاطبان خود به صدا درمی‌آورند.

علی قادری، مدیر اجرایی دومین هفته موسیقی تلفیقی تهران درباره برگزاری این برنامه می‌گوید: حال ما به لحاظ فرهنگی خوب نیست، چراکه من همیشه نشانه‌هایی برای تشخیص وضعیت اجتماع خود دارم که به نوع گوش دادن موسیقی مخاطبان برمی‌گردد. متاسفانه اغلب مردم در این سال‌ها بیشتر به گوش دادن موسیقی تفننی و تفریحی پرداخته‌اند و به نوعی می‌توان گفت گوش دادن به موسیقی جدی بسیار کم شده است. به همین دلیل معتقدم برگزاری این هفته موسیقایی می‌تواند این نکته را به ما بگوید که می‌شود به موسیقی جدی هم فکر کرد و موسیقی فقط برای شادی و سرگرمی نیست.

او می‌افزاید: متاسفانه در این سال‌ها مسئولان دائم به این نکته اشاره می‌کنند که جامعه ما نیازمند شادی است و با همین رویکرد است که مردم ما هم به گوش دادن موسیقی‌های صرفا شادی‌آور روی آورده‌اند، در حالی که موسیقی جنبه‌های دیگری دارد که می‌تواند حال همه ما را خوب کند و به نظر من این هفته موسیقی تلفیقی می‌تواند ما را به سمت خوب شدن حالمان منتقل کند.

اما موسیقی تلفیقی چیست و از کجا آمده است؟ از چه زمانی در ایران شکل گرفته و چه دیدگاه‌های متفاوتی نسبت به آن وجود دارد؟ قادری درباره این موضوع اظهار می‌کند: ژانر تلفیقی از موسیقی جاز منشعب شده که در دوران معاصر وقتی به اشباع می‌رسد از موسیقی‌های دیگر وام می‌گیرد. این ایده همنشینی موسیقی‌های کهن‌تر با گونه جاز رفته‌رفته فرم‌های موسیقی تلفیقی‌ای را شکل می‌دهد که به طور طبیعی در تمام دنیا نیز رواج پیدا می‌کنند و البته از دهه 70 شمسی است که این‌گونه موسیقایی به صورت جدی آغاز و به واسطه حضور هنرمندان، این ژانر موسیقایی آهسته‌ آهسته در کشورمان شکل می‌گیرد.

او بیان می‌کند: ایده این جشنواره به نوعی ایده شنیدن به موسیقی‌های یکدیگر است که طبیعتا به تاثیر و تاثر بین گروه‌ها منجر خواهد شد.

قادری در معرفی گروه‌های شرکت‌کننده در این رویداد هنری توضیح داد: گروه «داماهی» به سرپرستی پیتر سلیمانی‌پور، گروه «کالان»، دونوازی «به علاوه یک» با هنرمندی پیتر سلیمانی‌پور و شهرام غلامی، گروه ماکان اشکواری، مهرداد پاکباز، گروه «نور» به سرپرستی کریستف رضاعی، گروه «تلنگر» و گروه «نایما» ازجمله گروه‌هایی هستند که در دومین هفته موسیقی تلفیقی تهران حضور پیدا می‌کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها