ایران زمین

پیشنهاد ثبت حادثه شین‌آباد در تقویم

وکیل دانش‌آموزان حادثه‌دیده شین‌آبادی استان آذربایجان غربی گفت: این دانش‌آموزان پیشنهاد داده‌اند تا پانزدهم آذرماه سالروز حادثه شین‌آباد به نام «روز استانداردسازی مدارس» نا‌مگذاری شود.
کد خبر: ۷۴۴۷۶۰

حسین احمدی‌نیاز افزود: به گفته رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، یک‌سوم مدارس باید تخریب و بازسازی شود و دو سوم مدارس هم نیازمند مقاوم‌سازی است که نشان می‌دهد هر آن ممکن است در هر جای کشور برای بچه‌ها چنین اتفاقی رخ دهد. وی گفت: قرار بر این است تا در روز پانزدهم آذر مراسمی برگزار شود و کودکان حادثه‌دیده شین‌آبادی نیز در این برنامه حضور داشته باشند و از کسانی که در دو سال گذشته برای این دانش‌آموزان تلاش کردند، تجلیل شود.‌/‌ فارس

حمام قدیمی نائین با همت مردم مرمت شد

حمام قدیمی شهر نائین استان اصفهان با پیگیری اداره میراث فرهنگی و همت مردم این شهر مرمت و دوباره فعال شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نائین گفت: این حمام تاریخی به نام امام رضا(ع) در میان محلات قدیمی «کوی سنگ» و «چهل دختران» و در مجاورت بازار قدیمی نائین قرار دارد. محمود مدنیان محمدی افزود: این حمام در کنار مسجد امام رضا(ع) واقع شده و از معدود حمام‌های تاریخی نائین است که به همت اهالی محل هنوز از آن استفاده عمومی می‌شود. وی گفت: این حمام متعلق به دوران صفویه ـ قاجاریه بوده و از بخش‌های کامل یک حمام تاریخی شامل سردر ورودی، دالان ورودی، رختکن یا سربینه، گرمخانه، تون و خزینه تشکیل شده است. چون برای تأمین آب حمام از قنات استفاده می‌شده، از معبر اصلی بسیار پایین‌تر قرار گرفته است، هر چند در دوره‌های بعدی آب از چاه و به صورت گاوچاه تامین می‌شد. شهرستان نائین بیش از 1200 اثر تاریخی دارد که 80 اثر آن ثبت ملی شده است.‌/ ‌ایرنا

آسیب خشکسالی به باغ‌های انار تفت

معاون جهاد کشاورزی تفت گفت: خسارت خشکسالی وارد شده به باغ‌های انار مخرب‌تر از تأثیر سرمازدگی بوده است.

محمدحسین دهقان‌زاده افزود: خشکسالی باعث شده تا شهرستان تفت در سال‎‎های اخیر افزایش سطح در تولید انار نداشته باشد. وی با اشاره به وجود 1250 هکتار سطح زیرکشت انار در شهرستان تفت، تصریح کرد: متوسط برداشت انار از باغ‌های شهرستان بین 10 تا 15 تن از هر هکتار است، ولی امسال این رقم به کمتر از ده تن در هر هکتار رسیده است.

وی افزود: البته پیش‌بینی اولیه برداشت انار برای امسال بیش از 15 تن در هکتار یعنی 18 هزار و 750 تن بود، ولی به دلیل سرمازدگی قطعا این رقم به یک سوم یعنی معادل 6000 تن کاهش خواهد یافت. دهقان‎‎زاده بیان کرد: معمولا نصف انار شهرستان تفت در بازار عرضه می‎‎شود و نیمی دیگر در انبارها ذخیره‎‎سازی می‎‎شود، ولی با توجه به کاهش برداشت، قطعا کشاورزان ترجیح می‎‎دهند که بخش بیشتری از انار خود را برای عرضه با قیمت مناسب‎‎تر، ذخیره‎‎سازی کنند./ ‌ایسنا

برخورد مترو اصفهان به یک بنای ناشناخته تاریخی

عملیات گودبرداری در یکی از ایستگاه‌های متروی اصفهان در میدان دروازه دولت (امام حسین) به بقایای سازه‌ای ناشناخته برخورد کرده است. برخی از باستان‌شناسان با مشاهده آجرهای سلجوقی در این گودبرداری، احتمال برخورد با باروی سلجوقی را داده‌اند، اما مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان این سازه را مربوط به کانال‌های انتقال آب و متعلق به دوران صفوی می‌خواند.

به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی، عملیات اجرایی و گودبرداری‌های ساخت ایستگاه‌های مترو در خیابان چهارباغ عباسی در بهار امسال از روبه‌روی خیابان سیدعلیخان آغاز شد. حصارکشی و گودبرداری برای ساخت ایستگاهی دیگر در انتهای چهارباغ عباسی جایی که میدان دروازه دولت نامیده می‌شود، از تابستان شروع شد و حالا بقایای آجرهای حاصل از این گودبرداری نشان می‌دهد، حفاری‌ها با سازه‌ای ناشناخته برخورد کرده است.

فریدون اللهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان در این‌باره گفت: سازه یافت شده خیلی بنای شاخصی نیست و مربوط به کانال هدایت آب و متعلق به دوران صفوی است.

وی افزود: کمیته‌ای از سوی سازمان میراث فرهنگی بر عملیات اجرایی نظارت دارد و قرار است هرگونه عملیاتی با نظر این کمیته انجام شود.اللهیاری با تاکید بر این‌که سازمان قطار شهری باید نظر کمیته را مرجع تصمیم‌گیری‌هایش قرار دهد، گفت: کمیته‌ای از سوی پژوهشگاه بر عملیات حفر ایستگاه در میدان انقلاب و میدان دروازه دولت نظارت دارد و از طرف سازمان میراث فرهنگی و باستان‌شناسان ما هم نماینده‌ای هست که برای نظارت حضور دارد. وی در حالی که سازه یافت شده را دیوار می‌‌خواند و با بیان این‌که سازمان قطار شهری برنامه‌ای برای حفظ دیوار یافت شده دارد، افزود: صحبت‌های موقتی برای حفظ و نگهداری این دیوار صورت گرفته است، اما بنای شاخصی نیست و مربوط به کانال هدایت آب است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها