اجلاس ارتقای توانمندی‌های شورای فرهنگ عمومی کشور برگزار شد

تفسیرهای مختلف از فرهنگ عمومی

دو وزیر، یک نماینده مجلس و رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در اجلاسی که به مناسبت فرهنگ عمومی برگزار شد، پشت تریبون رفتند و از نگاه‌ها و تفسیرهای خود سخن گفتند؛ اما به نظر می‌رسد حداقل بین نگاه آنها نیز تضادهای آشکاری نسبت به فرهنگ عمومی وجود دارد.
کد خبر: ۷۳۸۶۴۰

اجلاس ارتقای توانمندی‌های شورای فرهنگ عمومی کشور در همایشی یک روزه با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور، حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و حجت‌الاسلام سالک رئیس کمیته فرهنگی مجلس شورای اسلامی در هتل لاله تهران برگزار شد.

در این اجلاس علی جنتی در سخنانی با اشاره به موضوع فرهنگ عمومی گفت: امروزه ما در شرایطی هستیم که رسانه‌ها در قالب‌هایی مانند کالاهای قاچاق فرهنگی مثل کتاب، فیلم و بازی‌های رایانه‌ای در حال تهاجم به ما هستند. هدف همه آنها این است که رفتارهای اجتماعی و فردی ما را تغییر دهند و حتی به دنبال تغییر نوع لباس و غذای ما هم هستند.

او در ادامه به اهمیت مساله آسیب‌شناسی ریشه‌های ضعف فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: ما همه پدیده‌های منکر را می‌شناسیم و به دنبال زایل کردن آن از جامعه هستیم، مثلا بحث حجاب را در نظر بگیرید ؛ منکری به نام بدحجابی داریم، اما هرگز از خودمان پرسیده‌ایم که بعد از سی و چند سال از پیروزی انقلاب چرا نتوانسته‌ایم این مساله را حل کنیم؟

وزیر ارشاد افزود: همه دختران کمتر از 30 سال ما در دامان انقلاب و ما بزرگ شده‌اند پس چرا هرچه بیشتر زمان می‌گذرد در حل این مساله افت بیشتری داریم، آن هم با وجود این همه دستگاه‌های فرهنگی؟ به نظر من مساله در این است که ما ریشه‌ها را نمی‌شناسیم که اگر می‌شناختیم در روش‌هایمان برای مقابله با این منکر تجدید نظر می‌کردیم و باور دارم که شورای فرهنگ عمومی جایی است که می‌تواند در این زمینه کاری انجام دهد.

عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور سخنران دیگر این اجلاس بود. او گفت: به اعتقاد من رقابت جهانی در عرصه فرهنگ امروزه بر سر ارزش‌هاست. اگر آمریکا امروزه تلاش بسیاری برای ترویج لیبرالیسم دارد، هدفش پیروزی در این رقابت است. البته آنها تکنولوژی‌هایی دارند که در تمام طول شبانه‌روز فعال هستند و ما در فضایی قرار داریم که چه بخواهیم و چه نخواهیم، ارزش‌های لیبرالیستی به سمت ما در حال حرکت است.

وزیر کشور ادامه داد: رویارویی، تعامل، ارتقا و تماس فرهنگ‌ها، جبر زمانه است و برای مقابله با آن، باید بتوانیم فرهنگمان را صیانت و تقویت کنیم و از تاثیرپذیری آن در مقابل دیگر موضوعات محافظت کنیم.

رحمانی فضلی ادامه داد: اگر خرده‌فرهنگ‌ها را باور داریم، نمی‌توانیم در تهران بنشینیم و برای همه تصمیم بگیریم، به همین خاطر وظیفه شوراهای استانی این است که با علم، بصیرت و دقت به خرده‌فرهنگ‌ها و مباحث آنها توجه کنند.

حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور هم در این اجلاس عنوان کرد: کسی که در شورای فرهنگ عمومی می‌نشیند، باید توجه کند که جامعه ما در معرض چه موج‌هایی است و باید بتواند آنها را بشناسد. حرکت فرهنگی ما در این مسیر باید این هنر را داشته باشد تا ذهن‌ها را باز کند، با آنها ارتباط بگیرد و منجر به تحول از درون بشود.

تقوی در ادامه به انتقاد از شورای فرهنگ عمومی پرداخت و گفت: من به شورای فرهنگی معتقدم، اما بیشتر حاضران این شوراها در استان‌ها فرهنگی نیستند، این چیزی است که خود دوستان به آن معترفند.

همچنین حجت‌الاسلام سالک، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در این اجلاس با اشاره به مظلومیت فرهنگ، به صورت مستقیم به انتقاد از وزیر ارشاد پرداخت و گفت: در جلسات فرهنگی وقت نمی‌گذاریم و نمی‌دانیم نسبت آن با وجدان کاری در کجاست؟ به عنوان مثال با شخص آقای جنتی جلسه‌ای در ساعت 8 صبح داشتیم، اما بدون هیچ دلیل ۴۵ دقیقه با تاخیر انجام شد. دیر که می‌آییم، کار دیگری هم می‌کنیم و بعد توقع تغییر هم داریم؟ نمی‌بینید ساعت‌ها و وقت‌های ما تلف می‌شود و به بیت‌المال ضربه می‌خورد. از طرف دیگر به خرد جمعی هم اعتنایی نمی‌کنیم؛ وقتی به آقای وزیری می‌گوییم چرا، می‌گوید من آ‌ن قدر گرفتارم که فرصت توجه به این مسائل را ندارم.

سالک در ادامه به مساله علاقه‌مندی نسل جوان کشور به آنچه وی تجرد و ازدواج سفید نامید، اشاره کرد و گفت: به جوان می‌گوییم که چرا ازدواج نمی‌کنی؟ می‌گوید از وضع مجردی‌ام راضی‌ام، در نهایت هم اگر نیازی داشتم، ازدواج موقت انجام می‌دهم. برخی مجلات هم دارند این مساله را ترویج می‌کنند، از جمله مجله‌ای که زیر نظر خانمی در ریاست جمهوری منتشر می‌شد و ما اعتراض کرده و جلویش را گرفتیم یا در آموزش و پرورش مجلاتی در حال انتشار است که می‌دانیم از طرف فردی که خودش بیمار است، تولید و منتشر می‌شود.

او در پایان خواستار نامگذاری روزی به نام امر به معروف و نهی از منکر در تقویم رسمی کشور شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها