سهم دلالان از حراج‌های هنری

به گفته علی شیرازی، هنرمند خوشنویس که اثر او در آخرین حراج کریستیز به فروش رفت، معمولا حراج‌گذاری که آثار هنری را به حراجی‌ها می‌برد، معادل 25 درصد قیمت اثر هنری را برای خودش برمی‌دارد.
کد خبر: ۷۳۳۱۹۰

شیرازی به ایسنا گفت: اثری که از من در حراجی کریستی ارائه شد، چهار سال پیش به این حراجی فرستاده بودم؛ ولی این دوره به حراج گذاشته شد. البته چند دوره بود که آثار من توسط مجموعه‌دارها به کریستی ارائه می‌شد.

این هنرمند پیشکسوت درباره نحوه‌ ارائه آثارش به کریستی، توضیح داد: خوشبختانه در ایران نماینده‌ کریستی وجود دارد و آقای علیرضا سمیع‌آذر، آثار هنرمندان را جمع‌آوری و کارشناسی می‌کند و به کریستی می‌فرستد. کریستی دبی هم کارشناسان خود را دارد که آثار را بررسی و قیمت‌گذاری می‌کنند. اثر من هم با همین روش به کریستی ارائه شد. او درباره شرایطی که یک اثر می‌تواند به حراجی راه پیدا کند، گفت: یک حراج‌گذار برای فرستادن اثری به حراجی، سه مورد را بررسی می‌کند؛ کیفیت اثر، خلاقیت هنرمند و دیگر این‌که اثر بتواند در حراجی فروخته شود، یعنی اثر مطابق ذائقه خریداران باشد.

شیرازی افزود: معمولا حدود 75 تا 80 درصد مبلغ کسب‌شده از فروش اثر به هنرمند می‌رسد و حدود 25 درصد آن برای هزینه‌هایی مانند حمل‌ونقل، بیمه و گمرک و... به حراج‌گذار می‌رسد. برای این موضوع نیز قوانینی وجود دارد. مثلا آثاری که تا 50هزار دلار فروخته می‌شوند، یک قیمت دارند و هرقدر که قیمت آثار بالاتر می‌رود، سهم حراج‌گذار کمتر است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها