رونق دوباره صنعت مسگری در زنجان

صنعت مسگری که طی ده سال گذشته بتدریج در زنجان از رونق افتاده بود، از سال گذشته دوباره در این استان رونق گرفته است.
کد خبر: ۷۳۰۵۸۳

زنجان را همه به چاقو و چاروق و ملیله و فرش می شناسند و عمده شهرت این شهر مدیون فعالان عرصه چاقو و ابزارهای آهنی است که سال‌هاست در زنجان رونق دارد. علاوه بر این تاریخچه مس نیز در زنجان قدمتی طولانی دارد؛ صنعتی که بازارچه‌ای اختصاصی در طولانی‌ترین بازار مسقف ایران در زنجان دارد و روزگاری اقتصاد زنجان با تولیدات مس در گردش بود. با این حال از ده سال پیش تاکنون مس و مسگری بتدریج از رونق افتاد، به طوری که در این سال‌ها از 800 مسگر زنجانی فقط 25 نفر آن را ادامه دادند. اما به گفته معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان با اهتمام ویژه در این حوزه از سال گذشته تاکنون بیش از 500 مسگر که این کار را رها کرده و به شغل‌های دیگر روی آورده بودند، جذب این صنعت شده‌اند.

محمدی با اشاره به این‌که تبلیغات و حمایت مسئولان نخستین عاملی بود که موجب شکوفایی دوباره صنعت مسگری در زنجان شد، در گفت‌وگو با واحد مرکزی خبر می‌افزاید: اکنون علاوه بر بازارچه مسگرها که صدای چکش کاری همچنان در آن به گوش می رسد، مجموعه‌های عظیم مسگری هم ایجاد شده است.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی با بیان این‌که تفاوت تولیدات جدید مس با تولیدات گذشته زنجان، اولویت بازاریابی است، خاطرنشان می‌کند: اکنون بسیاری از نوعروسان علاقه دارند در کنار تهیه اجناس صنعتی، سرویس مس زنجان را هم تهیه کنند یا افرادی هم دوست دارند باتوجه به مزیت ظروف مسی نسبت به دیگر ظروف، غذا را در این ظروف بپزند که این نیازسنجی‌ها موجب شده است، بیش از 80 درصد تولیدات جدید زنجانی‌ها در حوزه مس به ظروف در ابعاد کوچک‌تر و کاربردی‌تر اختصاص یابد.

به گفته وی، در گذشته قابلمه و غازان‌های مسی، آفتابه، مجمع‌های بزرگ و سماور از تولیدات مس زنجان بود که معمولا برای مراسم ویژه استفاده می‌شد و اکنون بیشتر آنها در موزه‌های زنجان نگهداری می‌شود، اما اکنون برای رونق بیشتر علاوه بر کاربردی بودن تولیدات مس، توان اقتصادی مردم هم مورد توجه قرار گرفته است.مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز با بیان این‌که مس زنجان را با کنده‌کاری، مس اصفهان را با قلم‌زنی و مس کرمان را با خراشکاری می‌شناسند و بجز زنجان در هیچ‌کدام از استان‌های کشور، کنده‌کاری روی مس انجام نمی‌شود، می‌گوید: آموزش جزو اولویت‌های رونق مس در زنجان است و برای این کار مرکز آموزش صنایع دستی با همکاری ده استادکار، مسگری و کنده‌کاری را به علاقه‌مندان آموزش می‌دهند.

رحمتی با اشاره به این‌که تولیدات مس زنجان روزانه بیش از سه تن است که به کشورهای حوزه خلیج‌فارس، آلمان و ایتالیا و استان‌های مختلف کشور صادر می‌شود، تاکید می‌کند: شناساندن مس زنجان با نام این شهر برای تداوم مسگری مهم است و این در حالی است که تولیدات شهر زنجان به دلیل نداشتن شناسنامه گمرکی به نام استان‌های اصفهان، شیراز، قم و تهران صادر می‌شود که باید برای رفع این مشکل تدابیری خاص اندیشیده شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها