هنرمندان و مدیران فرهنگی نشست هم‌اندیشی با مدیران وزارت اقتصاد برگزار کردند

عصرانه اقتصادی، فرهنگی و مالیاتی

اصحاب فرهنگ و هنر در حوزه‌های مختلف مانند سینما، تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی و کتاب سال‌هاست از مشکلات اقتصادی رنج می‌برند؛ مشکلاتی چون مالیات، درآمدهای غیرمنطقی و روند بروکرات برای دریافت حقوق هنرمندان فقط بخشی از مشکلات اهل فرهنگ است. بر همین اساس برخی مسئولان فرهنگ و هنر کشور، به دیدار وزیر اقتصاد رفتند تا این مشکلات را رودررو مطرح کنند و به راهکاری برای تعامل دست یابند.
کد خبر: ۷۲۳۱۶۰

به گزارش ایسنا،‌ نخستین نشست هم‌اندیشی اصحاب فرهنگ و هنر با وزیر امور اقتصادی و دارایی در محل این وزارتخانه برگزار شد و جمعی از هنرمندان و متولیان امور فرهنگ و هنر کشور مطالبات و دغدغه‌های خود را درباره مالیات مطرح کردند.

در این جلسه علی مرادخانی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به نوعی مجری و هماهنگ‌کننده نشست بود،‌ در سخنانی گفت: ما معمولا مراجعاتی از هنرمندان رشته‌های مختلف داشته‌ایم و مسائلی را درباره مالیات مطرح کرده‌اند که به لحاظ مبانی نظری برای ما ناشناخته بوده است و نمی‌دانستیم چه کنیم.

حجت‌الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی هم در این نشست با اشاره به این‌که اهالی فرهنگ و هنر با توجه به کم بودن بودجه‌ها تقریبا ناامید شده‌اند و حداقل درخواستشان این است که اگر پولی داده نمی‌شود، پولی هم گرفته نشود،‌ خطاب به وزیر اقتصاد گفت: احساس می‌کنیم در نگاه مدیران شما و رویکرد آنها تغییراتی ایجاد شده است، زیرا کالاهای فرهنگی و هنری در این کشور تجاری و اقتصادی نشده‌اند؛ در حالی که معمولا ماموران مالیاتی وقتی یک شرکت هنری یا فرهنگی را می‌بینند این تصور را دارند که سود تجاری وجود دارد، در حالی که در این حوزه و حداقل در سینما اوضاع این‌گونه نیست و وضع اقتصادی بد است.

ایوبی با بیان این‌که در عرصه هنر مانند سینما و در برخی از طرح‌ها می‌تواند کارآفرینی ایجاد شود، ادامه داد: درخواست اصلی ما این بود که نگاه و رویکرد در این بخش تغییر کند تا با کاهش مالیات و حذف روند بروکراتیک، آرامش نسبی را در این عرصه شاهد باشیم.

مرتضی کاظمی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم که در این نشست حضور داشت‌ در سخنانی اظهار کرد: در نظام برنامه‌ریزی کشور هنوز این نگاه وجود دارد که کالای هنری، کالایی لوکس است. در این باره از وضع بی‌توجهی به سمت یک وضعیت توجه به فرهنگ و هنر حرکت می‌کنیم.

کاظمی اضافه کرد: تردید نکنیم اگر توجه جدی به وضع اقتصاد فرهنگ و هنر و اشتغالزایی صورت گیرد،‌ این حوزه در مدت دو دهه می‌تواند سهمی در حد و اندازه‌ای از مبادلات نفتی داشته باشد.

مشاور وزیر ارشاد همچنین عنوان کرد: در دوران گذار، مبحث اقتصاد فرهنگ و هنر تازه متولد شده و باید توجه بیشتری به این مقوله صورت گیرد و شاید در این مدت ذکر مالیات مثل سم باشد. چون باعث فرار سرمایه‌گذاران می‌شود.

او اظهار کرد: ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در برنامه ششم بستر لازم برای رونق اقتصاد فرهنگ و هنر تامین شود، ضمن این‌که سیاست‌های کلان را هم دنبال می‌کنیم. اما در این میان نیازمندیم وزارت امور اقتصادی و دارایی به جذب سرمایه کمک کند و بویژه این‌که مالیات باعث فرار سرمایه‌گذاران می‌شود.

کاظمی ارتقای نظام کسب و کار،‌ توسعه صنایع فرهنگی‌ و توزیع عادلانه کالاهای فرهنگی را از جمله سیاست‌های کلانی دانست که پیگیری خواهد شد.

مشاور وزیر ارشاد با تاکید بر این‌که «متاسفانه در بحث توزیع ضعیف هستیم و برخی استان‌ها فقط یکی دو کتابفروشی دارند و در هزار شهر اصلا سالن سینما وجود ندارد‌، از طرف اهالی فرهنگ قول داد که می‌توان تا یک دهه دیگر شاهد شکوفایی ظرفیت فرهنگ و هنر کشور بود.

همایون امیرزاده نیز که به نمایندگی از معاون فرهنگی وزارت ارشاد در این نشست حضور پیدا کرده بود‌، پس از بیان مطالبی درباره قرائتی که از بحث معاف کردن مالیات برای چند گروه مرتبط با وزارت فرهنگ وجود دارد و این‌که گروه‌های بهره‌مند از معافیت مالیاتی بیشتر گروه‌های مرجع جامعه هستند‌، به تفویض مجوزها اشاره و اظهار کرد: ما در بخشی از فعالیت‌هایی که از وزارت فرهنگ و ارشاد مجوز دارند‌، مسئولیت‌هایی را تفویض کردیم و بخشی از کار خود را به اتحادیه‌ها سپردیم.

در این جلسه نادر قدیانی‌، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران هم با مظلوم خواندن شغل کتاب‌فروشان در کشور گفت: در 50 سال گذشته، ندیدم ناشرانی که در این حوزه فعال بودند حداقل 5 درصد از فرزندان آنها این راه را ادامه داده باشند.

منوچهر محمدی، تهیه‌کننده سینما که به نمایندگی از سینماگران در این نشست حضور داشت،‌ خطاب به وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: 15- 14 سال است که از طرف سینماگران با وزارتخانه شما در ارتباط هستم و روزهای اول مثل موجوداتی بودیم که از کره دیگر آمده بودند و زبان یکدیگر را متوجه نمی‌شدیم، بعد از آن کارمان در دوره‌ای به مترجم رسید و در دوره‌ای هم با فرهنگ لغات با یکدیگر صحبت می‌کردیم. اما خوشبختانه از چند سال پیش با زبان سلیس می‌توانیم با یکدیگر صحبت کنیم.

ایرج راد، مدیرعامل خانه تئاتر هم با اشاره به این‌که اکنون تئاتر در مملکت ما دولتی است و بخش خصوصی به آن معنا در آن حضور ندارد، به بودجه پنج میلیارد تومانی تئاتر در سال جاری اشاره و اظهار کرد که این رقم با وجود تعداد عوامل تولید در حوزه تئاتر چگونه باید خرج شود؟!

این هنرمند ادامه داد: بنا بر مصوبه‌ها برای یک هنرمند درجه یک که 30 سال کار کرده است و 40 ـ 30 کار اجرایی موثر داشته است، برای سه ماه تمرین پنج میلیون و 300 هزار تومان در نظر گرفته می‌شود که پس از دو سال به او می‌دهند. حال اگر پس از دو سال نوبت اجرا به او برسد، تقسیم کنید که چقدر پول دریافت می‌کند و این رقمی است که ممیزان باور نمی‌کنند.

علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد نیز در این نشست با تاکید بر لزوم رشد اقتصاد فرهنگ به عنوان پیش زمینه رشد فرهنگ اقتصادی، گفت: در کشورهای توسعه یافته، حوزه فرهنگ و هنر بسیار پولساز است، ولی در ایران وضع این‌گونه نیست و دولت وظیفه خود می‌داند که در این خصوص هنرمندان کشور را همراهی کند.

وزیر اقتصاد در ادامه به تشریح پیش نیازهای فرهنگی برای دستیابی به توسعه اقتصادی در کشور پرداخت و گفت: ترویج انضباط اقتصادی به نحوی که فعالان اقتصادی قادر به پیش‌بینی و برنامه‌ریزی آینده باشند، از جمله نخستین پیش نیازهای فرهنگی برای توسعه اقتصادی است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها