بی‌مهری به خانه‌های تاریخی در تبریز

استان آذربایجان شرقی در حالی خانه تاریخی بسیاری را در خود جای داده که بیشتر این خانه‌ها به‌دلیل بی‌اعتنایی و بی‌توجهی مرمت و بازسازی نشده و در حال فراموشی است.
کد خبر: ۷۱۶۲۵۰

به گزارش مهر، در آذربایجان شرقی 300 خانه قدیمی وجود دارد که تاکنون فقط 60 مورد آن از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ثبت شده و هم‌اکنون این خانه‌ها به صورت موزه میزبان شهروندان و گردشگران داخلی و خارجی است.ولی برخی از خانه‌ها مثل خانه بهادری‌ها به‌دلیل بی‌اعتنایی و بی‌توجهی فراموش شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی با بیان این‌که معماری خانه‌های قدیمی و تاریخی می‌تواند الگویی برای ساخت و سازهای جدید باشد، اظهار کرد: خانه‌های تاریخی و قدیمی به ما اجازه می‌دهد تا به‌عنوان یک الگو از آنها در ساخت و ساز‌های جدید استفاده و درخصوص هویت و غنی بودن بافت‌های آنها تحقیق کنیم.

فرزین حق‌پرست خانه‌های تاریخی را منبع موثق و به جا مانده از معماری‌های غنی و بافت شهرسازی اسلامی دانست.

وی با اشاره به اقدامات اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی درخصوص حفظ، نگهداری و مرمت خانه‌های تاریخی و قدیمی گفت: این سازمان کمر همت بر حفظ بناهای قدیمی بسته تا بناهایی را که نشانه اصالت مردم این استان است حفظ، نگهداری و مرمت کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: برخی از مالکان خانه‌های تاریخی و قدیمی دولتی یا حقوقی هستند که برای حفظ و نگهداری این خانه‌ها تصمیمات خاصی دارند.

سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر تبریز نیز در این باره اظهار کرد: مالکان بناهای تاریخی در زمان تملک با شهرداری به توافق نمی‌رسند.

سعید حاجی‌زاده افزود: به همین دلیل شهرداری در صورت نبود توافق مالکان در زمینه تملک خانه‌های تاریخی با مشکل مواجه می‌شود.

شهردار منطقه 8 تبریز نیز ایجاد امکانات تفریحی، خدماتی و رفاهی در خانه‌های قدیمی را نیازمند احیای خانه‌ها از سوی مالکان دانست و گفت: آماده دریافت مجوز برای خانه‌های تاریخی و قدیمی که مستعد امکانات تفریحی، خدماتی و رفاهی است، هستیم در صورتی که مالکان این خانه‌ها راضی باشند.

مدبر افزود: شهرداری منطقه 8 تبریز حدود چهار سال است که در زمینه حفظ و نگهداری خانه‌های قدیمی به صورت جدی وارد عمل شده و تا به حال توسط شهرداری منطقه 8 ، سه خانه‌ تاریخی در شهر تبریز احیا شده است.

وی خانه نیکدل، خانه علی میسو و خانه خطایی‌ها را خانه‌های تملک یافته از سوی شهرداری دانست. اکنون خانه خطایی‌های تبریز به خانه هنرمندان تحویل داده شده است.

مدیر پایگاه شهر تاریخی تبریز نیز با اشاره به این‌که بناهای تاریخی شناسنامه و هویت فرهنگی کشورها محسوب می‌شود، گفت: خانه‌های تاریخی و قدیمی همواره در تمامی کشورهای دنیا به عنوان شناسنامه و هویت فرهنگی کشورها محسوب می‌شود.

اسماعیلی با اشاره به علت نابسامانی خانه‌های تاریخی و قدیمی افزود: در نابسامانی خانه‌های قدیمی برخی عوامل دست در دست هم داده‌ و باعث آن شده‌اند. بی‌رغبتی وارثان و سکنه خانه‌های قدیمی نیز باعث شده است این خانه‌ها مورد تملک متولیان امر قرار نگیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها