حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....
محمدنادر محمدزاده افزود: این طرح در واقع به نام خطآهن قزوین - رشت - انزلی است که طول مسیر قزوین تا رشت 165 کیلومتر و رشت تا انزلی 40 کیلومتر و در مجموع 205 کیلومتر است که تاکنون هیچگونه عملیاتی برای مسیر رشت تا انزلی صورت نگرفته است.
وی به ایرنا گفت: 135 کیلومتر از این خط در استان گیلان و 70 کیلومتر آن نیز در استان قزوین قرار دارد که ما در استان قزوین هماکنون 35 کیلومتر ریلگذاری کردهایم و در صورت تامین اعتبار مورد نیاز، بقیه آن نیز امسال به پایان میرسد.
به گفته محمدزاده، برای این طرح که هفت پیمانکار و چهار مشاور ناظر در قطعات مختلف به کار گرفته شدهاند، تاکنون 7000 میلیارد ریال هزینه شده و امسال نیز 2380 میلیارد ریال اعتبار دیگر برای آن در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به دیگر مشخصات این طرح، گفت: مسیر خطآهن قزوین - رشت - انزلی با انشعاب از خط آهن سراسری تهران - تبریز، از سهراهی دولتآباد به سمت کوهین تغییر مسیر داده و با عبور از مناطق کوهستانی و تپهماهورهای لوشان، منجیل و رودبار، به شهرستان رشت و از آنجا به بندر انزلی امتداد مییابد. مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین اضافه کرد: این خط آهن در مراحل بعدی نیز از انزلی به آستارا و از آنجا به کشور جمهوری آذربایجان متصل خواهد شد.
محمدزاده سرعت قطارهای مسافربری و باری در این مسیر را به ترتیب 160 و 120 کیلومتر اعلام کرد و افزود: این میزان سرعت در طراحی طرح دیده شده اما در واقع سرعت متوسط در بخش مسافربری 120 و در بخش باری 85 کیلومتر در ساعت است.
وی یادآور شد: براساس برنامه، سالانه جابه جایی سهمیلیون و 800 هزار مسافر و ده میلیون تن بار برای این خط در نظر گرفته شده است.
حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....