کنفرانس بین المللی عراق در بروکسل

بروکسل دیروز با حضور 80 وزیر و سازمانهای بین المللی شاهد برگزاری کنفرانس بین المللی عراق بود اما در همین حال خبرگزاری ها از خشم مجلس عراق از تمدید مدت ماموریت نیروهای اشغالگر خبر دادند و از سوی دیگر یک مقام نظامی ارتش امریکا در یک نشست خبری اعلام کرد: ارتش امریکا ترجیح می دهد برخی از نیروهای خودش را تا پیش از فرارسیدن ماه مارس (اسفندماه) و پس از تشکیل حکومت منتخب عراق از این کشور خارج کند.
کد خبر: ۶۸۳۳۴

اسرار صدام

آسوشیتدپرس دیروز به نقل از وزیر دادگستری عراق نوشت : امریکا به تلاش برای ایجاد تاخیر در روند بازجویی از صدام متهم است . عبدالحسین شندل فاش کرد: امریکایی ها تلاش می کنند اسرار زیادی را درباره صدام مخفی کنند تا در دادگاه وی مطرح نشود. وزیر دادگستری عراق که هم اکنون در بروکسل به سر می برد در عین حال خبر داد: محاکمه صدام تا پیش از پایان امسال انجام خواهد شد.

اعتراف سیا

روزنامه نیویورک تایمز نوشت : یک ارزیابی جدید و محرمانه از سوی سازمان سیا نشان می دهد که عراق نسبت به افغانستان مکان مناسب تری برای آموزش و رشد نیروهای افراطی است. این ارزیابی در ماه گذشته کامل و اخیرا و از سوی منابع رسمی در کنگره امریکا تشریح شده است.

کمک یک میلیارد دلاری ایران

سیدکمال خرازی ، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت : تامین امنیت عراق مهمترین اولویت و سنگ بنای ایجاد تحولات سازنده در این کشور است . وی گفت : تهران مصمم به مشارکت فعال در بازسازی عراق است و در این راستا ، مجموعه ای از همکاری های اقتصادی مشتمل بر کمک های عمرانی ، سرمایه گذاری ، تجارت ، جهانگردی ، تامین مالی طرح ها و نظایر آن را در نظر گرفته است . خرازی با بیان کمک هایی نظیر ارتباط شبکه ریلی و جاده ای ایران به عراق ، واگذاری 100 مگاوات برق به عراق و مذاکرات برای افزایش آن تا سقف 500 مگاوات در کوتاه مدت گفت : بانک های ایرانی نیز اعتباری معادل یک میلیارد دلار جهت صدور کالا ، خدمات فنی و مهندسی و سرمایه گذاری در طرح های حایز اولویت حکومت عراق اختصاص داده اند. وی با اشاره به این که ایران تقبل کرده است تا 10 میلیون دلار به صندوق توسعه و بازسازی عراق کمک کند ، گفت : با توجه به قرابتهای فرهنگی 2 ملت ، مردم ایران در طول تاریخ به حفظ و مرمت مکانهای مذهبی عراق کمک می کند و هم اکنون نیز مردم ایران در چارچوب سازمانهای غیردولتی ، کمکهای ملی چشمگیری در جهت رفع نیازهای معیشتی مردم عراق و همچنین بازسازی اماکن مذهبی این کشور به انجام رسانده اند.

عنان با 220 میلیون دلار

کوفی عنان پیامی به شورای امنیت ارسال کرد. به گفته سخنگوی وی ، دبیرکل سازمان ملل متحد در این پیام اعلام کرده که سازمان ملل قصد دارد تا مبلغ 220 میلیون دلار از پولهای راکد را در اختیار صندوق توسعه عراق قرار دهد و هدف از این اقدام این است که پولهای بلوکه شده عراق در سازمان ملل به این کشور برگردانده شود. عنان در کنفرانس بین المللی عراق نیز گفت : در حال انجام اقدامات خوبی در زمینه ایجاد روابط هر چه بهتر عراق و کشورهای همجوار و بازسازی آن هستیم و از آن چشم پوشی نخواهیم کرد.

سخنان میزبان

ابراهیم الجعفری ، نخست وزیر عراق نیز در سخنانی ، از حضور میهمانان در کنفرانس تشکر کرد و با اشاره به قدمت تاریخی کشورش گفت : وضعیت امنیتی در بغداد و چندین شهر دیگر عراق بهبود یافته است . تلاش می کنیم تا با آموزش نیروهای پلیس و تجهیز آنها از اقدامات تروریستی در کشور جلوگیری کنیم . وی افزود: تا زمانی که همه اقشار و گروه های عراقی متحد و در کنار هم باشند ، تروریست ها نمی توانند اقدامی انجام دهند. سعی می کنیم با کمک نیروهای چندملیتی ، نیروهای عراقی را هر چه سریعتر آموزش داده تا آنها بتوانند خودشان کارها را به عهده بگیرند.

رایس و مردم عراق

کاندولیزا رایس وزیر خارجه امریکا دیروز در کنفرانس بروکسل گفت : هدف از برگزاری این کنفرانس ارائه کمکهای مالی به مردم و دولت عراق است . وی افزود: مردم عراق از ما می خواهند که در کنارشان باشیم ، ما هم به آنها کمک می کنیم.جالب تر آن که وی اضافه کرد: دولت عراق نباید سعی کند که همه کارها را به تنهایی انجام دهد.

درخواست اتحادیه اروپایی

اما اتحادیه اروپایی در این کنفرانس به منظور تقویت حمایت از این کشور خواستار نقش بیشتر سازمان ملل در عراق شد. ژان آزلبورن ، وزیر امور خارجه لوکزامبورگ که کشورش ریاست دوره ای اتحادیه اروپایی را برعهده دارد ، گفت : مشروعیت سازمان ملل دلایل حضور بیشتر و فعال این سازمان در عراق را توجیه می کند.

بیانیه پایانی

بیانیه پایانی کنفرانس بروکسل بر ضرورت کنترل بیشتر مرزهای مشترک عراق و همسایگان آن و نیز تقویت روابط دیپلماتیک میان عراق و کشورهای منطقه تاکید خواهد کرد. این بیانیه از عراق و کشورهای منطقه خواهد خواست در زمینه کنترل مرزها برای مبارزه با اقدامات تروریستی با هم همکاری کنند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها