دکتر یحیی پاسدار با اشاره به محرز شدن ارتباط تغذیه با سلامت تمامی ارگانهای بدن و بویژه کلیهها، عنوان کرد: از آنجا که کلیهها مسئول دفع ضایعات مواد غذایی در بدن هستند داشتن برنامه غذایی میتواند بسیار در سلامت کلیهها موثر باشد.
پاسدار با توصیه بر مصرف روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب در زمستان و ۸ تا ۱۰ لیوان آب در تابستان، کاهش مصرف آب را به شدت برای سلامت کلیهها آسیب رسان دانست.
وی اظهار کرد: آب ماده حلال بوده که مواد زائد و سموم را رقیق کرده و موجب دفع بهتر آنها از کلیهها میشود.
این متخصص تغذیه مصرف بیش از حد پروتئین و نیتروژن را برای کلیه زیان آور دانست و بیان داشت: در همین راستا مصرف بیش از حد حبوباتی همچون لوبیا و نخود به علت وجود مقادیر بالای نیتروژن و پروتئین در آنها برای سلامت کلیهها زیان آور خواهد بود.
وی افزود: همچنین مصرف بیش از حد گوشت و به ویژه گوشت قرمز به علت وجود اسیداوریک بالا در آن میتواند موجب فشار بر کلیه شده و در طولانی مدت بیماری نقرس ایجاد کرده و سلامت مفاصل و کلیهها را تهدید کند.
پاسدار به استفاده ورزشکاران از پودرهای تقویتی اشاره کرد و گفت: این پودرها به دلیل وجود غلظت بالای پروتئین در آنها میتوانند به شدت برای سلامت کلیهها مضر باشند.
این متخصص تغذیه توصیه کرد: افراد ورزشکار حتما در صورت استفاده از این پودرها میزان آن را با پزشک متخصص در میان بگذارند و تنها طبق تشخیص پزشک اقدام به استفاده از این پودرها کنند.
پاسدار با بیان اینکه اختلالات و نارسایی کلیه بدون علامت پیش میروند، توصیه کرد: افراد هر شش ماه یکبار نسبت به آزمایش به منظور اطمینان از سلامت کلیههای خود اقدام کنند.
وی افزود: در صورتی که اختلالات اندکی در کارکرد کلیهها وجود داشت باید افراد به سرعت با مشورت از پزشک و یا کارشناس تغذیه خود نسبت به رعایت برنامه غذایی صحیح اقدام کنند تا کلیه آنها بیشتر دچار آسیب نشود.|سلامانه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد