اعلام آمادگی اکراین برای گفت‌وگو با روسیه

وزارت امور خارجه اکراین دیروز با انتشار بیانیه‌ای برای از سرگیری گفت‌وگوها و مذاکرات سیاسی با روسیه اعلام آمادگی کرد. این درحالی است که هنوز دولت جدید اکراین معرفی نشده و شرق این کشور همچنان درگیر تنش‌هایی است که با توجه به آنها کارشناسان احتمال نبرد روسیه و غرب برسر اکراین و تجزیه بخش‌هایی ازاین کشور را بعید نمی‌دانند.
کد خبر: ۶۵۰۳۲۵

به گزارش ایرنا، در بیانیه وزارت خارجه اکراین آمده است: حکومت جدید اکراین به اصول حسن همجواری با روسیه پایبند است و برای از سرگیری مذاکرات با مسکو پس از تشکیل دولت در کی‌یف، آمادگی دارد. در همین حال در بیانیه وزارت خارجه اکراین، ادعای وزارت خارجه روسیه مبنی بر نقض حقوق شهروندان در اکراین از جمله اقلیت‌های قومی و مذهبی رد شده است.

این بیانیه درحالی منتشر می‌شود که نیروهای نظامی روسیه در مرزهای اکراین آرایش جدیدی به خود گرفته و تفنگداران آمریکایی نیز به بهانه محافظت از سفارت واشنگتن وارد این کشور شده‌اند. به گزارش فارس، واحدهای نظامی روسی موسوم به سپر فولادی که مسئولیت تامین امنیت المپیک زمستانی «سوچی» را به‌عهده داشتند، با پایان یافتن المپیک، از روز دوشنبه به پایگاه روسیه در شهر «سواستوپول» واقع در شبه‌جزیره کریمه اعزام شدند. شبه جزیره کریمه در قرن 18 میلادی جزئی از امپراتوری روسیه بود تا این‌که سال1945 تحت حاکمیت اکراین درآمد. هم اکنون گفته می‌شود در بسیاری از نقاط این شبه جزیره دوباره پرچم‌های روسیه برافراشته شده است. حدود 60درصد ساکنان این شبه‌جزیره روس هستند. برخی کارشناسان معتقدند ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه از این فرصت برای بازپس‌گیری این منطقه راهبردی و تعدادی از مناطق هم مرز با کشورش استفاده خواهد کرد. گزارش‌های دیگری می‌گوید یانوکوویچ، رئیس‌جمهور برکنار شده اکراین هم اکنون در یک ناو روسی در نزدیکی جزیره کریمه حضور دارد.

این گمانه‌زنی‌ها درحالی است که هنوز دولت اکراین معرفی نشده و قرار است بزودی اعضای آن اعلام شود. به‌گزارش ایسنا، اعضای دولت جدید در میدان استقلال معرفی خواهند شد. در یک خبر دیگر اعلام شد پلیس ضدشورش اکراین منحل شده است. این نهاد نظامی مسئولیت کشته شدن بیش از صد نفر از مردم این کشور را در پی ناآرامی‌ها به‌عهده دارد.

تظاهرات حامیان روسیه

دریک تحول دیگر، دیروز اعلام شد تعداد زیادی از معترضان حامی روسیه‌ در منطقه خودمختار کریمه در اکراین، در اعتراض به سیاستمدارانی که در کی‌یف به دنبال تشکیل دولت جدید هستند، دست به تظاهرات زدند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آسوشیتدپرس، این در حالی است که پرچم روسیه در ساختمان شورای شهر سواستوپول کریمه (پارلمان محلی)، جایگزین پرچم اکراین شده است و یک نفربر زرهی و دو کامیون روسی مملو از نیروهای روسی در خیابان‌های این شهر حضور دارند. این امر نشان‌دهنده قدرت‌نمایی کرملین در این ناحیه از اکراین است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها