این بانک 3 برابر ظرفیتش وام داده و از نظر استانداردهای حسابداری و مقررات هیچ قدرت وام‌دهی ندارد

آخوندی: بانک مسکن 3 برابر توان خود وام داده است

وزیر راه و شهرسازی گفت: یکی از مشکلات موجود در حوزه مسکن، بانک مسکن است، زیرا این بانک سه برابر قدرت وام‌دهی خود وام پرداخت کرده و از نظر استانداردهای حسابداری، بانکی ورشکسته محسوب می‌شود.
کد خبر: ۶۳۱۰۳۵

به گزارش ایسنا، عباس آخوندی در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین اظهار کرد: در حوزه مسکن دو مشکل وجود دارد که یکی از آنها مشکل خاص بانک مسکن و دیگری مشکل عام برای دیگر بانک‌هاست.

وی با بیان این‌که بانک مسکن بشدت گروگان مسکن مهر است، افزود: بانک مسکن سه برابر ظرفیتش وام داده است و از نظر استانداردهای حسابداری این بانک ورشکسته محسوب می‌شود و براساس مقررات هیچ قدرت وام‌دهی ندارد.

آخوندی با بیان این‌که دیگر بانک‌ها نیز در مجموع از نظر وام‌دهی وضع خوبی ندارند، گفت: چنانچه بخواهیم از وضع رکود و تورمی که در آن قرار داریم خارج شویم باید دو کار سخت انجام دهیم؛ یکی این‌که حتما به منابع بانک مرکزی متوسل نشویم و دیگر این‌که بازار مسکن را فعال کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که با یک داستان دو وجهی که این دو وجه با هم در تضاد است مواجه هستیم، تصریح کرد: کلیاتی که مدنظر من قرار دارد این است که در ابتدای کار، حساب‌های بانک مسکن را تمیز کنیم تا این بانک بتواند قدرت وام‌دهی کسب کند. چنانچه این طرح به نتیجه برسد، می‌توانیم در بخش مسکن فضای جدیدی فراهم کنیم.

وی افزود: اقدام دیگری که باید در این خصوص انجام دهیم این است که سهم بانک‌ها را از نظر تامین مالی مسکن افزایش دهیم تا افراد بتوانند در جهت تامین مسکن خود وام‌های موثری از بانک دریافت کنند. آخوندی با بیان این‌که برنامه مسکن دولت‌ها باید به گونه‌ای باشد که بر رفتار خانواده‌ها تاثیرگذار باشد، اظهار کرد: در این زمینه در حال پیگیری دو اقدام راه‌اندازی پس‌انداز ـ تسهیلات و افزایش میزان تسهیلات مسکن هستیم.

دولت دیگر در ساخت آزادراه‌ها مشارکت نمی‌کند

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به فعالیت‌های وزارت راه و شهرسازی در حوزه آزادراه‌ها اظهار کرد: از دهه 60 به بعد امکان سرمایه‌گذاری در حوزه آزادراه‌ها در داخل کشور به وجود آمده است. در سال‌های ابتدای این طرح، عمدتا بانک‌ها وارد سرمایه‌گذاری در این کار شدند. در مقاطعی نیز برخی شرکت‌های خصوصی به این کار ورود پیدا کردند ولی در مجموع هیچ‌کدام نتوانستند به طور کامل سرمایه‌گذاری کنند.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که اکنون در حوزه آزادراه‌های کشور دو نگاه جدید وجود دارد، اظهار کرد: اکنون به آزادراه‌ها به عنوان یک راه نگاه نمی‌کنیم بلکه به عنوان یک کریدور توسعه می‌نگریم و برگشت سرمایه‌گذاری در این بخش را نیز در این کریدورها می‌بینیم.

آخوندی با بیان این‌که بالغ بر 18 پروژه آزادراهی در کشور وجود دارد، گفت: ایده ما این است که نرخ مشارکت در این طرح‌ها دیگر به صورت 50 درصد دولتی ـ 50 درصد خصوصی نباشد بلکه به گونه‌ای باشد که سهم دولت از مشارکت در چنین طرح‌هایی صفر شود و کریدور را به بخش خصوصی واگذار کند.

وی با اشاره به اعتماد نداشتن بخش خصوصی به دولت اظهار کرد: با توجه به نبود اعتماد گسترده‌ از سوی بخش خصوصی نسبت به دولت، این طرح به زمان زیادی نیاز دارد.

وزیر راه و شهرسازی به تشریح وضع دوطرح آزادراه تهران - شمال و متروی پرند پرداخت و گفت: آزادراه تهران - شمال از چهار قطعه جداگانه تشکیل شده است که از این قطعات تاکنون، قطعه 4 که به چالوس متصل می‌شود به پایان رسیده است.

آخوندی با بیان این‌که قراردادهای مربوط به قطعه نخست این طرح با چینی‌ها بسته شده است، افزود: بخش نخست پروژه آزادراه تهران - شمال که تاکنون 50 درصد پیشرفت داشته قطعه‌ای است که حدود 60 کیلومتر راه شمال را کوتاه می‌کند. این قطعه 32 کیلومتر است و تاکنون نیز هم منابع مالی آن تامین و هم پیمانکار شناسایی شده است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که فاصله میان قطعات ابتدایی و انتهایی پروژه آزادراه تهران - شمال 67 کیلومتر است، افزود: از این مسافت، حدود 57 کیلومتر تونل است. چنانچه این قطعات اجرایی شود، در برخی قسمت‌ها جاده چالوس را با مشکل مواجه می‌کند در نتیجه برای جلوگیری از این کار، دو راه‌حل در نظر گرفته‌ایم.

آخوندی ادامه داد: چنانچه قطعه نخست تمام شود، این قطعه همچون یک قیف به جاده چالوس سرازیر می‌شود. از سوی دیگر نیز چنانچه قطعه نخست با توقف مواجه شود تا قطعات 2 و 3 کامل شود، مدت زمان زیادی طول می‌کشد؛ بنابراین یکی از اقداماتی که ما می‌توانیم انجام دهیم این است که ظرفیت جاده چالوس را از انتهای قطعه نخست تا ابتدای قطعه پایانی افزایش دهیم؛ به گونه‌ای که مردم از قطعه نخست وارد جاده چالوس شده و بتوانند در ادامه از طریق قطعه چهارم به چالوس برسند.

وی با اشاره به طرح متروی شهر جدید پرند با بیان این‌که طرح با همکاری وزارت راه و شهرسازی و سازمان مترو در حال پیگیری است، اظهار کرد: ما در این زمینه حمایت‌های مالی را از سازمان مترو انجام داده‌ایم و امیدواریم این طرح در تابستان سال آینده به بهره‌برداری برسد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها