در شب یلدا ، چون حس تنوعطلبی ما با دیدن و خوردن خوراکیهای دلچسب و لذیذ اشباع میشود، به همین دلیل شبی به یاد ماندنی خواهد شد.
اما سوال اصلی این استکه آجیل شب یلدا شامل چه ترکیباتی است و تخمهای که در این شب تا نزدیکیهای صبح شکسته و خورده میشود بهتر است از چه نوعی باشد تا کالری کمتری به بدن ما برساند؟
آجیل شب یلدا بر خلاف آجیل نوروز اغلب خام، بدون نمک و از نوع آجیل شیرین است. این آجیل شامل مغز گردو، پسته، فندق، بادام، بادام هندی، مویز، کشمش و توت خشک بوده و در آن تکههای باسلق دیده میشود.
این آجیل برای فشار خونیها محدودیت مصرف ندارد و حاوی چربیهای مفید است و مزه شیرین آن منهای باسلق از میوههای طبیعی همچون کشمش، مویز و توت خشک تامین میشود.
اما باید بدانید این آجیل در مقایسه با دیگر آجیلها گرچه به دلیل دارا بودن میوههای طبیعی، مواد فیبری و مغذی بیشتری دارد و بتدریج قند خون را بالا میبرد، اما کالری شیرینی این میوهها با قند و شکر برابری میکند و به دلیل دارا بودن برخی ترکیبات قندی که برای جذب نیاز به انسولین دارد مصرف آن برای افراد چاق و دیابتی محدودیت مصرف دارد.
هیچ تخمهای کمکالری نیست
تخمه آفتابگردان، کدو و هندوانه از جمله تنقلاتی است که وقتی سرگرم تماشای تلویزیون یا مشغول صحبت کردن هستیم و حواسمان نیست نباید آن را بخوریم چرا که در هر صد گرم آن از 580 تا 600 کالری انرژی نهفته و فوقالعاده چاقکننده است.
اما با وجود کالری بالا هر کدام از این تخمهها مزیت زیادی دارد. تخمه آفتابگردان خاصیت ضدالتهابی دارد. از مشکلات قلبی ـ عروقی و آلزایمر پیشگیری کرده و از دفعات گرگرفتگی زنان یائسه کاسته و سلنیوم آن برای باروری مردان مفید است.
تخمه کدو تسکیندهنده اعصاب و خوابآور بوده و بسیار ملین و مدر است. این تخمه کلسیم بالایی دارد و به حفظ سلامت پروستات و کاهش التهابات مفصلی کمک میکند و تقویتکننده خوب حافظه است و از دیگر تخمهها کالری بیشتری دارد.
تخمه جابانی نوعی تخمه هندوانه است که برای پوکی استخوان مفید و مصرف آن به افراد ضعیف توصیه میشود. تخمه خربزه هم طبیعت گرم داشته و افزایش دهنده میل جنسی است.
تخمه سوخته سمی است!
استفاده از حرارت بالا برای بو دادن آجیل بخصوص تخمهها میتواند منجر به افت تغذیهای و پایین آمدن کیفیت پروتئین تخمه شود و اگر در اثر حرارت بالا مغز تخمه قهوهای سوخته با طعم و بوی تند شود مطمئن باشید که روغن آن تبدیل به روغن مضر و سمی شده و برای سلامت مخاطرهآمیز است.
فاخره بهبهانی - گروه سلامت
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد