آشپزخانه سلامت

شلغم می‌خورید یا لبو؟

لبو با آن جذابیت‌های خیره‌کننده همچون رنگ قرمز براق و مزه شیرین و دلچسبش میل به خوردن را بیشتر در ما بر‌می‌انگیزد تا شلغم! البته به شلغم بر نخورد.
کد خبر: ۶۲۹۹۲۰
شلغم می‌خورید یا لبو؟

شلغم هم اگر سفید بلوری باشد و قسمت‌هایی از آن به رنگ بنفش مزین شده باشد وسوسه‌انگیز می‌شود. اما اگر بی‌خیال شکل و شمایل شویم و بخواهیم مزایای این دو سبزی زمستانی را مورد بررسی قرار دهیم، این پرسش مطرح می‌شود که ارزش غذایی لبو و شلغم چه میزان است؟

رنگ قرمز لبو حکایت از سر درون دارد !

چغندر قرمز وقتی می‌پزد، لبو نامیده می‌شود. بدی لبو این است که حجم زیادی شیرینی وارد بدن کرده و فوق‌العاده چاق‌کننده و مصرف آن برای دیابتی‌ها مضر است، اما لبو هر چه قرمزتر باشد خواص آنتی‌اکسیدانی بیشتری دارد و قادر است از رسوب ذرات چربی در رگ‌ها جلوگیری کند و سختی عروق و بیماری‌های قلبی را کاهش دهد و با کنترل چربی خون ریسک ابتلا به کبد چرب را کاهش دهد.

از سوی دیگر آنتی‌اکسیدان‌های لبو موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و علاوه بر کمک به التیام سرماخوردگی نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر و پارکینسون دارد و مهم‌تر آن‌که برای درد مفاصل و نقرس مفید است. رمز ماندگاری رنگ قرمز لبو آن است که در حین پخت از کوتاه کردن انتهای ریشه و ساقه آن اجتناب کنید.

خوب است بدانید آب لبو برای رفع التهاب مثانه و بیماری‌های پوست مفید است و فشار خون را تنظیم می‌کند و اگر آن را در فسنجان بریزید طعم و طبع این خورش را ملایم می‌کند. مصرف لبو در سالاد بر میزان اشتها می‌افزاید و بسیار ملین است.

شلغم انسولین دارد، اما...

شلغم به دلیل ویتامین C و انواعی که به رنگ بنفش مزین است، خاصیت ضد سرطانی بالایی دارد و در روده‌ها به افزایش باکتری‌های مفید کمک می‌کند.

در برخی منابع گفته شده است شلغم خام دارای مقادیری انسولین گیاهی است و تا حدودی قند خون را کنترل می‌کند، اما پخته آن اگرچه در مقایسه با لبو کم‌قند‌تر است، اما چاق‌کننده و مصرف آن برای مبتلایان به دیابت توصیه نمی‌شود.

شلغم به سبب بافت نرم و گرمایی که در حین طبخ دریافت می‌کند، نرم‌کننده سینه و کمک‌کننده به سیستم تنفسی است و از شدت سرفه می‌کاهد.

با وجود آن‌که در برخی منابع شلغم خاصیت ضد‌ویروسی قوی داشته و مقوی سیستم ایمنی بدن است، اما برخی کارشناسان معتقدند لبو بیشتر از شلغم می‌تواند در التیام سرماخوردگی تاثیرگذار باشد.

شلغم و لبو هر دو دارای املاح معدنی همچون کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم و گوگرد بوده و یکی از منابع پیشگیری‌کننده از پوکی استخوان است، اما باید بدانید به هیچ وجه نمی‌توان آن را جایگزین شیر و فرآورده‌های لبنی کرد. این را هم بدانید شلغم برای مبتلایان به تیروئید باید تحت نظر پزشک مصرف شود.

فاخره بهبهانی - گروه سلامت

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
مهسا
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
۰
۰
آخ جون لبو ! خیلی خوشحالم كه لبو از شلغم برا سرماخوردگی خوبتره !!!!!!!!!!!
الی
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۸
۰
۰
اخه چرا باید چاق كننده باشه

نیازمندی ها