سری جدید برنامه «سرزمین دانایی» با ساختاری متفاوت تولید میشود. این برنامه که تمامی شرکتکنندههای آن نخبه یا دارای اختراع و اکتشاف هستند، از شبکه پنج پخش خواهد شد.
سعید ابوطالب، سازنده «سرزمین دانایی» در گفتوگو با مهر ضمن بیان اینکه فصل جدید «سرزمین دانایی» با تغییرات اساسی در حال ساخت است، اظهار کرد: ماجراهای علمی و پرسشهای فنی این بار در شهر اتفاق میافتد و تمام ماجرا در بازه زمانی پنج روز متوالی در منطقه 21 تهران به وقوع میپیوندد. برای انتخاب شرکتکنندهها نیز آزمون اینترنتی برگزار کردیم که از میان 20 هزار داوطلب 700 نفر آنها انتخاب شدند. وی افزود: این افراد آزمون عملی و تست روانشناسی و پزشکی دادند و در نتیجه یک سومشان انتخاب شدند تا در مصاحبه حضوری شرکت کنند.
تهیهکننده مسابقه «سرزمین دانایی» که برای شبکه تهران ساخته میشود، تاکید کرد: برای این فصل از مسابقه هفت گروه شرکت میکنند که از میان 30 گروه پس از مصاحبه حضوری انتخاب شدهاند. این افراد همگی دارای تحصیلات تکمیلی هستند و دکترای رشتههای فنی چون برق و پزشکی در میان آنها به چشم میخورد و هفته آینده برایشان کارگاه آموزشی خواهیم داشت.
ابوطالب با اشاره به اینکه گروه نیمهاول آبان پیشتولید را به پایان رسانده و وارد تولید میشود، گفت: تولید به همان پنج روز معطوف میشود، اما ایجاد آمادگی برای آن پنج روز، به زمان طولانی نیاز دارد.
وی تفاوت این دوره از مسابقه با دور قبل را حذفی بودن آن معرفی کرد و ادامه داد: از میان هفت گروه شرکتکننده، هرشب یک گروه حذف میشود و در نهایت، سه گروه باقیمانده در روز آخر با یکدیگر رقابت میکنند. این رقابت پنج روزه، 12 قسمت برنامه را تشکیل میدهد و پس از تصویربرداری وارد تدوین خواهیم شد.
عضو پیشین کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در معرفی هفت گروه این سری از برنامه توضیح داد: سه گروه ترکیبی سه نفره از آقایان است، شش نفر از خانمها در دو گروه قرار گرفتهاند و دو گروه خانوادگی داریم که در یکی پدر و پسر پزشک و همکار دندانپزشک آنها حضور دارند و در دیگری یک دایی و خواهرزادههای پزشکش.
ابوطالب با بیان اینکه این بار شرکتکنندهها از تحصیلات بالاتری برخوردار هستند، اذعان کرد: این موضوع سطح کیفی مسابقه را بالاتر میبرد؛ چراکه بیشتر شرکتکنندهها نخبه هستند و در میان آنها دانشجوی المپیادی، دارای مقام طلای جهان، افراد صاحب ثبت اختراع و اکتشاف و تیزهوشان درسخوانده در دانشگاههای صنعتی شریف، تهران، امیرکبیر و علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد به چشم میخورد. دو نفر از شرکتکنندهها نیز تحصیلات خارج از کشور دارند.
وی در پاسخ به اینکه با توجه به قرار گرفتن در شهر، رویکرد مسابقه با سری قبلی که در طبیعت بود چه تغییراتی میکند، گفت: بخشهای مسابقه ما با آنچه در فضای باز و طبیعت دیدید متفاوت است. آنجا افراد با تولید آتش و مواد غذایی، زندگی در شرایط سخت را تجربه میکردند و این بار همه چیز فنیتر، پیچیدهتر و مدرنتر شده و ابزار امروزی به کار گرفته میشود. در واقع مسابقه تکنولوژیک است.