بغداد؛ میزبان اولین سفر‌خارجی ظریف

بغداد دیروز میزبان اولین سفر خارجی وزیر امور خارجه کشورمان بود و در جریان این سفر، نخست‌وزیر عراق و محمدجواد ظریف در دیداری، حمله به سوریه را به ضرر امنیت منطقه دانستند.
کد خبر: ۵۹۵۳۱۶

اولین سفر خارجی رئیس دستگاه دیپلماسی دولت یازدهم درحالی مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته که دولت تدبیر و امید اولویت خود را تقویت مناسبات میان تهران و همسایگان عنوان کرده و اکنون به نظر می‌رسد که سفر دیروز ظریف به بغداد، آغازی برای توسعه این مناسبات است.

به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، نوری‌المالکی و ظریف در دیدار روز گذشته خود ضمن تاکید بر حق ملت‌ها برای تصمیم‌گیری درخصوص کشور متبوع خود خاطرنشان کردند: حمله نظامی به سوریه برای ثبات و امنیت منطقه خطرناک خواهد بود. طرفین بر ضرورت ادامه تلاش‌ها برای جلوگیری از اقدام نظامی علیه سوریه تاکید و اعلام کردند در این زمینه از امکانات خود در سطح منطقه و بین‌الملل استفاده خواهند کرد. المالکی در این دیدار روابط تهران ـ بغداد را خوب توصیف و ابراز امیدواری کرد با تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد این روابط هرچه بیشتر تقویت شود.

طرح 8 ماده‌ای المالکی برای سوریه

دیدار دیروز ظریف و المالکی و رایزنی آنها بر سر بحران سوریه وقتی اهمیت مضاعف می‌یابد که بدانیم نوری‌المالکی نخست‌وزیر عراق نیز اخیرا طرحی هشت ماده‌ای برای برون‌رفت از بحران سوریه ارائه کرده است که به گفته وی با اجرای آن بحران سوریه قابل کنترل خواهد بود و اراضی سوریه و وحدت مردم حفظ خواهد شد.

توقف فوری درگیری‌ها در سوریه، جلوگیری از تجهیز هر یک از طرف‌های درگیر در سوریه به پول و سلاح و خارج شدن عناصر بیگانه از اراضی سوریه و حمایت از ادامه ماموریت گروه تحقیق سازمان ملل درباره حمله شیمیایی و انتظار برای آماده شدن نتایج گروه تحقیق، از بخش‌های این طرح است. علاوه بر آن در این طرح تصریح شده است که هرگونه تصمیم گیری قبل از اعلام نتایج تحقیقات، عجولانه خواهد بود. مخالفت با دخالت هر یک از کشورهای همسایه و جهان در بحران سوریه، پایبندی به اصل عدم استفاده از اراضی کشورهای عربی برای حمله به سوریه یا هر کشور دیگر و تاسیس صندوق عربی برای حمایت از آوارگان سوری و بازگرداندن آنان به کشورشان و بازسازی سوریه، مواد دیگر این طرح است.

برگزاری انتخابات آزاد در سوریه با نظارت کشورهای عربی و جامعه بین‌المللی، به‌طوری که انتقال مسالمت‌آمیز قدرت درسوریه را تضمین کند و تکیه به راهکار مورد توافق جامعه بین‌الملل و اتحادیه عرب با هدف تشکیل دولت موقت قابل قبول از سوی نظام سوریه و مخالفان، با هدف دستیابی به نقشه راه برای نظام سیاسی از طریق برگزاری انتخابات نیز مواد 7 و 8 این طرح را تشکیل داده است.

تاکید بر توسعه روابط بغداد ـ تهران

نخست‌وزیر عراق در بخشی دیگر از سخنان خود در دیدار با ظریف، بر آمادگی کشورش برای توسعه روابط عراق و جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های مختلف تاکید کرد.

محمدجواد ظریف هم خواستار توسعه روابط دوجانبه تهران ـ بغداد در زمینه‌های مختلف شد و در ادامه دیدار با مقام‌های عراقی با خضیر الخزاعی معاون رئیس‌جمهور عراق ملاقات و گفت‌وگو کرد.

ظریف در این دیدار با اشاره به تحولات بسیار مثبت در عراق از جمله برگزاری انتخابات، آن را نشانه تقویت نهادهای مردم‌سالار در کشور همسایه عراق دانست. ظریف گفت: امنیت و توسعه عراق، امنیت و توسعه جمهوری اسلامی ایران است. معاون رئیس‌جمهور عراق نیز ابراز امیدواری کرد روابط دو کشور با توجه به مشترکات، منافع، میراث تاریخی و مناسبات برادرانه، نمونه‌ای برای کشورهای مختلف باشد.

به گزارش ایرنا، ظریف در آغاز مذاکره با معاون رئیس‌جمهور عراق، ضمن ابلاغ سلام گرم رئیس‌جمهور ایران، از شرکت وی در مراسم تحلیف حسن روحانی تشکر کرد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار هوشیار زیباری وزیر امور خارجه عراق نیز ابراز امیدواری کرد در این سفر با مسئولان بلند پایه عراق علاوه بر روابط دو جانبه، درباره شرایط خطیری که بر منطقه حاکم است، رایزنی کند. وزیر امور خارجه عراق نیز دیدار مسئولان دو کشور در زمینه‌های مختلف را نشان‌دهنده اهمیت روابط دو کشور دانست. وزیر امور خارجه همچنین در نشست خبری مشترک با هوشیار زیباری، همتای عراقی خود در بغداد اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به دنبال خاموش کردن صدای جنگ است و نه افروختن آن.

به گزارش ایرنا، ظریف عصر دیروز در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران عراقی و خارجی مقیم این کشور افزود: اقدام نظامی خطر بزرگی برای آغازکنندگان آن خواهد بود. ظریف در واکنش به تلاش آمریکا برای حمله نظامی به سوریه اظهار کرد: کوبیدن بر طبل جنگ به شرایطی می‌انجامد که همه منطقه را گرفتار خواهد کرد. وزیر امور خارجه هشدار داد: کسانی که بر طبل جنگ می‌کوبند، آتشی را می‌افروزند که همه را فراخواهد گرفت.

حضور تروریست‌ها، خطری برای روابط دوجانبه

ظریف در پاسخ به پرسش خبرنگار آسوشیتدپرس درباره برخی ادعاها مبنی بر دست داشتن ایران در حادثه هلاکت اعضای گروهک منافقین گفت: ما حضور تروریست‌ها در عراق را که با دولت رژیم سرنگون شده صدام ارتباط گسترده‌ای در سرکوب مردم دو کشور داشتند، خطری برای روابط دوجانبه می‌دانیم.

ظریف افزود: جمهوری اسلامی ایران متاسف است که با وجود تلاش دولت عراق، تروریست‌ها خاک این کشور را ترک نکردند و سرانجام شاهد درگیری مردم این کشور با آنها بودیم.

عراق به پایگاه برای حمله به سوریه تبدیل نمی‌شود

وزیر امور خارجه عراق نیز در این کنفرانس خبری گفت: تلاش می‌کنیم منافقین از عراق خارج شوند و عراق به پایگاهی برای حمله به سوریه تبدیل نخواهد شد و همچنان بر راهکاری سیاسی تاکید می‌کند.

هوشیار زیباری تاکید کرد که تنها ملت سوریه هستند که می‌توانند مشکلات خود را حل کنند و در صورت حمله به این کشور، راه‌حل سیاسی به تاخیر می‌افتد. وزیر امور خارجه عراق تاکید کرد که ماموریت همگی فراهم کردن زمینه حل سیاسی سوریه است. زیباری بر ادامه روابط این کشور با آمریکا تاکید کرد و گفت: روابط ما با آمریکا ادامه دارد و تجاوز احتمالی به سوریه، بر این روابط هیچ تاثیری ندارد و در نقطه مشخصی هم متوقف نمی‌شود. وی تاکید کرد: دولت این کشور در صورت جنگ، تدابیر امنیتی و ضروری مختلفی اتخاذ کرده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها