در این میان ، اظهارات سرد و ناامیدکننده برخی مقامات اروپایی در روزهای اخیر را قطعا باید با دیدارهای رایس با این افراد در ارتباط دید.
گرهارد شرودر، صدراعظم آلمان که پیش از این بخصوص در قبال پرونده هسته ای ایران و حتی عراق موضع ضدامریکایی گرفته بود، این بار از دوستی خود با امریکایی ها سخن می گوید.
شرودر در پیامی به مناسبت افتتاح کنفرانس امنیتی در مونیخ درباره تعریفش از موفقیت آمیز بودن مذاکرات هسته ای ایران و اروپا گفت : موفقیت یعنی تهران باید ضمانت های عینی و قابل راستی آزمایی را ارائه دهد که برنامه هسته ای اش در خدمت اهداف صلح آمیز باقی خواهد ماند.
وی گفت : ما برای رسیدن به این هدف با دوستان امریکایی مان متحد هستیم. وی در اظهاراتی متناقض با روح توافق پاریس میان ایران و 3کشور اروپایی گفت : ایران از گزینه هسته ای خود به طور پایدار چشم پوشی کند.
در این حال وهوا که مذاکرات هسته ای ایران و اتحادیه اروپایی به سردی گراییده است ، ژاپن نیز تهدید کرد در صورت توافق مذاکرات ، این کشور سرمایه های خود را از ایران خارج خواهد کرد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از ماشیمورا، وزیر خارجه ژاپن ، مدعی شد فضای موجود برای سرمایه گذاری در ایران به هیچ وجه مناسب نیست.
وی گفت : روابط سرد ایران با اتحادیه اروپایی ، بزرگ ترین مانع سر راه گسترش سرمایه گذاری های ژاپن در ایران است. میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی ژاپن در ایران پس از انقلاب مجموعا 529میلیون دلاراست.
منابع دیپلماتیک: آمادگی اروپا برای ساخت رآکتور آب سبک در ایران
موضع قاطع مقامات کشورمان در روزهای اخیر در واکنش به انفعال اروپا در قبال تعهداتش به نشست پاریس شاید به گونه ای اروپا را به تحرک بیشتر وادار کند.
به گفته منابع دیپلماتیک ، هیاتهای مذاکره کننده اروپایی پیشنهاد داده اند هیاتی را به ایران اعزام کنند تا این کشور را در ساخت یک رآکتور تحقیقاتی آب سبک کمک کند.
این منابع در گفتگو با خبرگزاری فرانسه مدعی شدند، اروپایی ها در مذاکرات قبلی خود در ژنو در ماه ژانویه پیشنهاد دادند، هیاتی را برای این منظور به ایران اعزام کنند؛ اما ایران هنوز پاسخی به این پیشنهاد نداده است.