خبر سلامت

ظروف آب معدنی را فقط یک بار مصرف کنید

معاون پژوهشی انستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: ظروف بسته‌بندی بطری‌های آب معدنی و آشامیدنی در صورتی که تنها یک‌بار از آن استفاده شود، ایمن و سالم است.
کد خبر: ۵۸۵۹۰۷

دکتر هدایت حسینی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: بطری‌های استفاده شده در بسته‌بندی آب معدنی از جنس پلی‌اتیلن ترافتالات و یک بسته‌بندی ایمن و رایج در سطح جهان است که تمام سازمان‌های بهداشتی سراسر دنیا به‌عنوان یک بسته‌بندی سالم برای آب و بسیاری از نوشیدنی‌ها تائید کرده‌اند. وی، انجماد و رفع انجمادهای پیاپی این ظروف را زیانبار دانست و افزود: دمای مناسبی که به بطری‌ها آسیب نمی‌زند، دمای طبیعی یخچال بین صفر تا چهار درجه است. اما اگر به دفعات منجمد شود یا در گرما ذوب شود ممکن است به دیوار پلیمری آن آسیب وارد شود و سلامتی بطری‌ها را از بین ببرد.

حسینی تاکید کرد: بطری‌های بسته‌بندی آب معدنی برای یک‌بار مصرف طراحی شده و استفاده در دفعات مختلف به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، چراکه ممکن است میکروارگانیسم‌هایی به دیواره ظرف چسبیده باشد که با شست‌وشوی معمول از بین نروند.

ویروس چشمی از طریق هوا انتقال می‌یابد

معاون گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ویروس چشمی از طریق هوا، استفاده از وسایل مشترک و دست دادن به افراد دیگر منتقل می‌شود.

دکتر محمداعتضاد رضوی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: ویروس چشمی در ملتحمه چشم ایجاد التهاب می‌کند و از ویروس‌های منجر به سرماخوردگی و آنفلوانزاست. فرد مبتلا به این ویروس با التهاب چشم، ترشح مخاطی و چرکی، ترس از نور و پرخونی ملتحمه چشم مواجه است.

وی با بیان این‌که در موارد خاص این ویروس به ایجاد ضایعات و خراش در سطح قرنیه منجر می‌شود، خاطرنشان کرد: اگر این ویروس به کاهش دید و در نتیجه ایجاد لک‌هایی در سطح قرنیه منجر ‌شود، ممکن است درمان آن یک سال به طول انجامد، اما از آنجا که این بیماری خود محدود شونده است در بیشتر موارد، با رعایت بهداشت فردی و شست‌وشوی چشم با آب جوشیده سرد طی یک یا دو هفته بهبود می‌یابد، اما مهم‌ترین عامل برای جلوگیری از بروز ویروس چشمی، پرهیز از تماس با فرد مبتلا و استفاده نکردن از وسایل مشترک است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها