گزارش

نگهداری دام در برخی مناطق شهر قم

در برخی محله‌های مناطق شهری قم از جمله مناطق 2 و 6 وقتی از کوچه پس‌کوچه‌ها عبور می‌کنی صدای گاو و گوسفندهایی به گوش می‌رسد که ناخودآگاه انسان را یاد روستا می‌اندازد. این در حالی است که در شهرها نگهداری دام خلاف قانون است.
کد خبر: ۵۷۱۹۸۳

سعید، یکی از اهالی این مناطق در گفت‌وگو با مهر می‌گوید: باور کنید ما نمی‌دانیم که در روستا زندگی می‌کنیم یا در شهر؛ آخر یکی نیست که به این افراد بگوید محل نگهداری گاو در منزل مسکونی و در کنار خانواده نیست؟

علی‌اصغر هم یکی دیگر از همشهریان قمی است که در محله‌ای زندگی می‌کند که همسایه آنها دام نگهداری می‌کند. می‌گوید: در زمستان‌ها وقتی هوا سرد می‌شود تا صبح باید صدای حیوانات را تحمل کنیم و در تابستان‌ها هم به دلیل گرمی هوا از بوی بد دامداری‌های سنتی نمی‌توانیم در محل عبور و مرور داشته باشیم.

وی می‌افزاید: تاکنون کارکنان شهرداری بارها به افرادی که به نگهداری دام در منزل اقدام می‌کنند، تذکر داده‌اند؛ اما برخی افراد فکر می‌کنند که باید مثل روستا در خانه‌های 50 متری هم طویله داشته باشند.

در همین حال مهدی اصفهانیان‌مقدم، معاون خدمات شهری شهرداری قم در این باره می‌گوید: شهرداری طبق قانون، قاطعانه وارد عمل شده است، اخطارهای پی در پی به صاحبان این‌گونه منازل می‌دهد و در صورت بی‌توجهی، منزل مسکونی را پلمب می‌کند.

وی اظهار می‌کند: نه‌تنها در منازل بلکه در مغازه‌های سطح شهر هم که پرنده نگهداری می‌شد برخوردهای اساسی صورت گرفت و پرنده‌فروشی‌های سطح شهر که به صورت غیرقانونی فعالیت می‌کردند، پلمب شدند.

به گفته وی، شهرداری اجازه نمی‌دهد تا آلایندگی‌های زیست‌محیطی در سطح شهر برای همشهریان ایجاد شود.

معاون خدمات شهری شهرداری قم در عین حال که نگهداری دام در منازل مسکونی را خلاف قانون می‌داند از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه مورد نگهداری دام در منازل مسکونی بسرعت با شماره 137 تماس بگیرند تا ماموران شهرداری در اسرع وقت اقدام کنند.

نظارت نکردن دامپزشکی

با توجه به وجود بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، نگهداری دام در منازل مسکونی می‌تواند به بروز مشکلات بهداشتی مختلفی برای شهروندان منجر شود و سلامت آنان را به خطر بیندازد. در مراکز قانونی نگهداری دام، واکسینه‌کردن دام‌ها عاملی برای پیشگیری از بیماری دام‌ها محسوب می‌شود، اما دام‌هایی که به صورت غیرقانونی نگهداری می‌شوند به دلیل واکسینه‌نشدن امکان بیشتری برای انتقال بیماری به انسان‌ها دارند.

در این زمینه دکتر رفیعی، مدیرکل دامپزشکی استان می‌گوید: ما برای پیشگیری از بیماری‌ها باید تمامی دام‌ها را واکسینه کنیم تا از مخاطرات بهداشتی جلوگیری کنیم. این اداره کل بر همه واحدهای دامی نظارت کامل دارد، اما بر مکان‌های غیرمجاز نگهداری دام نمی‌تواند نظارت داشته باشد که این امر می‌تواند مشکلات بهداشتی ، زیست‌محیطی و بیماری‌های فراوانی را به بار آورد.

حجت‌الاسلام محمد‌مهدی عرب انصاری، معاون سیاسی امنیتی استاندار قم نیز در این باره می‌گوید: باید آموزش‌های لازم به این افراد داده شود تا با فرهنگ شهرنشینی و مشکلاتی که این اقدام به بار می‌آورد، آشنا شوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها