اعتراض رسمی ایران به مصر

مسئول دفتر حافظ منافع ایران در مصر با اشاره به اقدام روز جمعه برخی گروه‌های سلفی در حمله به اقامتگاه وی در این کشور از ارائه یادداشت اعتراض‌آمیز رسمی ایران به مقامات مصری خبر داد.
کد خبر: ۵۵۱۹۹۲

مجتبی امانی در گفت‌وگو با ایسنا خاطرنشان کرد: پیش از این نیز برخی گروه‌های وابسته به شاخه فکری سلفی چند بار تلاش کردند با انجام تظاهراتی به نوعی با روند نزدیکی دو کشور مخالفت کنند، اما چندان موفق نبودند. روز جمعه و در پی اعلام قبلی، چند نفر در مقابل محل اقامتگاه جمع شدند و سعی کردند با عنوان اعتراض به روابط ایران و مصر و متهم کردن ایران به انتشار مذهب تشیع در مصر مخالفت خود را با این روابط نشان دهند. در بین این افراد، چند نفر پرچم مخالفان سوریه را در دست داشتند، تعداد دیگری از سلفی‌ها بودند و جمعی از آشوب‌گران نیز در جمع آنها حضور داشتند.

وی در عین حال گفت: به هیچ وجه اجازه ورود معترضان به داخل اقامتگاه داده نشد اما آنها خسارت‌هایی را وارد کردند.

امانی ادامه داد: ما قبلا با اعلام خبر برگزاری این تظاهرات به وزارت امور خارجه مصر و مسئولان این کشور، خواستار جلوگیری مقامات مسئول مصری از بروز هرگونه تظاهرات و هجوم احتمالی شده بودیم. اما با توجه به وضع داخلی مصر و بروز تظاهرات گاه و بی‌گاه در مناطق مختلف این کشور پلیس چندان موفق عمل نکرد. در پی این حادثه اعتراض‌ رسمی خود را با ارائه یادداشت رسمی نسبت به این موضوع اعلام کردیم و خواستار پیگیری این اقدام که مخالف قوانین بین‌المللی و عرف جهانی است، شد‌یم.

این دیپلمات کشورمان در مصر تاکید کرد: تعداد این افراد در بالاترین حد به بیش از ۶۰ نفر نرسید و به هیچ وجه اقدام آنها نشان‌دهنده نظر افکار عمومی در مصر نیست. ملت مصر از روابط با ایران بشدت استقبال می‌کند و همواره این موضوع را به اشکال مختلف بیان کرده است، اما رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای منطقه‌ای و جهانی از روابط رو به بهبود دو کشور نگران هستند و تلاش می‌کنند در این مسیر مانع‌تراشی کنند.

مسئول دفتر حافظ منافع ایران در مصر درباره واکنش مسئولان مصر در مورد هجوم به اقامتگاه جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: چند مسئول مصری، روز جمعه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم مخالفت خود را با هر گونه اقدام علیه نمایندگی کشورمان اعلام کردند از جمله نخست‌وزیر مصر و وزیر جهانگردی در گفت‌وگو با تلویزیون مصر از روابط با ایران بخصوص ورود جهانگردان ایرانی به مصر دفاع کردند.

امانی با بیان این‌که گروه اول جهانگردان ایرانی برای اولین بار پس از سی و چهار سال به مصر سفر کردند و جمعه شب سفر یک هفته‌ای خود را به مصر به پایان رساندند، اظهار کرد: با توجه به تاثیرات مهم جهانگردان در نزدیکی ملت‌های دو کشور علت اصلی این مخالفت‌ها و تظاهرات اخیر متوجه این موضوع بود و با این ادعای باطل که ورود جهانگردان ایرانی راهکاری برای شیعه کردن مردم مصر است، هجوم شدیدی از جانب افرادی که خود را وابسته به بعضی گروه‌های سلفی می‌دانستند، آغاز شد.

وی تاکید کرد: جهانگردی می‌تواند تاثیر زیادی در انتقال چهره صحیح از ملت‌های دو کشور داشته باشد و این موضوع سبب می‌شود دروغ‌پردازی‌های دشمنان ما در مصر خنثی شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها