خاطرات دکتر علی لاریجانی - قسمت 104

سه شنبه 28 تیر 1373 در مراسم قدردانی از دست اندرکاران پخش مسابقات فوتبال جام جهانی شرکت و از زحمات همکاران در این اقدام تشکر کردم و هدایایی نیز تقدیم آنها نمودم.
کد خبر: ۵۴۵۲۶

این که برای اولین بار تمام بازیهای جام جهانی فوتبال مستقیما از شبکه ها پخش شد; انصافا کار ارزنده ای بود و عملا عطش جامعه را در این خصوص بخوبی برطرف کرد.
در آن جلسه گفتم راه مبارزه با تهاجم فرهنگی ، این گونه اقدامات بموقع و ایجابی است و صداوسیما با این اقدام ، عملا به خواسته عموم مردم احترام گذاشت.
البته برای اجرای این کار، یک تیم قوی فعال بودند. از مشکلات کار این بود که برخی صحنه ها که با فرهنگ جامعه متناسب نبود، باید همزمان به گونه ای اصلاح می شد.
تجهیزات لازم برای این کار خریداری شده بود، اما در یک کار طولانی گاهی اشتباهاتی هم رخ می دهد.
مثلا فضای تابستانی مسابقات با اینسرتی که در برخی موارد پخش می شد، شرایط زمستانی را نشان می داد که انتقادآمیز بود!
معاون سیاسی سازمان آقای محمدی خبر از اعدام های زیاد در مصر و الجزایر می داد. آمارها بسیار عجیب است.
ماه گذشته در الجزایر حکم اعدام حدود 380 مبارز مسلمان و در مصر هم در چند ماه اخیر حکم اعدام 55 مبارز مسلمان صادر شده.
تحلیل او این بود که در کنار حملات شدید رژیم صهیونیستی از هوا و زمین به مواضع حزب الله لبنان ، این اعدام ها از یک برنامه دقیق تر علیه نیروهای مسلمان در منطقه حکایت می کند.
قرار شد اطلاعات و آمار دقیق تر از این اقدامات تهیه و از وزارت خارجه و وزارت اطلاعات هم اطلاعات لازم گرفته شود تا تحلیل بر پایه امور واقعی باشد.
ایشان نقدی را که روزنامه جمهوری اسلامی تحت عنوان «مصاحبه گزینشی» منتشر کرده بود، نشان می داد.
ظاهرا در تلویزیون پس از پخش زنده مسابقات جام جهانی فوتبال ، مصاحبه هایی با مردم انجام کرده بودند تا نظر آنها را درباره این اقدام منعکس کنند.
یکی از افراد گفته بود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون ، پخش مستقیم فوتبال جام جهانی بهترین کاری بود که تلویزیون کرده....» همین جمله باعث درج مقاله روزنامه جمهوری اسلامی شده بود، که اعتراضا مرقوم داشته بودند عشق به فوتبال موجب شده است چنین لطیفه هایی پخش کنند!
من فکر نمی کنم دوستان تلویزیون کار گزینشی انجام کرده باشند. بیشتر مردم از این کار راضی بودند. روزنامه جمهوری اسلامی روزهای قبل هم در چند مقاله متذکر این معنا شده بود که پخش این گونه مسابقات ، همه فضای کشور را گرفته و مضر است.
البته پخش زنده این مسابقات و اقبال مردم ، عملا فضای کشور را تسخیر کرده است ; ولی آیا چنین واکنشی طبیعی است یا خیر؛ اگر طبیعی است یعنی به عنوان پدیده جدید، چنین واکنشی را برمی انگیزد نباید با آن مبارزه و یا آن را محدود کرد.
امروز در جلسه شورای معاونین تشکیل شد و درباره پخش برنامه های فوتبال نیز دوستان تحلیل خود را ارائه و عمدتا از این کار تعریف می کردند. پیشنهاد آقای دکتر سبحانی معاون وزیر ارشاد نیز در جلسه مطرح شد.
ایشان خواستار همکاری صداوسیما در زمینه تحقق سیاست های فرهنگی کشور بود. آقای پورنجاتی درباره راه اندازی برنامه های صبح شبکه دو توضیحاتی به معاونان سازمان داد و آقای کردان نیز گزارشی از اقداماتی که برای تامین مسکن کارکنان انجام داده بود، ارائه کرد.
عصر از بخش خبر اطلاع دادند که انفجار مهیبی ساختمان جامعه یهودیان آرژانتین را در هم ریخته و تا وقت مخابره خبر 26 کشته و 127 مجروح داشته است و اسحاق رابین ، نخست وزیر اسرائیل هم سریعا موضعگیری کرده که مسلمانان طرفدار ایران عامل چنین انفجاری بوده اند!
ماجرای عجیبی است و قاعدتا روزهای آینده تبعات آن زیاد خواهد بود. به بخش خبر گفتم در این زمینه اطلاعرسانی دقیق کنند و مرا در جریان خبرهای مهم آن بگذارند.

خاطرات دکتر علی لاریجانی - قسمت 103
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها