واااااای... ته‌چین!

ته‌چین یکی از غذاهای لذیذ و معمولا پرطرفدار است، بخصوص در مجالس و مهمانی‌ها. این غذای خوشمزه انواع و اقسامی هم دارد: ته‌چین مرغ، ته‌چین گوشت، ته‌چین بادمجان و... برای تهیه آن نیز بیشتر از آمیختن برنج و ماست یا زرده تخم مرغ استفاده می‌شود. ساده است و در زمانی کمابیش اندک آماده می‌شود.
کد خبر: ۵۴۳۸۳۴

اگر بخواهید این غذای خوش طعم را تهیه کنید، به طور کلی باید از برنج، ماست –البته بهتر است از ماست چکیده استفاده کنید –روغن و زعفران بهره بگیرید ولی علاوه بر این‌ها، برای درست کردن انواع خاص، از مواد دیگری نیز استفاده می‌شود.

ته‌چین فقط با زرده تخم‌مرغ!

یکی از نکاتی که برای تهیه ته چین باید در نظر داشته باشید این است که هنگام تهیه این غذا فقط از زرده تخم‌مرغ استفاده می‌شود اما برای اینکه سفیده تخم‌مرغها هدر نرود، می‌توانید به کمک آن غذاهای دیگری را مانند کوکو آماده کنید. اگر همان روز نمی‌خواهید کوکو یا غذای دیگری را بپزید که در آن از سفیده تخم‌مرغ استفاده می‌شود، خوب است سفیده‌ها را داخل یک لیوان ریخته و مقدار کمی آب روی آن بریزید تا سفیده‌ها را بپوشاند. به کمک این کار، می‌توانید سفیده‌های تخم‌مرغ را برای مدت دو روز داخل یخچال نگهداری کنید.

نکته دیگری که هنگام تهیه ته‌چین باید رعایت شود، این است که برنج را کمی زودتر بردارید تا وقتی که قرار است مواد را با هم مخلوط کنید، برنج له نشود. مقدار زعفرانی که استفاده می‌کنید نیز باید به حدی باشد که رنگ مواد زرد مایل به نارنجی شود.

ته‌چین مرغ

ته چین مرغ یکی از شناخته شده‌ترین انواع ته‌چین است که بسیاری از خانم‌های خانه‌دار آن را تهیه می‌کنند. برای تهیه این غذای خوش طعم ابتدا باید مقداری مرغ را بپزید، به صورتیکه در انتهای پخت حدود یک استکان آب داشته باشد. برنج را هم بعد از خیس دادن باید آبکش کنید. برای اضافه کردن تخم‌مرغ‌ها هم باید زرده تخم مرغ‌ها را در یک ظرف بریزید و با چنگال خوب بهم بزنید. سپس یک لیوان ماست و نصف لیوان روغن مایع را هم به آن اضافه کرده و مقداری نمک و ادویه به غذا بیفزایید. برای خوشرنگ شدن ته چین هم باید مقداری زعفران را با آب جوش مخلوط کرده و درون مواد بریزید و خوب بهم بزنید.

سپس نیمی از برنج آبکش شده را درون این مواد بریزید و با هم مخلوط نمائید. مواد ته‌چین را باید درون ظرف نچسبی که مقداری روغن داخل آن ریخته‌اید، بریزید و با قاشق خوب فشار دهید. حالا مرغ پخته‌ای را هم که ریزریز خرد کرده‌اید، روی مواد ته‌چین بریزید و در مرحله آخر بقیه برنج را روی آن ریخته و خوب فشار دهید. آب مرغ را نیز روی غذا بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا غذا آماده شود. البته ته‌چین مرغ را هم می‌توانید روی اجاق گاز تهیه کنید و هم درون فر با حرارت 300 درجه و به مدت نیم ساعت.

ته‌چین گوشت

ته‌چین گوشت هم مانند ته‌چین مرغ است، اما به جای مرغ برای تهیه آن باید از گوشت استفاده کنید. به این صورت که گوشت را پخته، خرد کرده و لابه‌لای مواد ته‌چین می‌ریزید. همچنین می‌توانید از گوشت چرخ کرده هم استفاده کنید. برای تهیه این ته‌چین باید دو عدد پیاز را داخل روغن سرخ کنید و بعد گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و سرخ نمائید و از این مواد داخل ته‌چین هم استفاده کنید.

ته‌چین بادمجان

برای تهیه ته‌چین بادمجان، چند عدد بادمجان را پوست بکنید. بعد از اینکه آنها را درون آب نمک گذاشتید و تلخی آن را گرفتید، بادمجان‌ها را حلقه‌حلقه خرد کرده و سرخ نمائید. بعد آنها را کنار بگذارید. یک عدد سینه مرغ را هم بپزید و دو یا سه پیمانه برنج را که خیس کرده‌اید، آبکش نمائید. حالا مثل بقیه ته‌چینها زرده تخم‌مرغ، ماست، روغن و زعفران را با هم مخلوط کنید. نمک و ادویه غذا را هم بریزید ونیمی از برنج آبکش کرده را درون مواد ریخته و بهم بزنید. این مواد را داخل ظرف نچسبی بریزید و بادمجان‌های حلقه حلقه شده را هم روی آنها بچینید. مرغی را که ریز ریز کرده‌اید نیز روی  بادمجان ریخته و بقیه برنج را هم بریزید و غذا را دم کنید. البته این غذا را می‌توانید بدون مرغ هم طبخ کنید.

ته چین اسفناج

به کمک اسفناج هم می‌توانید ته‌چینی خوشمزه بپزید. برای طبخ ته‌چین اسنفاج باید چند عدد پیاز متوسط را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ نمائید. سپس اسفناج را  با کمی آب بپزید و بعد از پخته شدن آن را بچلانید تا آب آن گرفته شود. حالا اسفناج‌ها را درون پیاز بریزید و کمی تفت دهید. این مواد را کنار گذاشته و مقداری مرغ یا گوشت را بپزید، بطوریکه در آخر یک استکان آب داشته باشد. سپس  برنج را که قبلا خیس کرده‌اید آبکش نمائید اما یادتان باشد که برنج را باید کمی زودتر بردارید. حالا زرده تخم مرغ، ماست، روغن مایع و زعفران را مخلوط کرده و نیمی از برنج را داخل این مواد بریزید و بهم بزنید. این مایه را درون ظرف مورد نظرتان که کمی روغن داخل آن ریخته‌اید، بریزید و نیمی از اسفناج‌ها را روی مواد ریخته و با پشت قاشق خوب فشار دهید. بعد مرغ یا گوشت پخته و ریز شده را هم روی اسفناج بریزید تا تمام سطح ظرف را بگیرد. بقیه اسفناج‌ها را هم روی مرغ یا گوشت ریخته و برنج را روی این مواد اضافه کنید و خوب با قاشق فشار دهید .

حالا ته‌چین را دم بگذارید و نوش ‌جان کنید. همچنین می‌توانید این غذا را در ظرفی بریزید و داخل فر با درجه 300 و به مدت نیم ساعت طبخ کنید.

مرضیه عالمی / جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها