احمدی‌نژاد در فرودگاه قاهره مورد استقبال مرسی قرار گرفت

سفر رئیس‌جمهور ایران به مصر

رئیس‌جمهور کشورمان دیروز برای شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری‌های اسلامی عازم قاهره شد تا اولین رئیس‌جمهور ایرانی باشد که از بدو پیروزی انقلاب تاکنون به مصر سفر کرده است.
کد خبر: ۵۳۸۵۳۲

روابط دو کشور ایران و مصر که از سال 58 تاکنون قطع است، پس از سقوط حسنی‌مبارک و روی کارآمدن اسلامگراها، چشم‌اندازهای مثبتی را پیش روی خود می‌بیند و از جمله آنها می‌توان به سفر محمد مرسی برای شرکت در اجلاس جنبش عدم تعهد به ایران اشاره کرد و اکنون هم محمود احمدی‌نژاد برای حضور در اجلاس سازمان همکاری‌های اسلامی به قاهره رفته است، اما با وجود این به نظر می‌رسد هنوز تا برقراری روابط، راه زیادی هست.

احمدی‌نژاد که دیروز با استقبال محمد مرسی، رئیس‌جمهور مصر وارد قاهره شد، پیش از ترک تهران در گفت‌وگو با خبرنگاران درباره این سفر، گفت: این سفر مطمئنا روابط سی‌وچهار ساله دو کشور و پیرامون آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گزارش ایرنا، وی افزود: این سفر بنا به دعوت رسمی رئیس‌جمهور مصر به منظور شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری‌های اسلامی انجام می‌شود.

همچنین به گزارش خبرگزاری‌ها، همراهان رئیس‌جمهور را در این سفر حمید بقایی معاون اجرایی، اسفندیار رحیم‌مشایی رئیس دبیرخانه جنبش عدم تعهد، حیدر مصلحی وزیر اطلاعات، سیدشمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد، رستم قاسمی وزیر نفت و عبدالرضا شیخ‌الاسلامی وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل می‌دهند.

دوازدهمین نشست سران 57 کشور عضو سازمان همکاری‌های اسلامی، امروز و فردا در قاهره برگزار می‌شود. در اجلاس سران سازمان همکاری‌های اسلامی مسائل مهم جهان اسلام و بحران‌های جاری در کشورهای اسلامی بویژه در سوریه، بحرین و فلسطین مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

دیدار احمدی‌نژاد با شیخ الازهر

رئیس‌جمهور دیروز در یکی از اولین برنامه‌های خود با حضور در الازهر مصر با شیخ احمد طیب، شیخ‌ الازهر دیدار کرد.

به گزارش مهر، احمدی‌نژاد در جمع استادان و علمای برجسته الازهر نیز حضور یافت و در نشستی با آنان گفت‌و‌گو کرد.

اما لحن سخنان یکی از اعضای هیات علمای ارشد و مدیر دفتر شیخ الازهر با اعتراض مکرر رئیس‌جمهوری اسلامی ایران روبه‌رو شد. براساس این گزارش، احمدی‌نژاد چندین بار به شیخ الشافعی تذکر داد که بر خلاف توافقات به دست آمده در دیدار با شیخ الازهر سخن نگوید و تهدید کرد که اگر به سخنان خود با چنین لحنی(تنش‌آمیز و تفرقه‌افکنانه) ادامه دهد، نشست مطبوعاتی را ترک می‌کند.با این حال در پایان این کنفرانس، احمدی‌نژاد و شیخ الشافعی همدیگر را در آغوش گرفتند.

اگر مصر هم با تجاوزی روبه‌رو شود ایران در کنارش است

رئیس‌جمهور کشورمان در آستانه نخستین سفر رسمی‌اش به مصر در گفت‌وگو با شبکه المیادین با بیان این‌که فتنه سنی ـ شیعی یک طرح استکباری جدید است، گفت : اگر مصر یا عربستان نیز با هرگونه تجاوزی روبه‌رو شوند، ما در کنار آنها خواهیم بود، همان‌گونه که در کنار سایر ملت‌ها بوده‌ایم. حمایت از ملت فلسطین نیز یکی از ارکان و اصول راهبردهای انقلاب اسلامی ایران بوده است و در همین راستا نیز طی سال‌های انقلاب، در هر نماز جمعه برای ملت فلسطین، کمک جمع می‌شود. رئیس‌جمهور کشورمان در ادامه از سفر محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به ایران استقبال کرد و گفت که آرزو دارد پس از آزادی کامل قدس و غزه، در قدس شریف نماز بگزارد. به گزارش فارس، وی در پاسخ به دعوت آمریکا برای گفت‌وگو با ایران گفت: گفت‌وگو با واشنگتن نیازمند شرایطی عادلانه است، نه تحمیل شرایط.

دیدگاه مصر درباره گسترش روابط

در همین حال وزیر امور خارجه مصر ارتقای سطح روابط با جمهوری اسلامی ایران را منوط به تحولات آینده در منطقه دانست. به گزارش مهر و به نقل از روزنامه الاهرام، محمد کامل عمرو گفت: سفر رئیس جمهور ایران به قاهره تنها در راستای مشارکت در اجلاس سران کشورهای اسلامی قرار می‌گیرد.وزیر امور خارجه مصر در ادامه افزود: ما بارها تاکید کرده‌ایم که اجازه برهم زدن امنیت کشورهای حاشیه خلیج فارس را نمی‌دهیم.

درخواست بازدید احمدی نژاد از میدان التحریر

همچنین یک روزنامه مصری نوشت درخواست مطرح‌شده از سوی دفتر ریاست‌جمهوری ایران برای بازدید محمود احمدی‌نژاد از میدان التحریر قاهره در حال بررسی است.

به گزارش مهر به نقل از روزنامه الیوم السابع، مقامات امنیتی مصر در حال بررسی این درخواست هستند. این رسانه نوشت دفتر ریاست‌جمهوری ایران اخیرا از قاهره درخواست کرده بود مقدمات بازدید احمدی‌نژاد از میدان التحریر قاهره در یکی از روزهای سه‌شنبه یا چهارشنبه فراهم شود.

اعلام آمادگی احمدی‌نژاد برای آغاز روابط

احمدی‌نژاد دیروز در بدو ورود به قاهره با محمد مرسی همتای مصری خود دیدار کرد.

رئیس‌جمهور کشورمان با تاکید بر این‌که با گسترش همکاری‌های ایران و مصر قدرت جدیدی در منطقه ایجاد خواهد شد، تصریح کرد: اگر ایران و مصر با هم باشند، دشمنان بین‌المللی بشریت نمی‌توانند هیچ آسیبی به ملت‌های ما وارد کنند.

به گزارش سایت ریاست جمهوری، احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: از نگاه تاریخی و کلان چنانچه ایران و مصر در کنار هم باشند، هر دو موفق بوده و این موضوع نه‌فقط به نفع دو ملت، بلکه به نفع کل منطقه است.

وی در ادامه به تحولات سوریه اشاره کرد و رفع مشکلات آن را از موضوعات مهم بین دو کشور ایران و مصر دانست و گفت: چنانچه در موضوع سوریه، ایران و مصر با هم هماهنگ عمل کنند، بخش مهمی از مشکلات این کشور برطرف خواهد شد.

احمدی‌نژاد همچنین با اشاره به موضوع فلسطین و ضرورت هم‌اندیشی در این خصوص گفت: اگر در موضوع فلسطین نیز ایران و مصر در کنار هم بوده و همکاری کنند، این مساله می‌تواند به نفع مردم فلسطین به اتمام برسد.

احمدی‌نژاد درخصوص روابط ایران و مصر گفت: جمهوری اسلامی ایران بدون هیچ محدودیتی آمادگی دارد روابط خود را در تمام زمینه‌ها با مصر افزایش دهد. راه و آغوش ملت ایران برای توسعه و پیشرفت ملت مصر باز است. رئیس‌جمهور مصر نیز در این دیدار با بیان این‌که روابط ایران و مصر از جایگاه مهم و تاثیرگذاری در منطقه و جهان برخوردار است، اظهار کرد: امروز همکاری ایران و مصر در تمام زمینه‌ها لازم و ضروری است، از این رو بسیار خرسند هستم که شخصا از جنابعالی استقبال کردم و بسیار مایلم که از فرصت این سفر برای رایزنی در موضوعات مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی و نیز تحکیم روابط دوجانبه نهایت استفاده را ببریم.

محمد مرسی گفت: انقلاب مصر شرایطی همانند انقلاب ایران دارد و از آنجا که مصر فرصتی مانند ایران برای پیشرفت سریع ندارد، از این‌رو گسترش همکاری‌ها و روابط با ایران را بسیار مهم و ضروری می‌دانیم.

وی با اشاره به تحولات سوریه، نقش مهم ایران و ضرورت نقش‌آفرینی ایران در حل مشکل سوریه تاکید کرد: معتقدم مشکل سوریه بدون ایران قابل حل نیست و تلاش‌های ایران در این زمینه در اولویت سایر اقدامات قراردارد. رئیس‌جمهور مصر با اشاره به این‌که باید با هم در جهت رفع مشکل سوریه همکاری داشته باشیم، گفت: ما نسبت به تلاش‌های ایران هیچ تردیدی نداریم. از این رو تاکید داریم با ایران در این زمینه همکاری داشته باشیم.

مرسی تصریح کرد: اگر چه در موضوع سوریه کشورهای دیگری نیز نقش دارند، اما تصورم این است که ایران و مصر از تاثیرگذاری جدی‌تر و مهم‌تری برخوردار هستند و این اقتضا می‌کند همکاری و هماهنگی‌های خود را هر چه بیشتر گسترش دهیم.

وی تصریح کرد: ما همیشه به عنوان اخوان‌المسلمین پشتیبان و در سطح حمایت از انقلاب اسلامی ایران قرارداریم و معتقدیم پیشرفت ایران، پیشرفتی برای مصر و سایر کشورهای اسلامی است، چرا که شاهدیم چگونه کشورهای اسلامی مورد هجمه دشمنان سلطه‌گر قرار می‌گیرند و آنان هرگونه پیشرفت ملت‌ها را مورد حمله قرارمی‌دهند. رئیس‌جمهور مصر گفت: مطمئنا جهان شاهد شکل جدیدی از همکاری ایران و مصر خواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها