آشنایی با شهید محمد صنیع‌خانی در داستان «مه شکن»

نویسنده کتاب «مه شکن» در قالب داستان، زندگی سردار شهید سیدمحمد صنیع‌خانی، یکی از فرماندهان تدارکات و پشتیبانی سپاه پاسداران در هشت سال دفاع مقدس و سال‌های پس از آن را به تصویر کشیده است.
کد خبر: ۵۲۲۶۵۶

داستان «مه شکن» ویژگی‌های اخلاقی، رفتاری و نقشی که شهید "سیدمحمد صنیع‌خانی" در دفاع مقدس برعهده داشته را بازگو می‌کند و نگاهی به فعالیت‌های او پس از پایان جنگ در کمک به زلزله‌زدگان رودبار و ساختن حرم امام خمینی (ره) دارد.

"علی‌ آقا‌غفار"، نویسنده این اثر، در چهار بخش ماجراها را از نگاه یک کارگردان دنبال می‌کند. او برای شناخت بیشتر شهید صنیع‌خانی از دوستان او می‌خواهد که جلو دوربین فیلمبرداری بنشینند و با زبانی ساده درباره وی سخن بگویند. این کارگردان به دنبال یافتن پاسخ پرسش‌های خود درباره این شهید است. او تا حدودی صنیع‌خانی را می‌شناسد، اما در طول ماجراها مصاحبه‌شوندگان را به سمتی هدایت می‌کند که بیشتر از عملکرد شهید در جبهه‌های دفاع مقدس بگویند.

نخستین دوست شهید، علاقه‌زیادی به بازگویی اخلاقیات او دارد، اما کارگردان از او می‌خواهد درباره توانایی‌های فنی شهید صنیعی‌خانی بگوید. مخاطب با خاطرات این راوی به سال‌های قبل از انقلاب می‌رود، زمانی که هنوز انقلاب نشده بود و هر دو آن‌ها (راوی و شهید) به دلیل پخش اعلامیه‌های امام خمینی(ره) توسط ساواک دستگیر شده‌ بودند.

داستان آن سال‌ها به پیروزی انقلاب و عضویت صنیع‌خانی در کمیته انقلاب اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بعد راه‌اندازی کمیته مبارزه با مواد مخدر می‌رسد. سپس از موفقیت‌های شهید در پشتیبانی از دفاع مقدس گفته می‌شود.

داستان از صفحه 18 وارد دفاع مقدس می‌شود، زمانی که عراقی‌ها پلی در مرز ایران و ترکیه را منهدم کرده بودند و قطاری که حامل مواد غذایی بوده، پشت مرز می‌ماند. صنیع‌خانی با ابتکار مشکل را برطرف می‌کند. در این بخش فعالیت‌های صنیع‌خانی پس از زلزله رودبار و در خاکسپاری امام خمینی (ره) و شرح عشقی که به امام (ره) داشت هم ‌نوشته شده است.

بخش پررنگ روایت دوم مربوط به زمانی است که بیشتر دوستان صنیع‌خانی به همراه او تمام تلاش خود را برای ساخت حرم امام (ره) به کار گرفتند و بخش سوم به فعالیت‌های او در جبهه‌های دفاع مقدس و ماجرای مصدومیت شیمیایی و بستری شدنش در لندن می‌پردازد.

بخش آخر کتاب به چرایی فعالیت کارگردان در ساخت فیلمی درباره شهید صنیع‌خانی پاسخ می‌دهد، کسی که در بیمارستان لندن با او آشنا و حرف‌های شهید باعث تغییر زندگی‌اش شده است.

سیدمحمد صنیع‌خانی در نبرد‌های والفجر هشت و والفجر 10 در معرض گاز‌های شیمیایی قرار گرفت و در نهایت روز چهاردهم شهریور ماه سال 1374 به شهادت رسید. پیکرش در آستانه ورودی شرقی مرقد مطهر امام خمینی (ره) به خاک سپرده شد.

کتاب «مه شکن» در قطع رقعی و 54 صفحه با شمارگان سه هزار نسخه و بهای 14 هزار ریال از سوی نشر فاتحان منتشر و روانه بازار نشر شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها