علی لاریجانی مطرح کرد:

اراده ملت ها، تعیین کننده مسیر منطقه

روسای مجالس ایران و عراق، ضمن حمایت از مردم فلسطین در برابر رژیم صهیونیستی، بر ضرورت راه حل سیاسی و داخلی در بحران سوریه تاکید کردند.
کد خبر: ۵۱۸۵۶۶

به گزارش واحد مرکزی خبر،علی لاریجانی، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای عراقی خود، ضمن تشریح سفرهای منطقه ای خود به سوریه، لبنان و ترکیه، جایگاه عراق را در منطقه مهم توصیف کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان همچنین تعمیق و گسترش مناسبات دو کشور ایران و عراق را بسیار مهم دانست و افزود: امروز ظرفیت های خوبی در عراق وجود دارد و نقش مهم این دو کشور در حل مشکلات منطقه نیز بسیار حائز اهمیت است.

وی اضافه کرد: همکاری ایران با عراق همه جانبه است و وجود کمیسیون های دوستی بین پارلمان های ایران و عراق گسترش روابط دو کشور را بیشتر کرده است.

لاریجانی گفت: روابط مجالس کشورهای اسلامی و آسیایی با همدیگر را در دیدار با مقام های عراقی مورد بحث قرار دادیم و اوضاع منطقه به ویژه فلسطین و سوریه نیز جزو مهمترین محورهای بحث بود.

وی اضافه کرد: خوشحالیم از این که مردم فلسطین امروز توانستند با مقاومت خود کمر رژیم صهیونیستی را بشکنند و ایران همواره حامی مقاومت در فلسطین خواهد بود.

لاریجانی افزود: مسیر منطقه به سوی اراده های ملت ها پیش می رود و قدرت های بیگانه باید بدانند تغییرات منطقه به نفع آن ها نبوده است و قدرت و توان مقاومت فلسطین نیز گواهی جدید بر این ادعا است.

وی همچنین ماجراجویی های برخی کشورها در سوریه را نادرست توصیف کرد و گفت: با عراقی ها متفق القول هستیم که باید در سوریه اصلاحات سیاسی رخ دهد و مردم سوریه هستند که باید سرنوشت کشورشان را مشخص کنند و در عین حال با بیگانگانی که با استفاده از سلاح و تانک می خواهند اوضاع آن کشور را دگرگون کنند مخالف هستیم.

همچنین اسامه نجیفی، رئیس مجلس عراق پیش از ظهر، پس از دیدار با علی لاریجانی، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک، گسترش همکاری های دو کشور را در همه بخش های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی  بسیار مهم توصیف کرد.

نجیفی افزود: مشترکات ایران و عراق بسیار زیاد است و می خواهیم به نحو احسن از این روابط استفاده کنیم.

رئیس مجلس عراق همچنین از تلاش بغداد برای برگزاری نشستی ویژه از روسای کمیسیون های روابط خارجه مجلس های کشورهای منطقه برای بررسی اوضاع خاورمیانه خبر داد.

وی گفت: در پی آن نیز از همه روسای مجلس های منطقه درخواست خواهیم کرد تا نشستی ویژه در بغداد برگزار کنند و اوضاع منطقه را به دقت بررسی کنند.

اسامه نجیفی همچنین با اعلام همدردی مردم عراق با مردم فلسطین گفت: مجلس عراق در دو روز گذشته هیئت بزرگی تشکیل داد و راهی غزه شد و پیروزی آنان بر رژیم صهیونیستی را تبریک گفت.

وی افزود: ما حامی مجاهدان فلسطین هستیم و از تشکیل دولت مستقل فلسطین کاملا حمایت خواهیم کرد.

رئیس مجلس عراق درباره اوضاع سوریه نیز گفت: دولت عراق از راه حل سیاسی و دموکراتیک برای بحران سوریه حمایت می کند و معتقدیم تنها مردم سوریه هستند که می توانند آینده این کشور را ترسیم کنند.

وی اضافه کرد: وجود گروه های تروریستی در این کشور مایه نگرانی عراق است و این گروه ها نباید در سوریه جایگاهی داشته باشند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها