سران اتحادیه عرب درنشست خود فقط به محکوم کردن اسرائیل اکتفا کردند و جز صدور یک بیانیه، کار دیگری نتوانستند انجام دهند

ادامه حملات هوایی و دریایی رژیم صهیونیستی به غزه

در پنجمین روز از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه، ارتش صهیونیستی روز گذشته نیز از هوا و دریا مناطقی از غزه را هدف قرار داد که دراین میان برج رسانه‌ای حماس موسوم به «القدس» و چند ساختمان متعلق به دولت فلسطین ویران شد.
کد خبر: ۵۱۷۴۸۳

این در حالی است که تلاش سران کشورهای عرب برای برقراری نوعی آتش‌بس جریان دارد، ولی ظاهرا به دلیل امتناع رژیم صهیونیستی از دادن هرگونه تضمینی این تلاش‌ها تاکنون به نتیجه نرسیده است.

به گزارش ایسنا، در پنجمین روز حملات رژیم صهیونیستی، سه کودک شهید شده و به این ترتیب شمار شهدای این حملات به 51 نفر افزایش یافت. طبق آمارهای اعلام شده از میان شهدا 12 نفر کودک، سه زن و سه پیرمرد هستند و در میان زخمی‌ها نیز 160 نفر کودک، 85 نفر زن و 25 نفر سالخورده به چشم می‌خورند. تعداد کلی مجروحان طی پنج روز گذشته به بیش از 500 نفر می‌رسد.

بامداد دیروز جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به ساختمان الشروق در غرب نوار غزه که ده‌ها دفتر رسانه‌ای در آن قرار دارد، حمله کردند. دراین حادثه دست‌کم سه خبرنگار رسانه‌ای زخمی شدند. این حمله به ویرانی بخش عمده‌ای از این ساختمان و آسیب به چند منزل فلسطینی نزدیک به آن منجر شد. این در حالی بود که اسرائیل یک ساختمان دیگر را نیز که خبرنگاران برای پوشش خبری تجاوز این رژیم به نوار غزه مورد استفاده قرار می‌دادند به وسیله موشک‌های دریا به خشکی خود هدف قرار داد و در جریان این حمله 13 خبرنگار دیگر زخمی شدند. هواپیماهای اسرائیلی روز گذشته بیش از 40 بار به نوار غزه حمله کردند.

خبرنگار بی‌بی‌سی در غزه گفته است، مدارس، مشاغل و دانشگاه‌های این منطقه بسته‌اند و تنها راننده‌های آمبولانس و خبرنگاران در شهر تردد می‌کنند. به گفته این منبع، ارتش اسرائیل اعلام کرده است هنوز صد‌ها نقطه‌ دیگر در نوار غزه وجود دارد که می‌خواهد آنها را بمباران کند.

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید، بیمارستان‌های غزه از مجروحان بمباران‌های اسرائیلی پر شده و بخش بهداشت و درمان غزه کمبود بسیار شدید دارو و تجهیزات پزشکی دارد. این سازمان خواستار ده میلیون دلار کمک برای رفع کمبودهای دارویی غزه شد.

حملات مقاومت

در پاسخ به تعرضات رژیم صهیونیستی، روز گذشته گروه‌های مقاومت نیز موشک‌هایی را روانه شهرها در سرزمین‌های اشغالی کردند. یکی از این موشک‌ها به خانه‌‌ای در شهر عسقلان اصابت کرد، ولی تلفاتی در بر نداشت. گردان‌های عزالدین قسام با اعلام این‌که بیش از 900 حمله موشکی ظرف چهار روز اول درگیری‌ها به سرزمین‌های اشغالی شلیک کرده‌اند، گفتند هم‌اکنون پنج میلیون اسرائیلی در تیررس موشک‌های حماس قرار دارند. همزمان گروه‌های فلسطینی تصاویری را نشان دادند که حکایت از شلیک موشک‌های زمین به هوا از غزه به سوی یک هواپیمای اف‌16 اسرائیلی داشت، اما به گفته شاهدان این تصاویر واضح نبود.

رژیم صهیونیستی سقوط یک هواپیمای خود را در جریان درگیری‌های اخیر رد کرده است.

گروه‌های مقاومت فلسطینی تا به حال سه موشک به تل‌آویو شلیک کرده‌اند که تنها یکی ازآنها در جنوب تل‌آویو فرود آمده است و دو موشک دیگر که یکی روز شنبه و یکی دیروز شلیک شد به وسیله گنبد آهنین اسرائیل مهار گردید. به گزارش رویترز، فعالان گروه حماس دیروز اعلام کردند یک موشک فجر 5 ساخت ایران را به سوی مرکز تجاری اسرائیل شلیک کرده‌اند.

همچنین روز گذشته یک بار دیگر شهر بئر السبع نیز در معرض شلیک پنج موشک مقاومت قرار گرفت که از تلفات و خسارت‌های آن هنوز اطلاعی دردست نیست.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دیروز اعلام کرد ارتش این رژیم آماده است تا عملیات نظامی خود را در غزه گسترش دهد. گرچه مقامات نظامی رژیم صهیونیستی با انجام چنین حمله‌ای موافق هستند، اما مقامات سیاسی این رژیم آن را مفید نمی‌دانند. دراین رابطه بنیامین بن‌الیعازر، یکی از اعضای پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) با اعلام مخالفت نسبت به حمله زمینی به غزه گفت، این مساله اسرائیل را به سختی می‌کشاند، لذا نیازی به حمله زمینی نیست.

امکان آتش‌بس

محمد مرسی، رئیس‌جمهور مصر در یک کنفرانس خبری مشترک با نخست‌وزیر ترکیه‌ اظهار کرد، نشانه‌هایی وجود دارد مبنی براین‌که بزودی آتش‌بس در نوار غزه برقرار خواهد شد؛ اما هنوز تضمینی درباره آن دریافت نشده است.

به گزارش ایسنا، محمد مرسی، رئیس‌جمهور مصر در کنفرانس خبری مشترک با اردوغان گفت: ما و ترکیه درخصوص این‌که جامعه جهانی باید به مسئولیت‌های کامل خود درخصوص متوقف کردن حملات اسرائیل عمل کند، توافق داریم. در مذاکرات چهارجانبه قاهره همچنین امیر قطر، حمد بن خلیفه آل‌ثانی و چند نفر از رهبران فلسطینی حضور داشتند. با این حال موسی ابومرزوق، رهبر بلندپایه حماس به یک خبرگزاری فلسطینی گفت انتظار ندارد بزودی آتش‌بس برقرار شود. وی تصریح کرد: تقاضاهای زیادی برای آتش‌بس وجود دارد؛ اما بزودی شاهد آن نخواهیم بود.

روزشنبه وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب با برگزاری نشستی درقاهره ضمن محکوم کردن حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، خواهان متوقف شدن فوری حملات این رژیم علیه ساکنان این شهر شدند. آنها طی اظهارات تند و آتشین خود تنها به محکوم کردن اسرائیل اکتفا کردند و جز صدور یک بیانیه کار دیگری نتوانستند انجام دهند.

نصرالله: اسرائیلی‌ها غافلگیر شدند

سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان در سومین شب از ماه محرم در سخنان خود در مجمع سیدالشهدا واقع در الرویس در جنوب لبنان با اشاره به تحولات غزه عنوان کرد: اگر اسرائیل فکر می‌کند با حمله زمینی به غزه می‌تواند قدرت موشکی مقاومت را نابود کند، بی‌شک دچار توهم و اشتباه شده است، زیرا مقاومت فلسطین هم‌اکنون می‌تواند قلب اسرائیل از جمله تل‌آویو، بیت‌المقدس و مناطق دیگر را هدف قرار دهد.

دبیرکل حزب الله لبنان تاکید کرد، نیروهای رژیم صهیونیستی از واکنش موشکی مقاومت فلسطین غافلگیر شدند و انتظار چنین مقاومتی را نداشتند. وی افزود: سخنان دشمن در خصوص احتمال انجام عملیات زمینی در نوار غزه بیشتر شبیه تهدید و ارعاب است.

وی تاکید کرد: اسرائیلی‌ها اشتباه کردند و خیال کردند که می‌توانند قدرت موشکی مقاومت را از نخستین ساعات آغاز حمله نابود کنند؛ اما مقاومت فلسطین تا به این لحظه به بمباران تل‌آویو، قدس و دیگر اماکن در اراضی اشغالی ادامه می‌دهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها