وزیر اطلاعات: تاکنون 50 نفر در بحث اخلال در بازار ارز دستگیر شده‌اند

پاسخ‌های اعضای کابینه درباره مسائل مهم روز

اعضای کابینه دیروز پس از پایان جلسه دولت در جمع خبرنگاران حاضر شدند و مواضع دولت را در مورد مسائل مهم روز، از جمله آخرین اقدامات انجام شده برای مقابله با اخلالگران بازار ارز و اصلاح قانون انتخابات در مجلس و همچنین قطع پخش ماهواره‌ای برنامه‌های صدا و سیما تشریح کردند.
کد خبر: ۵۱۱۷۷۳

به گزارش واحد مرکزی خبر، حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات یکی از اعضای کابینه بود که در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنها پاسخ داد.

مصلحی با بیان این‌که تاکنون 50 نفر در بحث اخلال در بازار ارز دستگیر شده‌اند، افزود: البته همه دستگیری‌ها مربوط به وزارت اطلاعات نیست و بخشی را نیز نیروی انتظامی و دستگاه‌های اطلاعاتی دیگری که هماهنگ با وزارت اطلاعات هستند، دستگیر کرده‌اند.

وی اضافه کرد: جمعی از افرادی که دستگیر شدند نقش ثابتی در مباحث اخلالگری داشتند و از فرصت استفاده کردند تا در بازار اخلال ایجاد کنند که ارتباط‌های آنها و نوع اقداماتی که انجام می‌دادند شناسایی شده و اطلاعات بسیار خوبی از این مجموعه به‌دست آمده است که می‌تواند در اقدامات و کنترل‌های بعدی مورد استفاده قرار گیرد.

مصلحی گفت: با هماهنگی خوبی که با دستگاه‌های قضایی به‌وجود آمده است و همراهی خوبی که در این زمینه وجود دارد بخش مربوط به دستگاه اطلاعاتی را در بازار ارز کنترل خواهیم کرد و اجازه اخلالگری و سوءاستفاده از این موقعیت‌ها را نخواهیم داد.

وی افزود: کشورهایی که در اطراف ما به سرویس‌های اطلاعاتی بیگانگان در جهت این اخلالگری‌ها کمک می‌کنند و به تصور خودشان فکر می‌کنند با این اقدامات مردم ما را به چالش می‌کشانند نیز باید حواسشان جمع باشد و همکاران ما اقدامات و فعالیت‌های آنها را رصد می‌کنند و زیر نظر دارند و ما بموقع اقدامات لازم را انجام می‌دهیم.

وزیر اطلاعات افزود: از جمله نتایجی که به‌دست آمده نقشی است که شبکه‌های تلویزیونی بیگانگان ایفا می‌کنند و مردم ما باید به این نکته توجه کنند. مصلحی گفت: مردم باید مراقب بیگانگان و اقدامات آنان باشند و با ارتباطاتی که با دستگاه‌های اطلاعاتی دارند در این بخش کمک کنند.

وزیر اطلاعات همچنین به افرادی که با بیگانگان همراهی دارند هشدار داد و گفت: مردم باید خیلی حواسشان جمع باشد که با بیگانگان همراه نشوند و نگذارند که ضدانقلاب، فتنه‌گران و مجموعه‌هایی از این قبیل از این فضا در اهداف فتنه‌ علیه انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی استفاده کنند.وی تصریح کرد: ما حرکت آنها را نیز رصد می‌کنیم و تحت نظر و کنترل داریم.

وزیر اطلاعات با اشاره به برخی آمار متفاوت از دستگیری‌ها در این زمینه تصریح کرد: این تفاوت به‌خاطر این است که مدت زمانی که برخی از افراد باید برای بازجویی بمانند ممکن است کوتاه باشد و اطلاعاتی از آنان به‌دست می‌آید و نیازی به ماندنشان نیست، اما تعداد کسانی که توسط دستگاه‌های اطلاعاتی دستگیر شده‌اند در کل حدود 50 نفر است.

همچنین خبرنگاری از وزیراطلاعات درباره دستگیری فردی به نام جمشید بسم‌الله پرسید که مصلحی پاسخ داد: درباره افراد اجازه بدهید تا زمانی که محکمه قضایی برگزار و مسیر قانونی طی نشده است فعلا صحبتی نکنم.

قطع شبکه‌های ایران، نشانه وحشت غرب ازحقانیت ایران

قطع پخش ماهواره‌ای شبکه‌های صدا و سیما از دیگر محورهای صحبت‌های اعضای کابینه در جمع خبرنگاران بود. مصطفی محمدنجار، وزیر کشور در این زمینه گفت: قطع برنامه‌های شبکه‌ ماهواره‌ای صدا و سیما نشان می‌دهد عاملان این اقدام از حقانیــت انقلاب اسلامی بــــشدت به وحشت افتاده‌اند.

وی با اشاره به برخورد دوگانه غرب افزود: حرف‌هایی که آنها درباره آزادی بیان می‌زنند در حالی است که می‌خواهند جلوی صدای ملت ایران را بگیرند.

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این زمینه گفت: ممانعت از پخش شبکه‌های تلویزیونی ما بیانگر تأثیرگذاری این شبکه‌هاست.

وی تصریح کرد: از آنجا که شبکه‌های ما به روشنگری می‌پردازند و سیاست‌های دوگانه غرب را برملأ می‌کنند آنها از این موضوع ناراحت هستند و مانع پخش شبکه‌های ما شده‌اند. وی افزود: قطعا در این خصوص اقدام حقوقی انجام خواهد شد تا صدای حق‌طلبانه ملت ایران به گوش دنیا برسد و در عرصه جهانی به سیاه نمایی‌‌هایی که علیه ملت ایران می‌شود پاسخ داده شود.

حسینی گفت: در نمایشگاه مطبوعات امسال که هفته آینده برگزار می‌شود بخش خاصی در این زمینه داریم و نشست‌هایی در این باره برگزار می‌کنیم تا این قضایا را از ابعاد حقوقی و رسانه‌ای واکاوی کنند و صاحبنظران را نیز به این جلسات دعوت می‌کنیم تا در این باره بیشتر صحبت شود، ضمن این‌که این وزارتخانه آمادگی هر گونه همکاری را دارد. وی افزود: امسال در اعتراض به قطع شدن پخش شبکه‌های تلویزیونی ما، از کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای شرکت در نمایشگاه مطبوعات دعوت نکرده‌ایم، اما کشورهای دیگر در این نمایشگاه حضور پیدا خواهند کرد.

حسینی گفت: در کل از 30 کشور برای حضور در این نمایشگاه دعوت کرده‌ایم که اعلام آمادگی کرده‌اند.

وزیر اطلاعات نیز درخصوص قطع شبکه‌های ماهواره‌ای جمهوری اسلامی ایران گفت: هدف آنها از این اقدامات مشخص و روشن است و در واقع این اقدامات آنها ناشی از تناقض گویی در بحث آزادی بیان است. وی افزود: اگر مردم ما نگاهی به عملکرد شبکه‌های ماهواره‌ای استکبار و آمریکا داشته باشند خود به خود این موضوع روشن می‌شود.

مصلحی درباره تمهیدات صورت گرفته درباره رفع این مشکل نیز گفت: کسانی که در صدا و سیما هستند باید در این باره پاسخ بدهند و اقداماتی در این خصوص انجام شده است.

وزیر کشور: اصلاح قانون انتخابات، مغایر تفکیک قواست

خبرنگاران در حاشیه دولت همچنین از وزیر کشور در خصوص موضع دولت درباره اصلاح قانون انتخابات در مجلس سوال کردند که وی در این زمینه گفت: بر اساس قانون اساسی، کار اجرایی بر عهده قوه مجریه است و در 30سال گذشته نیز وزارت کشور انتخابات را برگزار کرده است.

مصطفی محمدنجار درباره تشکیل کمیته‌ای برای برگزاری انتخابات افزود:‌ در آستانه انتخاباتی که در سال ‌آینده خواهیم داشت مطرح کردن این بحث‌ها ضرورتی ندارد.

محمدنجار گفت: برای صحبت‌های اساسی انتخابات باید یک مدل طراحی و سپس بررسی آن در مجلس شروع شود.

وی در پاسخ به پرسشی که آیا نیازی به اصلاح قانون در این باره وجود دارد، گفت: فکر می‌کنم این موضوع با اصل تفکیک قوا و قانون اساسی مغایرت دارد و به نظر من شورای نگهبان این موضوع را رد می‌کند.

وزیر کشور افزود:‌ هرچه قانون باشد و مجلس تصویب و شورای نگهبان تائید کند اجرا می‌کنیم، اما نظر ما به عنوان مجری این است مباحثی که اخیرا مطرح شده است به مصلحت نیست و با نظارت شورای نگهبان و نیز قانون اساسی مغایرت دارد.

محمد نجار با بیان این‌که وزارت کشور فعالیت‌های خود را در ستاد انتخابات برای برگزاری انتخابات آینده آغاز کرده است، گفت: طبق جدول زمانبندی تهیه شده همکاران ما مانند دوران قبل کار خود را پیش می‌برند و امیدواریم بموقع و با هماهنگی‌ با مراجع ذی‌صلاح کارها صورت گیرد.

وی در پاسخ به پرسش دیگری که اگر قانون در مجلس تصویب شود آیا در انتخابات سال 92 اجرا می‌شود، گفت:‌ باید این پرسش را از دوستان بپرسید.

از دیگر مسائلی که دیروز در حاشیه جلسه دولت مطرح شد اظهارات وزیر اطلاعات در خصوص حادثه چابهار بود.

وزیر اطلاعات در این زمینه گفت: سرویس‌های بیگانه درصدد هستند گروه‌هایی را شکل بدهند و در واقع به‌دنبال راه‌اندازی مجموعه‌‌های مختلفی برای تحقق اهداف سوء خود هستند که از جمله این اهداف سوءراه‌اندازی جنگ طایفه‌ای و مذهبی است که البته درقضیه چابهار با هوشیاری‌ای که وجود داشت آنها به اهداف خود نرسیدند.

هواناو و موشک‌های جدید بزودی رونمایی می‌شود

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز دیروز در جمع خبرنگاران از رونمایی هواناو و بعضی از موشک‌های جدید ساخته شده در داخل در آینده نزدیک خبر داد.

سردار احمد وحیدی درباره قطع پخش برنامه‌های ماهواره‌ای صدا و سیما و توانمندی کشور در پرتاب این‌گونه ماهواره‌ها گفت: در ساخت ماهواره‌ها و ماهواره‌برها توانمندی‌های خوبی داریم، البته ماهواره‌ها انواع مختلفی دارد و ماهواره‌هایی که در حوزه مخابراتی مورد نیاز است باید در ارتفاع 36 هزار کیلومتری در مدار زمین قرار گیرد که اجرایی شدن آن به زمان بیشتری نیاز دارد.

وی اضافه کرد: این موضوع کاملا قابل دستیابی است، در دست اجراست و محقق خواهد شد، اما کمی زمان می‌برد.

تاکید رئیس‌جمهور بر تنظیم بازار کالا و ارز و جلوگیری از فشار اقتصادی بر مردم

رئیس‌جمهور در جلسه هیات وزیران بر ضرورت کنترل تمامی فرآیندهای تنظیم بازار کالا و ارز تاکید کرد و گفت: تیم اقتصادی در این زمینه باید به گونه‌ای اقدام کند که برخی سوء‌استفاده‌کنندگان نتوانند فشارهای اقتصادی را بر مردم تحمیل کنند.

به گزارش ایسنا، مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در جلسه دیروز به ارائه گزارشی در خصوص کنترل واردات و عرضه در کشور بخصوص کنترل بورس جهت جلوگیری از فعالیت احتکارکنندگان پرداخت و از تشکیل و فعالیت تیمی از وزارت کشور برای کنترل قیمت‌ها و نیز حضور فعال وزیر دادگستری در جلسات تنظیم بازار خبر داد.

در این جلسه تأکید شد با توجه به این‌که مطابق تصمیم دولت باید کالاهای مصرفی با ارز مرجع وارد شود، تدابیر لازم برای مقابله با افزایش غیرقانونی و خودسرانه این کالاها از سوی افراد سودجو صورت گیرد و مسئولان ذی‌ربط موضوع را بررسی و تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.

در جلسه دیروز همچنین ضمن انتصاب محمود عباس‌زاده‌مشکینی به عنوان استاندار جدید ایلام از زحمات اعلایی، استاندار پیشین این استان قدردانی شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها