جام جم آنلاین: با پخش نوار ویدئویی اسامه بن لادن در جمعه شب 29 اکتبر توسط شبکه تلویزیونی ماهواره ای الجزیره در فاصله فقط 4 روز به انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده ، انتظارها به پایان رسید.
کد خبر: ۵۱۰۹۶
در واقع از مدتها قبل بسیاری در انتظار یک خبر ناگهانی در ماه اکتبر بودند. در این نوار رهبر القاعده توصیه هایی به مردم امریکا می کند تا از یک «یازده سپتامبر جدید اجتناب کنند».
پخش این نوار به سود کیست؛ پیام بن لادن بار دیگر وحشت از تروریسم را در نزد رای دهندگان امریکایی بیدار می کند. جرج دبلیو بوش که در سراسر مبارزات انتخاباتی سخنرانی های خود را بر محور مبارزه با تروریسم ابراز کرده و در نظرسنجی ها دستکم در این زمینه از رقیب دموکرات خود جلوتر است ظاهرا از پخش این نوار در این زمان تعیین کننده منفعت بیشتری به دست می آورد. علاوه بر این برخلاف انتخابات مجلس اسپانیا در ماه مارس گذشته که در فاصله 3 روز قبل از انتخابات وقوع حملات تروریستی مادرید موجب سقوط دولت آزنار و به قدرت رسیدن زاپاترو شد ، این بار رهبر القاعده از پیام تلویزیونی به جای دست زدن به حملات تروریستی سود جست. این مساله می تواند نشانه این باشد که سیاست های امنیتی دولت جمهوری خواه ثمربخش بوده اند.
در عین حال ، پخش این نوار بسیاری از اخبار روزهای اخیر که به ضرر جرج دبلیو بوش بوده اند را تحت الشعاع قرار می دهد. اخباری از قبیل کمبود واکسن آنفولانزا در استانه فصل سرما در ایالات متحده ، تحقیقات اف.بی.آی در مورد اختلاس و فساد مالی شرکت هالیبورتن که دیک چنی تا سال 2000 میلادی رییس آن بود یا ناپدید شدن اسرارآمیز 400 تن مواد منفجره بسیار خطرناک در عراق و پس از اشغال این کشور توسط نیروهای امریکایی و انگلیسی.
تا اینجا ، پخش این نوار از همه لحاظ به سود جرج دبلیو بوش در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری است.
اما از سوی دیگر ، پخش نوار بن لادن به امریکایی ها یادآوری می کند علی رغم همه ادعاهای بوش در جریان 3 سال اخیر در مبارزه با تروریسم ، رهبر شبکه تروریستی القاعده ، دشمن شماره یک اعلام شده ایالات متحده هنوز زنده ، فعال و دست نیافتنی است.
در عین حال ، در این نوار بن لادن با هشیاری نقاط ضعف بوش را در زمان مدیریت بحران و در زمینه سیاست داخلی را گوشزد کرده و به نقد کشید و دولت بوش را به برخی از حکومت های عربی تشبیه کرد که در نیمی از آنها قدرت در دست نظامیان و در نیمی دیگر در دست شاهزادگان است. تشبیه مناسبی با سیاست داخلی کنونی ایالات متحده که به بهانه حملات یازدهم سپتامبر یک رشته قوانین ضد تروریستی در این کشور به اجرا درآمده اند که آزادی های فردی که ایالات متحده همواره به آن می بالید را نقض کرده اند.
این یک موقعیت مناسب برای جان کری نامزد دموکرات محسوب می شود که با یادآوری ناتوانی دولت بوش در دستگیری بن لادن هنگام جنگ افغانستان در سال 2001 نهایت استفاده را ببرد.
در هر حال ، پخش تصاویر و سخنان اسامه بن لادن می تواند کاملا یک رای دهنده امریکایی را تحت تاثیر قرار داده و رایی که تا پیش از پخش این نوار قصد داشت به حساب یک نامزد بگذارد ، به نامزد دیگر بدهد.