مرسی در نامه‌اش، پرز، ‌رئیس جمهور رژیم صهیونیستی را «دوست عزیز و بزرگوار» خود خطاب کرده است

رسوایی جدید رئیس‌جمهور مصر

در حالی که مردم مسلمان مصر در پی انقلاب 25 ژانویه 2011 بر ضرورت قطع رابطه با رژیم اشغالگر قدس تاکید کرده بودند، محمد مرسی رئیس جمهور آنها در نامه‌ای به رئیس رژیم صهیونیستی، خود را دوست وفادار پرز خوانده و برای صهیونیست‌های غاصب آرزوی رفاه و آسایش کرده است.
کد خبر: ۵۱۰۴۶۳

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، ادبیات به کار رفته در استوار نامه سفیر جدید مصر در اراضی اشغالی که عصر چهارشنبه در یک روزنامه صهیونیستی منتشر شد و روزنامه دولتی الاهرام مصر نیز نسخه‌ای از آن را تجدید چاپ کرد انتقادات فراوانی را همراه داشته است.

در این نامه، مرسی، پرز را دوست عزیز و بزرگوار من خطاب کرده و در آن از تمایل شدید برای گسترش روابط دوستانه‌ای که پیونددهنده دو طرف است یاد می‌کند و در پایان نیز با عنوان دوست وفادار شما به نامه خود خاتمه می‌دهد. دفتر ریاست جمهوری مصر محتوای این نامه را تائید کرده است. این درحالی است که نشریه مصری الاهرام روز پنجشنبه به نقل از جمال حشمت یکی از رهبران اخوان‌المسلمین از مشکوک بودن نامه و احتمال ساختگی بودن آن توسط این روزنامه اسرائیلی، سخن گفته بود.

با این حال برای تخفیف نگرانی‌ها و کاهش بار انتقادات شدید مردم مسلمان مصر، روز گذشته هانی خلاف یکی از سفرا و معاونان سابق وزیر امور خارجه تاکید کرد: این روش نامه‌نگاری ویژه اسرائیل نیست، بلکه یک نوع عرف دیپلماتیک است و این‌گونه نامه‌نگاری‌ها برای همه مقامات، دولت یا مقصدی که نامه برای آن نوشته می‌شود، رایج بوده است.

وی درخصوص عبارات دوستانه موجود در نامه نیز تاکید کرد: این روش معمول بوده و تغییرناپذیر است و نباید معانی عبارت‌های موجود در آن را بزرگ‌نمایی کرد یا این‌گونه قلمداد شود که تغییراتی در روابط مصر و اسرائیل به وجود آمده است.

این در حالی است که فعالان مصری با ابراز تعجب از اقدام مرسی در به کار بردن عبارت‌های دوستانه برای رژیم صهیونیستی و رئیس آن، ابرازناامیدی کرده و از خود می‌پرسند: آیا مرسی مجبور به استفاده از این جملات بوده است؟ این ناظران اعلام کردند: مرسی می‌توانست نامه را کاملا حرفه‌ای تنظیم کند، به‌گونه‌ای که در آن هدف خود یعنی معرفی عاطف سالم سفیر جدید را نیز اعلام کند، بدون این که به این زیاده‌گویی‌ها برای پرز بپردازد، چرا که بیشتر مردم مصر،پرز را دشمن و تهدیدی اساسی برای امنیت ملی خود می‌دانند.

یک منبع دیپلماتیک نیز گفت: این نامه بیانگر چارچوب سیاست جدید مرسی رئیس‌جمهوری مصر و همچنین تلاش مبالغه‌آمیز وی در اطمینان دادن به رژیم صهیونیستی و آمریکاست تا به آنها بگوید که نباید از روی کار آمدن اخوان‌المسلمین نگران باشند.

متن نامه به این شرح است:

«از محمد مرسی رئیس‌جمهوری عربی مصر به جناب آقای شیمون پرز رئیس دولت اسرائیل

عزیزم و دوست بزرگوارم

نظر به علاقه شدیدم برای نشان دادن روابط دوستانه که خوشبختانه دولت‌های ما را به یکدیگر پیوند داده است، آقای عاطف محمد سالم سیدالاهل را به‌عنوان سفیر از سوی خود به حضرتعالی معرفی می‌کنم.

با توجه به اخلاص و همت عالی و توانمندی وی در پست‌های جهانی که داشته است، امید زیادی را در من به‌وجود آورده است که در ماموریت محوله موفق باشد و امیدوارم مورد لطف جنابعالی و حمایت‌های شما قرار گیرد و مقبول و مورد اعتماد شما باشد.

افتخار دارم برای حضرتعالی سعادت و خوشبختی و برای کشور شما رفاه و شکوفایی و آسایش آرزو کنم.

دوست وفادار شما محمد مرسی».

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها