دکتر علی صالحآبادی در گفتوگو با ایسنا گفت: موضوع بورس ارز از سال گذشته عنوان و اواخر سال گذشته با مصوبهای در شورای عالی بورس مطرح شد تا بازاری در بورس تهران راهاندازی شود و صرفا کسانی که دارنده واقعی ارز هستند مانند صادرکنندگان، بانک مرکزی و سایر صادرکنندگان غیرنفتی از یک طرف عرضهکننده باشند و از طرف دیگر خریداران واقعی ارز در این بازار اقدام به خریداری کنند.
وی افزود: بر این اساس مطالعات متعددی انجام و در سال جاری موضوع راهاندازی آن جدی شد، بطوری که مقرر شد کمیتهای در این خصوص تشکیل شده و اقدامات راهاندازی آن را پیگیری کند.رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه مسئولیت کمیته با بانک مرکزی بود، ادامه داد: سازمان بورس، گمرک و سازمان توسعه تجارت از اعضای کمیته بودند که جلساتی در خصوص بورس ارز برگزار کرده و مذاکرات متعددی انجام دادند تا فرآیند اجرایی کار تهیه شود.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که اعتقاد داشتیم و داریم که مدیریت بازار ارز با بانک مرکزی است، لذا تصمیمگیری نهایی برای این که بورس ارز با فرمول فعلی راهاندازی شود یا نه، با بانک مرکزی بود و بانک مرکزی تصمیم گرفت که مرکز مبادلات را راهاندازی کند که البته این تصمیم خارج از کمیته بود.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا این تصمیم گرفته شد و آیا بورس ارز مشکلی داشت، پاسخ داد: خیر بورس ارز از لحاظ اجرایی مشکلی نداشت و مسئولان بانک مرکزی تصمیم گرفتند که فعلا طرح را در این مرحله متوقف کنند و به سراغ مرکز مبادلات بروند و این کار را انجام دادند، اما آنچه که ما به مربوط بود انجام شد و زیرساختهای لازم آماده و نرمفزار تسویه در مدت کوتاهی طراحی شد، زیرا تسویه آن با سیستم تسویه سهام متفاوت بود و برای تسویه آن نرمافزار جدیدی نوشته شد.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم