یارگیری ایران در ماجرای پرونده هسته ای

وزیر خارجه کشورمان که این روزها سرگرم دیدار از عربستان است و این سفر بلافاصله پس از دیدار از کویت صورت گرفت ، در حالی مذاکرات خود با مقامات این دو کشور را پشت سر گذاشت که محتوای گفتگوهای وی
کد خبر: ۵۰۸۵۷
در این دو سفر دست کم 2 گمانه درخصوص این اقدام دیپلماتیک از قبل اعلام نشده جمهوری اسلامی را ملموس تر کرد.

سفرهای عربی

تنها دو روز پس از نشست چهارجانبه وین ، آصفی دستیار ویژه خرازی و سخنگوی وزارتخانه ، از سفرهای عربی خرازی خبر داد. این رویداد دیپلماتیک می توانست از نگاه ناظران به نشست قاهره و ادامه تلاش ایران برای یارگیری در ماجرای هسته ای ارتباط پیدا کند.

انتقاد روحانی از مواضع اروپا
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به مذاکرات ایران و اروپا گفت : اروپا هم به دنبال طرح پرونده ایران در شورای امنیت است اما از ابتکار عمل امریکا می هراسد و می خواهد راسا با ایران مذاکره کند.
به گزارش خبرگزاری فارس ، حسن روحانی ، موضع گیری های حساب شده ایران درباره مساله هسته ای را نشانه کارآمدی نظام عنوان کرد و گفت : نباید اجازه داد مواضع هسته ای ایران که یک مساله مهم ملی است در بستر مسائل سیاسی داخلی و اظهارنظرهای شخصی متاثر شود.
نماینده مردم سمنان در مجلس خبرگان رهبری که در مهمانی افطاری با حضور فضلا و طلاب استان سمنان در محل این شورا سخن می گفت ، در پاسخ به این مساله که تفاوت امریکا با اروپا چیست که ایران با اروپا مذاکره می کند و مذاکره با امریکا را رد می کند ، تصریح کرد: امریکا غیر از مساله هسته ای هدف بالاتری را دنبال می کند ، این کشور تنها علاقه مند است پرونده ایران را به شورای امنیت ببرد و در مسیر تضعیف و براندازی نظام قدم بگذارد.
روحانی اضافه کرد: با وارد شدن پرونده ایران به شورای امنیت ، امریکا بلافاصله اتهامات دیگر خود بر ضد ایران را نیز مطرح می کند و مسائل متعددی را پیگیری خواهد کرد تا از آن پلی برای اهداف اصلی خود در مبارزه علیه نظام جمهوری اسلامی ایران بسازد در حالی که اروپا چنین اهدافی را دنبال نمی کند.

نشست قاهره بر اساس آنچه اعلام شده قرار است در نوامبر یا دسامبر آینده با حضور 5 عضو دایم شورای امنیت و 6 کشور همسایه عراق برگزار شود و دستور این نشست مسائل عراق است. کویت یکی از اعضای آن نشست است و عربستان کشوری است که نقش آن در مسائل عراق انکارناپذیر است. خرازی در دیدار با نخست وزیر کویت و نیز امیرعبدالله ولیعهد عربستان مهمترین بخشهای مذاکرات خود را به تحلیل مسائل عراق همراه با اشاره مستقیم به مبحث نشست قاهره اختصاص داد.

اشتباهات اشغالگران

به گزارش واحد مرکزی خبر ، خرازی گفت : «به علت اشتباهات نیروهای اشغالگر ، تحولات در عراق بسیار پیچیده است و احتمال بروز جنگ داخلی نیز وجود دارد و رویکرد خشن نیروهای اشغالگر و بیگانه موجب بحرانی ترشدن شرایط در عراق می شود». خرازی افزود: همسایگان عراق باید نقش سازنده و مفیدی در عراق داشته باشند و مهمترین وظیفه دولت عراق برگزاری انتخابات سالم در موعد مقرر است . ایران معتقد است تمام گروههای مختلف اعم از سنی و شیعه باید با همکاری یکدیگر در عراق حکومت دمکراتیک به وجود آورند و اجازه ندهند جنگ مذهبی به وجود آید و ایران در این جهت حرکت می کند. وی تصریح کرد: ایجاد یک مکانیزم مشورتی برای بررسی و برطرف کردن بحران و مشکلات در عراق ضروری است.

رایزنی مهم

شیخ احمد الصباح ، نخست وزیر کویت که هنوز از اسفندماه سال 81 تاکنون روی میز کارش دست کم همه ماهه باید به اوراقی که به امور واحدهای پشتیبانی نیروهای انگلیسی و امریکایی ربط دارد ، رسیدگی کند به خرازی می گوید: «رایزنی با ایران حایز اهمیت است و در نگرانی های ایران سهیم هستیم. آنچه در عراق می گذرد ، محصول اشتباهات همسایگان عراق نیست بلکه ناشی از تحولات درونی این کشور است».

لزوم هماهنگی

نخست وزیر کویت ، نشست قاهره و نشستهای مشابه آن را مورد توجه قرار می دهد و می گوید ، کشور متبوعش علاقه مند است در اجلاس منطقه ای و بین المللی با هماهنگی و مشورت با ایران عمل کند.

روابط برادرانه

امیر عبدالله ، ولیعهد عربستان نیز در دیدار با خرازی با همین رویکرد اتخاذ موضع کرد: «عربستان و ایران می توانند با همکاری یکدیگر مشکلات منطقه را برطرف کنند. آنچه برای عربستان اهمیت دارد دوستی و رابطه برادرانه با ایران است».

سرایت ناامنی

امیرعبدالله این مواضع روشن را هنگامی اعلام کرد که خرازی از تاثیر امنیت و تحولات عراق به کل منطقه سخن گفته بود. خرازی تصریح کرد: در نشست آتی در مصر باید به برگزاری به موقع انتخابات در عراق توجه شود و سازمان ملل متحد نیز در این زمینه فعال باشد.

چنددستگی هرگز

ولیعهد عربستان نیز اظهار داشت : «شکاف و چنددستگی در میان کشورهای اسلامی عامل تقویت کننده رژیم صهیونیستی و ادامه سیاست سرکوب این رژیم است».

تدبیر ایران

خرازی در عربستان با ملک فهد پادشاه عربستان نیز دیدار کرد. ملک فهد در این دیدار گفت : «سیاست های مدبرانه ایران موجب دوستی در منطقه شده است».

ماجرای هسته ای ایران

خرازی در دیدار با نخست وزیر کویت دیدگاه های کشورمان در استفاده از فناوری صلح آمیز هسته ای گفت : ایران همواره خواستار خاورمیانه عاری از سلاحهای هسته ای بوده و هست. وی گفتگو و دوری از تهدید برای رسیدن به راه حلی بین ایران و آژانس را مورد تاکید قرار داد و این روشها را بهترین توصیف کرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها