احتمال سقوط دولت افغانستان پس از 2014

با خروج نیروهای نظامی خارجی و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال 2014، این سال بی‌شک مهم‌ترین سال برای آینده افغانستان به حساب می‌آید. تا به امروز گمانه‌زنی‌های فراوانی در مورد این کشور و آینده‌اش بیان شده است. تازه‌ترین گزارش مربوط به گروه بین‌المللی بحران است که به بررسی شرایط افغانستان پس از سال 2014 پرداخته است.
کد خبر: ۵۰۷۹۲۷

به گزارش بی‌بی‌سی، گروه بین‌المللی بحران در این گزارش ۸۶ صفحه‌ای گفت پلیس و ارتش افغانستان آماده نیست مسئولیت امنیتی را به دوش گیرند. این گزارش هشدار می‌دهد اگر اکنون اقدامات جدی اتخاذ نشود، ممکن است پس از خروج نیروهای ناتو از این کشور در سال ۲۰۱۴، حکومت افغانستان سقوط کرده و جنگ داخلی آغاز شود. گزارش این گروه که مقر آن در بروکسل است، تصریح کرد ممکن است حکومت پس از سال ۲۰۱۴ با بحران ویرانگر سیاسی مواجه شود. در این گزارش آمده است: این تقریبا قطعی است که در شرایط کنونی، انتخابات ۲۰۱۴ با تقلب وسیع همراه خواهد بود. تخلف انتخاباتی در جنوب و شرق، جایی که امنیت رو به خرابی است، فراگیر خواهد بود، مگر این که جلوگیری از آن تضمین شود.نویسندگان این گزارش گفته‌اند حامد کرزای، رئیس‌جمهور افغانستان که در انتخابات آینده حق شرکت ندارد، ممکن است زمینه‌های غیرقانونی را برای پیروزی نامزد مورد نظرش فراهم کند. در این گزارش توصیه‌های زیادی به پارلمان افغانستان، کمیسیون انتخابات و جامعه بین‌المللی داده شده است.

در واکنش به انتشار این گزارش، دولت افغانستان آن را بی‌معنی و بی‌ارزش خوانده است. حامد علمی، از سخنگویان کرزای در این زمینه گفت: به نظر ما، این گزارش بیهوده است. وی افزود: در این گزارش از تحلیل نادرست استفاده شده است. ما کشوری نیستیم که در سال ۲۰۰۲ به وجود آمده باشیم، کشوری هستیم با تاریخ 4000 ساله. ارتش و پلیس ملی ما در حال حاضر بیشتر عملیات دفاعی را به صورت مستقلانه اجرا می‌کنند. وی تاکید کرد دولت افغانستان متعهد است تا تمام توانایی خود را برای برگزاری انتخابات شفاف به کار ببرد و راه‌های تقلب را ببندد. سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان گفت اگر جامعه بین‌المللی وعده‌های خود به افغانستان را عملی کند، در آن صورت خروج ناتو در سال ۲۰۱۴ باعث تغییری در وضعیت نخواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها