با آشپزخانه هوشمند یک آشپز حرفه‌ای شوید!

نرم‌افزارهای حرفه‌ای آشپزی برای تلفن‌های همراه هوشمند، فیلم‌های آموزشی آشپزی و وب‌سایت‌های آموزش آشپزی و ... در کنار شکل سنتی آموزش آشپزی، یعنی کتاب‌های آشپزی، قرار گرفته‌است تا راهنمایی برای تازه‌کارانی باشد که می‌خواهند پخت و پز انجام دهند. ولی چه می‌شد اگر در این میان، محیط آشپزخانه هم برای پخت و پز به ما کمک می‌کرد!
کد خبر: ۵۰۵۳۴۷

با این که این ایده شاید تخیلی و غیر واقعی به نظر برسد، اما یک گروه پژوهشی ژاپنی، آشپزخانه‌ای را به دوربین‌های سقفی و پروژکتورهایی مجهز کردند که دستورالعمل‌های آشپزی را روی مواد اولیه موجود در آشپزخانه منعکس می‌کند. با این کار دیگر لازم نیست موقع آشپزی مدام به کتاب آشپزی مراجعه کنیم و در نتیجه دقت ما هنگام خرد کردن مواد اولیه افزایش می‌یابد. به این ترتیب حتی آشپزهای تازه‌کار هم می‌توانند براحتی نحوه آماده‌سازی مواد اولیه برای درست کردن غذایی خاص را ببینند و بیاموزند.

البته این طرح با محدودیت‌هایی نیز روبه‌روست. در حال حاضر این سیستم با تشخیص غیرخودکار فرآیندهای آشپزی واقعی عمل می‌کند. از آنجا که تاکنون فقط درست‌کردن ماهی و قطعه قطعه کردن پیاز به این سیستم معرفی شده، عملکرد آن نیز به این دو محدود است.

در این میان، پژوهشگران دیگری نیز طرح‌های مشابهی را به انجام رسانده‌اند. به عنوان مثال گروهی از پژوهشگران دانشگاه واشنگتن، دوربین‌هایی در آشپزخانه نصب کرده‌اند که آشپزهای تازه کار را زیر نظر می‌گیرد. این پژوهشگران از دوربین‌هایی استفاده کردند که همانند دوربین «کینکت» (فناوری تشخیص حرکات در کنسول‌های ایکس باکس) به بررسی دقیق شکل وسایل موجود در آشپزخانه می‌پردازد و می‌تواند مراحل مختلف آشپزی را به دقت تحت نظر داشته و حتی تشخیص دهد که آیا ماده اولیه‌ای خاص به غذا اضافه شده یا خیر.

این سیستم از توانایی تشخیص اشیا و حرکات مختلف استفاده کرده و کارهای مختلفی را که آشپز انجام می‌دهد، درک می‌کند. هر چیزی مثل کاسه یا یک سیب، به حرکات خاصی ارتباط دارد. به عنوان مثال از کاسه برای مخلوط کردن مواد اولیه استفاده می‌شود و سیب نیز باید خرد شود. این سیستم ردیابی حرکات آشپز در 80 درصد از موارد درست عمل می‌کند. البته این گروه پژوهشی مشغول بهبود کارایی آن است. به عنوان مثال قرار است دوربین گرمایی نیز به این مجموعه افزوده شود تا با استفاده از گرمای دست آشپز، بتوان دست را تشخیص داد. این گروه پژوهشی به بررسی دقیق یک فیلم آموزش تهیه نوعی کیک پرداخت و در آن هفت شیء یا ماده اولیه مختلف و 17 عمل متمایز را شناسایی کرد و آغاز و پایان هر عمل را در 90 درصد موارد با دقت یک‌سوم ثانیه به دست آورد.

منبع: NewScientist / مترجم: صالح سپهری فر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها