ارتباط با فرزندان در دوران بلوغ

کد خبر: ۴۹۲۱۸۶

روان‌شناسان خلوت گزینی را یکی از ویژگی‌های دوره نوجوانی می‌دانند. با وجود افزایش احتمال ابتلا به افسردگی در این سنین به دلیل تغییر هورمون‌ها و برخورد نادرست والدین، نباید خلوت​گزینی نوجوانان را نوعی افسردگی تلقی کرد.

باید دانست که خلوت​گزینی ناشی از دوران نوجوانی فرصتی مناسب برای اندیشیدن نوجوانان است که والدین می‌توانند با کسب اطلاعات و مطالعه این دو مهم را از یکدیگر تمیز دهند.

والدین حتما باید فرصتی را برای گفت‌وگو و شنیدن صحبت‌های فرزندان خود اختصاص دهند، ولی در این فرصت و ارتباط باید دقت داشته باشند که موقعیت آنان را درک کنند و درصدد تحمیل نظرات خود به آنان نباشند.

برای برقراری رابطه موفق با نوجوانان لازم است تا از بزرگنمایی و یادآوری اشتباهات، ناکامی‌ها و سهل‌انگاری آنان پرهیز شود و در مقابل با برجسته کردن دلبستگی‌ها، رفتارهای شایسته و موفقیت‌ها زمینه‌های حس افتخار را در نوجوانان ایجاد و با این عمل موجبات افزایش رفتارهای شایسته و کاهش رفتارهای ناشایست آنان را فراهم کنیم.

توجه به علایق و درک احساس نوجوانان توسط والدین، جدا از نقش تاکیدی یا تکذیبی موجب برقراری ارتباطی مطلوب‌تر و ایجاد آرامش در نوجوانان می‌شود.

از دیگر راه‌های اصولی در برخورد با نوجوانان عدم واکنش شدید نسبت به رفتارها و صحبت‌های آنان است، زیرا هدف نوجوانان از برخی رفتارها جلب توجه والدین است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها