مشاور رسانه ای احمدی نژاد:‌

رئیس‌جمهور بر شورای نگهبان نظارت می‌کند

نامه مخالفت رئیس جمهور با قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان که روز گذشته منتشر شد، از سوی نمایندگان و حقوقدانان مورد نقد قرار گرفت و حتی توصیه شد که رئیس جمهور به قانون تمکین کند.اما افرادی دیگر از جمله علی اکبر جوانفکر مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور و مدیر عامل ایرنا معتقد است که «رئیس جمهور باید دقت کند که شورای نگهبان مطابق قانون اساسی عمل می‌کند یا نه؟»در واقع از این جمله جوانفکر اینگونه برداشت می‌شود که رئیس جمهور فراتر از شورای نگهبان است و وظیفه نظارت بر عملکرد شورای نگهبان را نیز بر عهده دارد.
کد خبر: ۴۷۱۸۰۶

به گزارش جام جم آنلاین قانون نظارت مجلس بر نمایندگان که پس از تصویب مجلس به تایید شورای نگهبان نیز رسیده است یکی از مطالبات رهبری بود.

رهبر معظم انقلاب در دیداری که نمایندگان مجلس در خرداد سال 90 با ایشان داشتند،طرح مجلس برای خود نظارتی را از مصادیق تقوای جمعی برشمردند و افزودند: البته در گوشه و کنار کسانی گفتند که این طرح با آزادی نمایندگان مخالف است اما واقعیت این نیست و فلسفه این طرح نظارت بر کژرفتاری احتمالی برخی نمایندگان است تا این نهاد قانونی و اساسی که امام بر جایگاه رفیع آن تأکید داشتند به علت رفتار برخی نمایندگان، بدنام نشود.

ایشان به نمایندگان مجلس توصیه کردند: طرح خودنظارتی را به گونه‌ای تنظیم کنید که رودربایستی و بده بستان موجب کم‌اثر شدن آن نشود.

اما همین مصوبه که به تایید شورای نگهبان رسیده و از مطالبات جدی حضرت آیت الله خامنه‌ای نیز بوده است با مخالفت رئیس جمهور روبرو می‌شود.

پس از انتشار نامه رئیس جمهور به آیت الله هاشمی شاهرودی رئیس هیأت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا، موضع‌گیری‌ها نسبت این نامه آغاز شد.هم طرفداران این نامه و هم مخالفین آن.

جوانفکر که از زمان شهرداری آقای احمدی نژاد با ایشان همراه است، با روزنامه اعتماد در همین زمینه گفت‌وگو کرده است و اعتقاد دارد که قانون اساسی به رییس‌جمهور ماموریت داده است بر اجرای قوانین نظارت کند.

وی می‌گوید: رییس‌جمهور طبق قانون این اختیار را دارد تا بر اجرای قانون از سوی شورای نگهبان و تطابق آن با قانون اساسی نظارت کند و حالا هم با استناد به همین قانون این نامه را نوشته است. و این کار هم خلاف نیست. ما حقوق شورای نگهبان را نفی نمی‌کنیم، شورای نگهبان حق دارد مصوبه مجلس را رد یا تایید کند اما رییس‌جمهور حق نظارت بر اجرایی شدن این امر را دارد.

در حالی که طبق اصل 91 قانون اساسی ، شورای نگهبان متشکل از 6 فقیه و 6 حقوقدان با سابقه به منظور پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی و تطبیق مقررات مجلس با آن تشکیل شده است. اصل 94 قانون اساسی مجلس را ملزم می کند که همه مصوبات را به شورای نگهبان بفرستد و اگر شورای نگهبان عدم مغایرت قوانین مجلس با احکام اسلام و اصول قانون اساسی را اعلام کرد، مصوبه مجلس قانون تلقی می شود،اما جوانفکر اعتقاد دارد که رییس‌جمهور باید دقت کند که شورای نگهبان مطابق با قانون اساسی عمل می‌کند یا نه. این حق هم حق جدیدی نیست. قانون اساسی این حق را در اختیار رییس‌جمهور قرار داده است. رییس‌جمهور بررسی می‌کند اگر مطابق قانون رفتار می‌شود که خوب است اگر نه هم پیگیری می‌کند تا قانون به‌طور کامل اعمال شود. اگر آقای احمدی‌نژاد نامه‌ای می‌نویسد یا حرفی می‌زند بر اساس حقی است که قانون اساسی برای ایشان تعیین کرده و ایشان آنقدر به قانون معتقد و پایبند است که حتی ذره‌‌ای پا را از آن فراتر نمی‌گذارد.

وی ‌در پاسخ به این پرسش که با نوشتن این نامه صحت عملکرد شورای نگهبان زیر سوال نمی‌رود ؟ می‌گوید؛اصلا موضوع به شورای نگهبان ربطی ندارد. این اختلاف سه قوه است، باید هم در کمیته حل اختلاف قوا بررسی شود. اشکالی نیست که این نامه به آیت‌الله شاهرودی نوشته شود، آقای شاهرودی با دستور رهبری به ریاست کمیته حل اختلاف قوا در آمده است و مشکلی نیست بخواهد این موضوع را بررسی کند.

مشاور رئیس جمهور در باره لازم الاجرا بودن مصوبات شورای نگهبان هم می‌گوید: لازم‌الاجرا بودن بحث دیگری است اما اینکه مفاد قانون اساسی رعایت می‌شود تا یک مصوبه تبدیل به قانون بشود، وظیفه رییس‌جمهور است که بر این امر نظارت کند. الان اختلافی که هست این است که رییس‌جمهور به وظیفه قانونی خود عمل می‌کند و این قانون از نظر ایشان مشکلاتی دارد که به آقای شاهرودی برای بررسی بیشتر با ذکر دلایل ارجاع شده تا مشکل با قوه مقننه برطرف شود و موضوعی نیست که بخواهد مشکلی ایجاد کند و به آن پرداخته شود.

جوانفکر در ادامه مصاحبه اظهار می‌دارد: آقای احمدی‌نژاد همه تلاش خود را می‌کند که فضا دوستانه باشد و همیشه هم تابع قانون بوده و این را هم اثبات کرده است، اما مجلس هم اختیاراتی دارد و معتقد است در راس امور است و همه‌ جوره تلاش می‌کند در راس امور بماند این حاشیه‌ها را هم برای دولت می‌سازد که نشان بدهد در راس امور است اما واقعیت چیز دیگری است.

وی بدون توجه به فرمایش حضرت امام (ره) که گفته بودند مجلس در راس امور است می گوید: واقعیت این است که قانون اساسی این را نمی‌گوید بلکه قانون اساسی برای هر یک از قوا مأموریتی تعریف کرده است و همه وظایفی دارند و باید طبق قانون رفتار کنند. در هیچ کجای قانون اساسی ننوشته است که مجلس در رأس امور است، قوه دیگر نیست. قوا وظایف‌شان در قانون اساسی تعریف می‌شود اما متأسفانه مجلس بر اشتباه خود پافشاری می‌کند سؤال من از مجلس این است که چرا به جای حمایت و هموار کردن راه حاشیه درست می‌کند؟‌

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها