رهبر معظم انقلاب: اگر ملت بتواند مشکل تولید داخلی را حل کند بدون تردید بر چالش‌هایی که دشمن ایجاد می‌کند غلبه خواهد کرد

91؛سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت حلول سال 91، مجاهدت اقتصادی و حضور جهادگونه ملت ایران در عرصه‌های اقتصادی را یک ضرورت دانستند و خاطر نشان کردند: بخش مهمی از جهاد اقتصادی مساله‏ تولید ملی است که اگر ملت با همت، عزم و آگاهی و با همراهی و برنامه‌ریزی درست مسوولان بتواند مشکل تولید داخلی را حل کند بدون تردید بر چالش‌هایی که دشمن ایجاد می‌کند غلبه خواهد کرد. ایشان با دعوت از همه دست‌اندرکاران اقتصادی و آحاد ملت برای حرکت به سوی رونق تولید داخلی در سال جدید، تولیدملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی را به عنوان شعار سال ۹۱ معرفی کردند.
کد خبر: ۴۶۴۵۴۷

متن پیام به شرح زیر است:

بسم ‏اللَّه ‏الرّحمن ‏الرّحیم‏

یا مقلّب القلوب و الأبصار یا مدبّر اللّیل و النّهار یا محوّل الحول و الأحوال حوّل حالنا الى احسن الحال.

اللّهمّ کن لولیّک الحجّه بن الحسن صلواتک علیه و علىءابائه فى هذه السّاعه و فى کلّ ساعه ولیّا و حافظا و قائدا و ناصرا و دلیلا و عینا حتّى تسکنه ارضک طوعا و تمتّعه فیها طویلا.

اللّهمّ اعطه فى نفسه و ذریّته و شیعته و رعیّته و خاصّته و عامّته و عدوّه و جمیع اهل الدّنیا ما تقرّ به عینه و تسرّ به نفسه.

تبریک عرض می‌کنم عید نوروز و فرا رسیدن سال نو را به همه هم ‏میهنان عزیز در سراسر کشور، و به همه ایرانیانى که در هر نقطه‏اى از دنیا سکونت دارند، و به همه ملت‌هایى که عید نوروز را گرامى می‌دارند؛ بالخصوص تبریک عرض می‌کنم به خانواده‏‌هاى عزیز شهیدان، به جانبازان، به خانواده‏ هاشان، به همه ایثارگران، به همه‏ فعالان عرصه‏‌هاى مختلف. آرزو می‌کنم و دعا می‌کنم که خداوند متعال براى ملت ایران بهروزى، شادى، نشاط و دل خوش در این سال جدید مقدر بفرماید و بدخواهان این ملت را در اهدافشان، در تلاشهاشان ان‏شاءالله ناکام کند.

سالى که گذشت ـ سال 90 ـ یکى از سال‌هاى پرحادثه در سطح جهان و در منطقه و در کشور ما بود. آنچه که در مجموع انسان مشاهده می‌کند، این است که این حوادث بر روى هم به سود ملت ایران و در راه کمک به هدف‌هاى آن، تمام شده است. آن کسانى که اهداف بدخواهانه‏اى درباره ملت ایران و ایران و ایرانى در سر می‌پرورانند، در کشورهاى غربى دچار مشکلات گوناگون هستند. در سطح منطقه، ملت‌هایى که جمهورى اسلامى از آنها همواره حمایت کرده است، به هدف‌هاى بزرگى دست پیدا کرده‏اند؛ دیکتاتورهایى به زیر کشیده شدند؛ قانون‌هاى اساسى مبتنى بر اسلام در کشورهایى تصویب شد؛ دشمن درجه‏ یک امت اسلامى و ملت ایران ـ یعنى رژیم صهیونیستى ـ در محاصره قرار گرفت. در داخل کشور، به معناى حقیقى کلمه، سال 90، سال بروز اقتدار ملت ایران بود. در جنبه سیاسى، ملت ایران در این سال، چه در راهپیمایى بیست و دو بهمن، چه در انتخابات دوازدهم اسفند، آنچنان حضورى از خود نشان داد و آنچنان شاخصى را براى اقتدار ملى در تاریخ منطقه ثبت کرد که نظیر آن را در گذشته کمتر داشتیم.

با وجود این ‏همه دشمنى، این‏همه تبلیغات، این‏ همه تهاجم‌هاى خصمانه و بدخواهانه، ملت ایران در طول این سال، با همه وجود توانست حضور خود را در صحنه، نشاط خود را، آمادگى خود را در عرصه‏هاى گوناگون علمى و اجتماعى و سیاسى و اقتصادى نشان بدهد و اثبات کند. بحمدالله سالى بود که با همه سختى‌‏ها، داراى دستاوردهاى بزرگى بود. همچنان که قبلاً عرض شده است، شرایط، شرایط بدر و خیبر بود؛ یعنى شرایط قبول چالش‌ها و دشوارى‏ها و غلبه‏ بر آنها. همان‌طورى که اول سال گذشته اعلام شد، سال 90، سال جهاد اقتصادى بود. اگرچه هوشمندان و آگاهان می‌دانستند که این نام و این جهتگیرى و شعار براى سال 90 یک امر لازم است، اما بعد تلاش‌هاى دشمنان در این سال هم همین را اثبات کرد و نشان داد.

دشمنان ما از اوایل سال، حرکت خصمانه‏ خودشان را در عرصه اقتصادى نسبت به ملت ایران آغاز کردند؛ اما ملت ایران، مسوولین، آحاد مردم، دستگاه‏هاى مختلف، با تدبیرهاى هوشمندانه‌‏اى توانستند با این تحریم‌ها مقابله کنند و مواجهه آنها تا حدود زیادى توانست اثر این تحریم‌ها را خنثى کند و حربه دشمن را کُند کند. سال 90، سال فعالیت‌هاى بزرگ علمى بود؛ که من ان‏شاءالله در فرصت سخنرانى، برخى از پیشرفت‌هاى علمى و اقتصادى و تلاش‌هاى گوناگون را براى ملت عزیزمان شرح خواهم داد. سال 90 سالى بود پر چالش، و سالى بود پر نشاط، و سالى بود که ملت ایران به فضل الهى توانست بر چالش‌هاى موجود غلبه کند. ما امسال سال دیگرى را در پیش داریم که به امید خدا و با توکل بر پروردگار، باز ملت ایران با فعالیت خود، با تلاش خود، با هوشمندى خود در این سال خواهد توانست پیشرفت‌هاى زیادى را براى خود به ارمغان بیاورد. به تشخیص من، بر طبق گزارش‌ها و مشاوره با افراد مطلع و آگاه، به این نتیجه می‌رسیم که عرصه چالش مهم در همین سال جارى ـ که این سال، امروز و از این ساعت شروع می‌شود ـ عرصه اقتصادى است. جهاد اقتصادى چیزى نیست که تمام‏ شدنى باشد. مجاهدت اقتصادى، حضور جهادگونه در عرصه‏هاى اقتصادى، براى ملت ایران یک ضرورت است. من امسال تقسیم می‌کنم مسائل مربوط به جهاد اقتصادى را. یک بخش مهم از مسائل اقتصادى برمی‌گردد به مساله‏ تولید داخلى. اگر به توفیق الهى و با اراده و عزم راسخِ ملت و با تلاش مسوولان، ما بتوانیم مساله تولید داخلى را، آنچنان که شایسته‏ آن است، رونق ببخشیم و پیش ببریم، بدون تردید بخش عمده‏اى از تلاش‌هاى دشمن ناکام خواهد ماند. پس بخش مهمى از جهاد اقتصادى، مساله تولید ملى است. اگر ملت ایران با همت خود، با عزم خود، با آگاهى و هوشمندى خود، با همراهى و کمک مسوولان، با برنامه‏ریزى درست بتواند مشکل تولید داخلى را حل کند و در این میدان پیش برود، بدون تردید بر چالش‌هایى که دشمن آن را فراهم کرده است، غلبه کامل و جدى پیدا خواهد‌کرد. بنابراین مساله تولید ملى، مساله‏ مهمى است.

اگر ما توانستیم تولید داخلى را رونق ببخشیم، مساله تورم حل خواهد شد؛ مساله اشتغال حل خواهد شد؛ اقتصاد داخلى به معناى حقیقى کلمه استحکام پیدا خواهد کرد. اینجاست که دشمن با مشاهده این وضعیت، مأیوس و ناامید خواهد شد. وقتى دشمن مأیوس شد، تلاش دشمن، توطئه دشمن، کید دشمن هم تمام خواهد شد.

بنابراین همه مسوولان کشور، همه دست‏اندرکاران عرصه‏ اقتصادى و همه مردم عزیزمان را دعوت می‌کنم به این که امسال را سال رونق تولید داخلى قرار بدهند. بنابراین شعار امسال، «تولید ملى، حمایت از کار و سرمایه ایرانى» است. ما باید بتوانیم از کارِ کارگر ایرانى حمایت کنیم؛ از سرمایه سرمایه‌دار ایرانى حمایت کنیم؛ و این فقط با تقویت تولید ملى امکان‏‌پذیر خواهد شد.

سهم دولت در این کار، پشتیبانى از تولیدات داخلى صنعتى و کشاورزى است. سهم سرمایه‌‏داران و کارگران، تقویت چرخه‏ تولید و اتقان در کار تولید است. و سهم مردم ـ که به نظر من از همه اینها مهم‌تر است ـ مصرف تولیدات داخلى است. ما باید عادت کنیم، براى خودمان فرهنگ کنیم، براى خودمان یک فریضه بدانیم که هر کالایى که مشابه داخلى آن وجود دارد و تولید داخلى متوجه به آن است، آن کالا را از تولید داخلى مصرف کنیم و از مصرف تولیدات خارجى بجد پرهیز کنیم؛ در همه زمینه‌‏ها: زمینه‌‏هاى مصارف روزمره و زمینه ‏هاى عمده‌‏تر و مهم‌تر. بنابراین ما امیدوار هستیم که با این گرایش، با این جهتگیرى و رویکرد، ملت ایران در سال 91 هم بتواند بر توطئه دشمنان، بر کید و مکر بدخواهان در زمینه اقتصادى فائق بیاید.

از خداوند متعال درخواست می‌کنیم که ملت ایران را در این صحنه و در همه‏ صحنه‏ها موفق و مؤید بدارد. روح امام بزرگوار را شاد و از ما راضى کند. ارواح طیبه‏ شهیدان عزیز ما را با اولیاء‌شان محشور فرماید.

والسّلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته‏

همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز از بهار پرطراوت و زیبای 1391، در اجتماع عظیم زائران و مجاوران حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا (ع) ضمن تبیین موفقیت‌های گوناگون ملت ایران در سال نود در مقابل رجزخوانی‌های سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی دشمن، حراست غیرتمندانه از منابع نفتی ایران را علت خصومت زورگویان جهانی با نظام اسلامی خواندند و تأکید کردند: جمهوری اسلامی مانند شیر از حقوق ملت ایران دفاع می‌کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی در اولین بخش از سخنانشان در اجتماع پرشور زائران و مجاوران حرم رضوی، با تبریک مجدد عید نوروز به همه ایرانیان، به ترسیم تصویری عینی و دقیق از نقاط قوت عملکرد ملت ایران و طرح‌ها و تلاش‌های بدخواهان این ملت در سال 90 پرداختند تا موقعیت ایرانیان و دشمنانشان در این رویارویی راهبردی مشخص‌تر شود.

ایشان، هدف اصلی رجزخوانی‌ها، لشکرکشی‌های «تبلیغاتی ـ سیاسی ـ اقتصادی» و تهدیدات نظامی ـ امنیتی آمریکا و دیگر بیگانگان بدخواه را مرعوب کردن، ناامید ساختن و متوقف کردن ملت ایران دانستند و افزودند: آنها در سال 90 همه توان خود را به‌کار گرفتند تا به این ملت شجاع، زنده و پرنشاط ثابت کنند که ایرانیان «نمی‌توانند»، اما ملت، با تعالیمی که امام بزرگوار به او داده بود، به‌طور مکرر به همه جهان و به همه بیگانگان فهماند که به کوری چشم دشمنان، «ما می‌توانیم».

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به این واقعیت که نقاط قوت عملکرد ملت در جمع‌بندی نهایی، بسیار بیشتر از نقاط ضعف است، همراهی تحسین برانگیز مردم با مسوولان را موجب نتایج اقتصادی قابل توجهی در سال 90 خواندند که مساله هدفمند کردن یارانه‌ها از مهم‌ترین آنها بوده است.

ایشان، با استناد به دیدگاه مشترک همه کارشناسان اقتصادی درباره ضرورت اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها خاطرنشان کردند: در سال 90، دولت و مجلس با وجود شرایط دشوار و پیچیده‌ای که تحریم‌ها ایجاد کرده بود، مراحل مهم و قابل توجهی از این کار بزرگ را با پشتیبانی و همدلی مردم به پیش بردند که البته کار هنوز تمام نشده است.

رهبر انقلاب اسلامی، توزیع عادلانه یارانه‌ها و بهبود زندگی طبقات ضعیف را از جمله نتایج هدفمند کردن یارانه‌ها دانستند و افزودند: اصلاح نسبی در چرخه معیوب تولید و حرکت به سمت «متعادل کردن مصرف و بازده» از دیگر اهدافی بود که سال گذشته به همت مردم و مسوولان در فعالیت‌های تولیدی محقق شد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به مدیریت حامل‌های انرژی، صرفه‌جویی و کاهش مصرف بنزین در حد تقریبی تولید داخل را امتیاز بزرگی برای کشور برشمردند و افزودند: این کار مهم در شرایط تحریم انجام شد و نقشه توطئه آمیز دشمنان را خنثی کرد.

پیشرفت علمی کشور، یکی از پایه‌های اقتدار اقتصادی است

پیشرفت‌های ملت در عرصه علم و فناوری و تأثیر این پیشرفت‌ها در مسائل اقتصادی نکته عمده دیگری بود که رهبر انقلاب در تبیین دستاوردهای ملت ایران در سال 90، در جمع زائران و مجاوران حرم رضوی به آن پرداختند.

ایشان با اشاره به حساسیت ویژه و همیشگی خود به پیشرفت کشور در عرصه علم و فناوری، تحقق این هدف را از پایه‌های اقتدار اقتصادی و استغنای سیاسی کشور خواندند و با استناد به گزارش‌های مراکز معتبر علمی جهان تأکید کردند: سطح پیشرفت‌های علمی ایران، بسیار بیشتر از حدی است که تاکنون مردم از آن مطلع شده‌اند.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: گزارش‌های معتبر بین‌المللی نشان می‌دهد ایران با رشد 20 درصدی علمی، سریع‌ترین رشد علمی جهان را داراست و در سال 90 با در اختیار داشتن رتبه اول علمی در منطقه، در میان همه کشورهای جهان به رتبه هفدهم دست یافته است و این موفقیت‌های بسیار ارزشمند در حالی به دست آمده که دشمنان برای جلوگیری از پیشرفت ایران برروی تحریم‌های به قول خودشان فلج‌کننده، سرمایه‌گذاری و شرط بندی می‌کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به پیشرفت‌های جوانان دانشمند ایران در زیست فناوری، نانو و هوافضا افزودند: جوانان پرافتخار ملت در سال 90، موفق به غنی‌سازی 20 درصدی شدند و دشمن را متحیر ساختند.ایشان خاطرنشان کردند: در حالی‌که در سال 89، آمریکایی‌ها با وجود آگاهی از نیازهای دارویی ملت ایران می‌خواستند با باج‌خواهی و زورگویی اورانیوم‌های غنی شده ایران را به بهانه دادن اورانیوم 20 درصد از کشور خارج کنند اما جوانان ما، با اتکا به توانایی و هوش تحسین برانگیزشان، این کار سخت و پیچیده را انجام دادند و اکنون انواع رادیو داروهای مورد نیاز هزاران بیمار، با سوخت هسته‌ای داخلی، تولید می‌شود.

تولید صفحه سوخت هسته‌ای در داخل کشور از دیگر واقعیاتی بود که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با استناد به آن، سال 90 را برای ملت ایران سالی درخشان و برای دشمنان ملت، سالی نومیدکننده برشمردند.

ایشان افزودند: بیگانگان می‌گفتند اورانیوم‌های تولید شده را به ما بدهید تا در یک کشور دیگر غنی‌سازی 20 درصد کنیم و سپس در کشوری دیگر این 20 درصد را به صفحه سوخت تبدیل کنیم اما جوانان ما، همه این کارها را خودشان انجام دادند.

رهبر انقلاب افزایش 6 برابری داروهای نوترکیب و افزایش خدمات دانش بنیان را از دیگر دستاوردهای سال 90 برشمردند و با اشاره به بازدید هفته گذشته خود از پژوهشگاه صنعت نفت افزودند: در این بازدید، پیشرفت‌هایی مشاهده شد که روزی قابل تصور نبود و تکرار این واقعیات در مراکز مختلف، نشان می‌دهد که این‌گونه پدیده‌های شوق برانگیز، استثنا نیست بلکه، به یک قاعده تبدیل شده است.

جوانان، تجربه‌ها را فرصتی برای پیشرفت می‌دانند

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، با اشاره به ویژگی‌هایی نظیر «روحیه و فکر جهادی» و اعتماد به نفس بالای دانشمندان جوان کشور افزودند: در بازدید از پژوهشگاه صنعت نفت این واقعیت بار دیگر مشخص شد که جوانان خوشفکر و پرتلاش کشور، تحریم‌ها را فرصتی برای پیشرفت می‌دانند و این نگاه ارزشمند همراه با تکیه دستگاه‌ها به جوانان و گسترش همکاری دانشگاه با صنعت، چشمه جوشان خلاقیت استعدادهای ایرانی را شکوفا کرده است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، با اشاره به آثار مستقیم اقتصادی پیشرفت‌های علم و فناوری تأکید کردند: این‌گونه پیشرفت‌ها، نشانه‌هایی حقیقی از جهاد اقتصادی است.

رهبر انقلاب اسلامی، عربده‌کشی دشمنان بدخواه ملت را در سرتاسر سال 90، نشانه بی‌نتیجه بودن اقدامات آنان دانستند و افزودند: عوامل دولت آمریکا، در سراسر جهان به راه افتاده‌اند تا به خیال خود، تحریم‌ها را عملی کنند و با ضربه زدن به مردم ایران، میان آنها و نظام جدایی بیندازند؛ اما این تلاش‌ها نیز راه به جایی نخواهد برد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تبیین دستاوردهای دیگر ملت در سال 90، به دیپلماسی فعال در مسائل منطقه‌ای اشاره کردند و افزودند: در سال گذشته جمهوری اسلامی به مرکز توجه دنیای بیدار شده اسلام تبدیل شد.

ایشان همچنین در زمینه خدمات اقتصادی، ساخت ده‌ها هزار خانه و تلاش بی‌وقفه در عرصه‌هایی نظیر راهسازی و مسکن روستایی را طلیعه دهه پیشرفت و عدالت برشمردند و افزودند: این واقعیات، بدخواهان عنود را ناامیدتر می‌کند.

در مرحله دوم انتخابات هم شکوه مرحله اول تکرار شود

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حضور پرشکوه ملت در انتخابات 12 اسفند را یکی دیگر از حرکت‌های تحسین‌برانگیز ملت در سال گذشته برشمردند و افزودند: امیدواریم در مرحله دوم انتخابات نیز همین شکوه و زیبایی تکرار شود.

تلاش 6 ماهه و بی‌وقفه رسانه‌های سیاسی بیگانگان برای دلسرد کردن مردم نسبت به انتخابات و ترور دانشمندان هسته‌ای برای ترساندن ملت از جمله روش‌هایی بود که رهبر انقلاب در تشریح فعالیت‌های ضدانتخاباتی بدخواهان ملت، به آنها اشاره کردند.

ایشان حضور مردم در انتخابات 12 اسفند را از متوسط حضور ملت‌ها در انتخابات مجالس بیشتر دانستند و با اشاره به متوسط 30 تا 40 درصدی مشارکت مردم آمریکا در انتخابات کنگره، مجلس ملی و مجلس سنا تأکید کردند: حضور بسیار مهم و بیش از 64 درصدی ملت ایران، در مقایسه با این آمار، حقیقت خود را بیشتر آشکار می‌کند.

رهبر انقلاب اسلامی، حضور تحسین‌برانگیز ملت در انتخابات مجلس را یک رسانه صادق و پرقدرت برای نشان دادن واقعیات ایران دانستند و افزودند: بیگانگان می‌خواستند با فضاسازی و هیاهو، 12 اسفند را روز سرخوردگی ملت و نظام قرار دهند اما این روز به برکت آگاهی و نشاط ملت به روز سربلندی ملت و نظام اسلامی تبدیل شد.

نظام اسلامی مقتدرانه از نفت و گاز ایرانیان حراست می‌کند

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پس از ترسیم موقعیت ملت ایران و دشمنان در سال 90، به طرح یک پرسش اساسی پرداختند: چرا جبهه استکبار با این ملت و با نظام اسلامی دشمنی می‌کند؟

رهبر انقلاب در پاسخ به این سوال با رد بهانه‌های متفاوت و نوبه‌ای بیگانگان از جمله مساله هسته‌ای و حقوق بشر تأکید کردند: علت اصلی خصومت‌ها و کینه‌ورزی زورگویان این است که نظام اسلامی مقتدرانه از ثروت عظیم نفت و گاز ایرانیان حراست می‌کند.

ایشان در تشریح بیشتر این مساله، به وابستگی عمیق کشورهای غربی به منابع نفت و گاز اشاره کردند و افزودند: آنها می‌دانند که منابع نفتی‌شان حداکثر تا 10 سال دیگر تمام می‌شود و رگ حیاتشان به منابع نفتی مناطق دیگر جهان بویژه خلیج‌فارس کاملا وابسته خواهد شد، به همین علت تسلط بر کشورهای دارنده منابع نفت بویژه جمهوری اسلامی برای آنها، اهمیت بی‌نظیر، استراتژیک و حیاتی دارد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به این‌که ایران در مجموع بیشترین منابع نفت و گاز جهان را داراست، افزودند: قدرت‌های استکباری به خاطر تأمین منابع راهبردیشان می‌خواهند کشورهای دارای منابع نفت در دست آنها همچون موم باشند، اما جمهوری اسلامی در مقابل خواسته‌های نامشروع آنها همچون شیر ایستاده است.

ایشان افزودند: کسانی که خیال می‌کنند با عقب‌نشینی در مساله هسته‌ای، دشمنی آمریکا تمام می‌شود دچار غفلتند چرا که در منطقه ما کشورهای دارای سلاح هسته‌ای نیز وجود دارند اما آمریکا هیچ حساسیتی به آنها نشان نمی‌دهد، پس علت دشمنی زورگویان، مساله هسته‌ای و حقوق بشر نیست بلکه پاسداری غیرتمندانه ملت و نظام اسلامی از منابع ملی نفت و گاز، علت این خصومت‌هاست.

بهتر است با ملت ایران محترمانه رفتار کنند

رهبر انقلاب اسلامی، تصور آمریکایی‌ها مبنی بر نابودی، تضعیف و یا عقب‌نشینی جمهوری اسلامی ایران را با ستیزه‌گری و تهدید و تحریم، خطایی فاحش خواندند و به آنها هشدار دادند چوب این خطای بزرگ را خواهند خورد بنابراین بهتر است با ملت ایران محترمانه رفتار کنند.

رهبر انقلاب اسلامی، موقعیت ضعیف و متزلزل آمریکا را در ورای قدرت‌نمایی و هیاهو و جنجال این کشور، واقعیتی انکارناپذیر خواندند و افزودند: رئیس‌جمهور فعلی آمریکا با شعار تغییر آمد و مردم آمریکا به امید خوب شدن وضع بد خود به او رأی دادند، اما اکنون از لحاظ اقتصادی آمریکا دچار بدهی سرسام‌آور و مشکلات فراوان است، از لحاظ اجتماعی جنبش تسخیر وال‌استریت در این کشور به راه افتاده و از لحاظ سیاسی نیز در عراق، افغانستان، پاکستان، مصر و شمال آفریقا وضعیتی به مراتب بدتر از گذشته دارد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: البته ممکن است آمریکایی‌ها خطرآفرینی و یا دیوانگی کنند، ما ضمن تأکید بر این‌که سلاح اتمی نداریم و تولید نیز نمی‌کنیم، اعلام می‌کنیم در مقابل تهاجم احتمالی آنها یا رژیم صهیونیستی، در همان سطحی که به ما حمله شود به آنها حمله خواهیم کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای شکست باطل در حمله به جبهه حق را سنت تخلف‌ناپذیر الهی دانستند و تأکید کردند: ملت آماده، عازم و بانشاط ایران، در فکر تهاجم و تجاوز نیست، اما به هستی، ثروت، هویت، اسلام و جمهوری اسلامی خود با تمام وجود دلبسته است و از آنها دفاع خواهد کرد.

حمایت از تولید داخلی با استفاده از صندوق توسعه ملی

رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به شعار سال نو یعنی «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» افزودند: در تحقق این هدف بسیار مهم همه مسوول هستند.

حمایت و تقویت تولید داخلی با استفاده از صندوق توسعه ملی، مهم‌ترین نکته‌ای بود که ایشان در بخش وظایف دولت در روند تحقق شعار سال نو، مورد تأکید قرار دادند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: مجلس نیز باید در این روند با همراهی دولت، رونق تولید ملی را در دستور کار قرار دهد. رهبر انقلاب اسلامی تولید محصولات داخلی مرغوب و بادوام و کاهش قیمت تمام شده محصولات را تا جای ممکن، از وظایف نیروهای کار و سرمایه دانستند و افزودند: در این زمینه نیز بخش‌های دولتی و مجلس با بخش‌های تولیدی همراهی کنند.

ایشان، فرهنگ غلط تفاخر به مصرف کالاهای خارجی را مورد انتقاد قرار دادند و خاطرنشان کردند: برخی تولیدات داخلی به خاطر این فرهنگ غلط با مارک خارجی به فروش می‌رسد، اما این مساله به ضرر کشور است و به پیشرفت و آینده ایران لطمه می‌زند و مردم عزیز با همت و اراده خود، این فرهنگ غلط را اصلاح کنند که این خود، نوعی جهاد اقتصادی است.

سلیقه‌های متفاوت نباید باعث تفرقه شود

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در آخرین بخش از سخنان خود در اولین روز سال نو، اتحاد و یکپارچگی را نیاز جدی کشور خواندند و با دعوت از همه برای رفتار مهربانانه و پرمحبت افزودند: سلیقه‌های متفاوت و دیدگاه‌های گوناگون نباید باعث اختلاف و تفرقه شود.رهبر انقلاب اسلامی، منازعه بر سر مسائل مختلف سیاسی ـ اقتصادی و شخصیتی را باعث جری شدن دشمن برشمردند و افزودند: نباید با مخالفی که دنبال جمهوری اسلامی و دنبال حق است، اما راه را اشتباه می‌رود، همانند معاندان نظام برخورد کرد. ایشان با ابراز تأسف از عملکرد بی‌محابا و اختلاف برانگیز برخی رسانه‌های اینترنتی افزودند: مسوولان به‌گونه‌ای این مساله را تدبیر کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ضمن دعوت از همه برای پایبندی به اخلاق اسلامی و قانون خاطرنشان کردند: مبادا کسانی به بهانه این حرف جوانان انقلابی را مورد شماتت قرار دهند، چرا که اینجانب همه جوانان مؤمن و انقلابی را فرزندان خود می‌دانم و از آنها حمایت می‌کنم و البته همه باید با رعایت اخلاق اسلامی، قانون را مراعات کنند.

ایشان همچنین مجلس و دولت را به حفظ متقابل حریم یکدیگر توصیه مؤکد کردند و در پایان بار دیگر برای ملت ایران، سالی پرنشاط همراه با موفقیت و خوشبختی آرزو کردند.

ایران با هر طرحی درخصوص سوریه که آمریکا مبدع آن باشد مخالف است

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار آقای رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه و هیات همراه وی، با تاکید بر لزوم تعمیق بیش از پیش همکاری‌های 2 کشور خاطرنشان کردند: جمهوری اسلامی ایران به طور جدی معتقد به گسترش همکاری‌ها با ترکیه است و هرگاه 2 کشور در زمینه مسائل مختلف با یکدیگر همراه بودند، این همراهی به سود ایران و ترکیه و همچنین دنیای اسلام بوده است.

رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار که دهم فروردین ماه در تالار آیینه حرم مطهر رضوی در مشهد مقدس برگزار شد، با اشاره به ظرفیت‌های فراوان گسترش همکاری‌ها، بخصوص در زمینه نفت و گاز افزودند: ایران از لحاظ مجموع منابع نفت و گاز در جهان، بسیار غنی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با اشاره به شرایط حساس منطقه تاکید کردند: به لطف خداوند تحولات منطقه تاکنون به نفع اسلام و مسلمانان بوده است و از این پس نیز این‌گونه خواهد بود. ایشان افزودند: مهم‌ترین مساله در شرایط حساس منطقه این است که کشورهای مستقل، تصمیم‌های صحیحی بگیرند.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به نگاه ابزاری قدرت‌های مسلط دنیا بویژه آمریکا به کشورهای منطقه خاطرنشان کردند: آمریکایی‌ها هیچ ملتی را به عنوان ملت مستقل قبول ندارند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: آمریکایی‌ها با همه کشورها این‌گونه رفتار می‌کنند و بنابراین همواره باید در تصمیم‌گیری‌ها مصالح کشورهای اسلامی در نظر گرفته شود. ایشان با اشاره به حضور سیاستمداران با گرایش‌های اسلامی در راس قدرت ترکیه تاکید کردند: چنین شرایطی در ترکیه به هیچ وجه مطلوب آمریکا و غرب نیست و همان مقدار که آنها از این شرایط ترکیه ناخرسند هستند، جمهوری اسلامی ایران از حضور برادران مسلمان در راس قدرت ترکیه بسیار خرسند است.

رهبر معظم انقلاب درخصوص اوضاع سوریه با اشاره به این‌که جمهوری اسلامی ایران قویاً با هر طرحی که آمریکایی‌ها در ارتباط با مسائل سوریه مبدع آن باشند مخالف است، خاطرنشان کردند: جمهوری اسلامی ایران از سوریه به دلیل حمایت از خط مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی دفاع خواهد کرد و با هرگونه دخالت نیروهای خارجی در امور داخلی سوریه بشدت مخالف است.

ایشان تاکید کردند: ما از اصلاحات در سوریه همواره حمایت می‌کنیم و اصلاحاتی که در سوریه شروع شده، باید ادامه یابد. رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی فراوان از فراهم شدن فرصت ملاقات با رهبر انقلاب اسلامی به پیوندهای تاریخی ایران و ترکیه اشاره کرد و گفت: ما معتقدیم با توجه به این سابقه کهن، باید روابط دو کشور بویژه در بخش همکاری‌های زیرساختی تعمیق بیشتری پیدا کند.

نخست‌وزیر ترکیه، ترکیب هیات همراه خود را نشانگر عزم جدی ترکیه برای گسترش روابط با ایران بخصوص در بخش انرژی دانست و با اشاره به شرایط منطقه افزود: منطقه با شرایط بسیار سختی مواجه است که امیدواریم بتوانیم این دوران را سپری کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها