پرندگان بومی از تالاب گندمان پر کشیدند

خشک شدن تالاب گندمان به دلیل رعایت نشدن حقابه تالاب، در زمستان امسال نه‌تنها پای پرندگان مهاجر را از این تالاب بریده است، بلکه سبب کوچ اعظم پرندگان بومی نیز شده است. این در حالی است که گندمان یکی از 10 تالاب برتر پرنده‌نگری در ایران است.
کد خبر: ۴۵۸۷۱۲

به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی، محلی‌ها می‌گویند که امسال صدای هیچ پرنده‌ای در گندمان شنیده نشده است. بر همین اساس این تالاب که یکی از سایت‌های مهم تماشای پرندگان در ایران به حساب می‌آمده و به لحاظ گردشگری ارزش بالایی داشته، در عمل کارکرد خود را از دست داده است.

هومان خاکپور، از فعالان محیط زیست در چهارمحال و بختیاری در این مورد گفت: «ریش‌سفیدان منطقه می‌گویند که تاکنون سابقه نداشته تالاب تا این حد بی‌پرنده باشد.»

به گفته وی، در تالاب از دسته‌های چندصدتایی پرندگان خبری نیست و بعلاوه به نظر می‌رسد که تنها 20 درصد پرندگان بومی در آن باقی مانده‌اند.

خاکپور دلایل خشکی تالاب و در نهایت قهر پرندگان با تالاب را بیش از همه در سدی که در بالادست تالاب ساخته شده است، دانست و افزود: «تالاب چغاخور و گندمان یک زنجیره تالاب هستند و تنها 20 کیلومتر با هم فاصله دارند، بنابراین وقتی روی تالاب چغاخور سد زده شد، این موضوع به رعایت نشدن حقابه گندمان انجامید و آب این سد برای مصارف صنعتی و کشاورزی ذخیره می‌شود.»

وی همچنین به حفر چاه‌های قانونی و غیرقانونی اشاره کرد و گفت: «چاه‌های جدید برقی هستند و نظارتی بر میزان برداشت آنها وجود ندارد و در نتیجه بیش از حد ظرفیت سفره‌های آب زیرزمینی از آنها برداشت می‌شود.»

تالاب گندمان در دفتر بین‌المللی تحقیقات پرندگان آبزی به ثبت رسیده و به عنوان زیستگاهی ارزشمند در میان زیستگاه‌های مهم پرندگان در کشور شناسایی شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها