دفن غیراصولی زباله در بندرانزلی

گرچه شهر انزلی به خاطر تلاش‌های صورت گرفته برای بهبود شرایط زیست‌محیطی، اخیرا به عنوان شهر پاک اعلام شده، اما معضل دفع غیراصولی زباله هنوز در آن باقی است.
کد خبر: ۴۵۵۰۱۲

به گزارش ایرنا، محل دفن زباله در منطقه بشمن در حاشیه تالاب انزلی درحالی امسال تعطیل و زباله‌ها به کارخانه کمپوست خمیران حمل می‌شود که این کارخانه نه‌تنها ظرفیت پذیرش 120 تن زباله در روز را ندارد، بلکه به دلیل نواقص کارخانه و خرابی دستگاه‌ها حتی برای تبدیل 70 تن زباله به کمپوست نیز دچار مشکل است.

علاوه بر آن هنوز برای شیرابه زباله‌ها و محل دفع مواد پس سرندی (مواد غیرقابل تبدیل به کود) نیز فکری نشده است.

از سویی، ایستگاه موقت زباله داخل محدوده شهری در منطقه شنبه بازار، پذیرای انباشت طولانی‌مدت حجم بالای زباله‌هایی شد که قبل از آن به بشمن انتقال می​یافت.

در واقع به دلیل آماده نبودن کارخانه برای کمپوست این میزان زباله، محل شنبه بازار روگا به محل دیگری برای انباشت زباله در شهرستان انزلی درآمده، مساله‌ای که موجب اعتراض اهالی شهر بویژه شنبه بازار و منطقه خمیران و درخواست آنها برای جلوگیری از تکرار معضل دفع غیراصولی زباله نظیر بشمن در این منطقه شده است.

یک کارشناس شبکه بهداشت انزلی در این باره گفت: محل انباشت موقت زباله در حاشیه رودخانه شنبه بازار روگا به صورت بسیار نامناسب درآمده است.

شیوا بخشی افزود: این محوطه فاقد امکانات و طراحی خاص برای دفع زباله بوده و شیرابه‌ها، محیط اطراف و داخل رودخانه را بشدت آلوده کرده است.

بخشدار بندرانزلی نیز در جلسه مدیریت پسماند شهرستان با اعتراض به دفع نامناسب زباله در منطقه خمیران گفت: انباشت نامناسب زباله در منطقه خمیران به سلامت مردم، شالیزارها و محصولات زراعی منطقه لطمه می‌زند.

موسی کاظمی با اشاره به این که شیرابه زباله‌ها آب و خاک و بوی بد آن هوای منطقه را آلوده کرده است، به نمایندگی از مردم خواستار رفع هرچه سریع‌تر این معضل شد. ‌ مسوول کارخانه کمپوست خمیران در این باره گفت: کارخانه کمپوست سال 86 با ظرفیت اسمی 70 تن ساخته و سال 87 افتتاح شد.

شهرام توانا افزود: وقتی بحث تعطیلی مکان دفن زباله مطرح شد، خود این منطقه تبدیل به فاجعه شد، دستگاه‌های تبدیل کمپوست خراب بود و شیرابه زباله در محیط منتشر می‌شد. ‌وی ادامه داد: شهردار برنامه‌هایی را برای مهار موقت شیرابه‌ها اجرا کرد و شرایط، بهتر شد و دفن زباله را تعطیل کردیم.

به گفته توانا، روزانه 120 تا 125 تن زباله در انزلی تولید می‌شود که برای حمل آن به محل دفن زباله سراوان و کمپوست به رشت و مدیریت آن با مشکل روبه‌رو هستیم. البته 5/1 میلیارد تومان اعتبار برای این کارخانه درنظر گرفته شده و اگر کاری نکنیم پول برگشت می‌خورد.

وی افزود: تاکنون یک میلیارد تومان برای کارخانه کمپوست هزینه شده و تا دو سه هفته دیگر راه‌اندازی می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها