انتقاد از نفوذ برخی دستگاه‌ها در پرونده‌های قضایی

آنهایی که بیرون از دستگاه قضایی ایستاده‌اند، هرازگاهی ماجرای دست بردن بعضی افراد در برخی پرونده‌ها را حکایت می‌کنند، اما چون اسنادی برای اثبات گفته‌هایشان ندارند، به گلایه از اوضاع بسنده می‌کنند؛ اما حالا رئیس دیوان عدالت اداری به عنوان یکی از مسوولان عالی قضایی کشور از چنین روندی انتقاد کرده است.
کد خبر: ۴۵۱۳۷۹

محمدجعفر منتظری البته تاکنون بارها نسبت به تلاش برخی دستگاه‌ها برای تغییر نتیجه برخی پرونده‌ها اعتراض کرده؛ اما او هیچ‌گاه نام و نشانی از هیچ دستگاه دولتی به میان نیاورده و تنها به گفتن این جمله که با هرگونه توصیه و سفارش که قصد تغییر مسیر پرونده و انحراف آن از اجرای عدالت را داشته باشد، برخورد می​کنیم، بسنده کرده است.

اما با این حال روز گذشته رئیس دیوان عدالت اداری یک بار دیگر از وجود برخی دخالت‌ها در بعضی پرونده‌های قضایی سخن به میان آورد و گفت: گاهی قضات نسبت به برخی مزاحمت‌ها از سوی افراد یا دستگاه‌ها به منظور اعمال نفوذ در پرونده، گلایه‌هایی را مطرح می‌کنند و این موارد را مانعی در انجام درست کار می‌دانند که من از قضات می‌خواهم در صورت بروز چنین مواردی، بنده را مطلع سازند تا پیگیری کرده و با خاطیان در هر جایگاه، مقام و رتبه‌ای برخورد کنیم.

به گزارش فارس، وی افزود: از آنجایی که در پرونده‌های مطروحه در دیوان عدالت اداری، یک طرف دستگاه‌های حاکمیتی، اجرایی و دولتی به معنای اعم آن است، طبیعتا در برخی موارد، دستگاه‌ها مستقیم یا با واسطه به دنبال تاثیرگذاری در جریان رسیدگی به پرونده‌ها هستند. البته شأن و جایگاه قضات بالاتر از آن است که تحت تاثیر توصیه یا تاکید از هر ناحیه‌ای قرار گیرند و مسلما آنان حاضر نخواهند شد دین، شرف، وجدان کاری و آخرتشان را با غیر حق معامله کنند، چون عدالت و شخصیت قاضی سد راه نفوذپذیری وی است.منتظری اظهار کرد: اجازه نمی‌دهیم مسیر عدالتخواهانه شما قضات دستخوش مداخله این و آن قرار گیرد و حتی بنده و رئیس دستگاه قضا نیز اگر در برخی موارد نظری داشته باشیم، جز اجرای صحیح و دقیق قانون نخواهد بود، البته در برخی پرونده‌های خاص به لحاظ آثار و تبعاتی که دارد، ممکن است اقتضا کند این موارد با تدبیر و مدیریت قضایی رسیدگی و اجرا شود و این منافاتی با اجرای عدالت ندارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها