روی خط رادیو سلامت

مبارزه با درد

درد یک تجربه حسی و عاطفی ناخوشایند است که قسمتی از بافت انسان را دچار صدمه می‌کند، به طوری که صدمات بافتی براحتی قابل دید نیست.‌از شایع‌ترین دردهایی که اکثر افراد در زندگیشان تجربه کرده‌اند سردرد است. این در د ممکن است به ظاهر گذرا باشد، اما گاهی اوقات فرد را از عملکرد روزانه‌اش ساقط می‌کند. سردرد بزرگ‌ترین هزینه اقتصادی را به هر کشور تحمیل می‌کند، چون این بیماری سبب بروز بسیاری مشکلات در زندگی فرد مبتلا می‌شود. دکتر مهران کوچک، متخصص بیهوشی در بخش عصرگاهی رادیو سلامت در این باره گفت‌وگو کرده است.
کد خبر: ۴۳۶۷۷۶

به طور کلی دردها به 2 دسته تقسیم می‌شوند:

1) درد حاد: دردهایی که ناشی از بیماری‌های حاد جسمانی هستند مانند آپاندیسیت.

2) دردهای مزمن: دردهای کهنه‌ای بوده و برای درمان زمانبر هستند و این نوع دردها وقتی طولانی مدت می‌شوند، بیماری نامیده می‌شود.

سردرد به دلیل عوامل متفاوتی ایجاد می‌شود که شامل:

سر دردی که به دلیل وجود گوش‌درد ایجاد می‌شود.

گاهی در مواجهه با یک رایحه سردرد ایجاد می‌شود.

گاهی وارد شدن از تاریکی به روشنایی سبب بروز سردرد می‌شود که به این افراد توصیه می‌شود از عینک آفتابی برای ورود به روشنایی استفاده کنند.

4 ـ سردردهایی در خانم‌ها قبل، حین و بعد از قاعدگی بروز می‌کند که به این افراد توصیه می‌شود با مشورت پزشک قبل از شروع درد از دارو استفاده کنند.

یکی از معضلات درد قابل اندازه‌گیری نبودن شدت درد است، پس از تشخیص شدت درد از طریق گرفتن شرح‌حال از بیمار در صورتی که نمره از 10، بین 3 تا 5 باشد، فرد باید از دارو استفاده کند و درصورتی که شدت درد بالاتر از 5 باشد، باید علاوه بر استفاده از دارو، فرد استراحت کامل داشته باشد.‌ اگر نمره درد بین 3 تا 5 باشد، باید دارو را طی 48 تا 72 ساعت استفاده کنند و درصورتی که نمره درد بالای 7 باشد باید علاوه بر مصرف دارو مجددا به پزشک جهت درمان مراجعه شود.شیوه‌های تشخیص بیماری و درد متنوع هستند، اما مهم‌ترین راه تشخیص درد و بیماری شرح حالی است که پزشک از بیمار خود می‌گیرد، بنابراین 70 تا 80 درصد تشخیص علت درد، در معاینه بیمار مشخص می‌شود. انجام‌دادن آزمایش و تصویربرداری نیز از راه‌های تشخیص علل درد هستند. بر اساس شدت درد و علت بیماری برای درمان بیماری هم از درمان دارویی و غیردارویی استفاده می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها